Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 20éves vagyok, terhes. Senki...

20éves vagyok, terhes. Senki nem támogatja, hogy megtartsam a picit. Anyagi okok miatt. Ti hogy döntenétek?

Figyelt kérdés

Mèg iskolába járok, a barátom is.Nagyon szeretjük egymást,de egyszerűen nem olyan az anyagi helyzetünk,hogy gyereket vállaljunk.

Gyógyszerrel védekeztünk ráadásul!

Szivem szerint megtartanám,nincs sok hátra a sulibol,de a párom(20)folyton azt mondja,van még időnk,ő nem akar igy gyereket,hogy nem tud mindent megadni a picinek...A szüleimre se számíthatok,nagyon rossz az anyagi helyzetünk...

Ti ilyen helyzetben mit tennétek?

2014. ápr. 28. 18:03
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
19%

Szia!

Figyelj, én értelek, nem szeretnék ítélkezni Feletted. Életpárti aktivistaként természetesen nem foglak abban sem megerősíteni, hogy jól tetted, mert nagyon is rosszul tetted, amit igazából Te is érzel, ugyanakkor valóban súlyos helyzetben követted el amit elkövettél. A szörnyűségért-mondjuk ki egy ártatlan élet megöléséért- a felelősség nem csak a Tied, hanem a környezetedé is. A saját részedet a felelősségben viselned kell, de ne gyűlöld magad. Ne is mentsd fel magad, hanem fogadd el, hogy attól, hogy most bűnt követtél el, attól, te még összességében mégis lehetsz jó ember. Isten a hibád ellenére is szeret Téged. Én azt kívánom Neked, hogy belásd, hogy lehettél volna bátrabb, és legközelebb, amikor nehéz helyzetbe kerülsz az életben (Bízzunk benne, hogy ilyenbe már nem fogsz.), akkor képes legyél a helyes döntést hozni. A legjobbakat kívánom Neked, sok sikert, és örömöt az életben! Isten áldjon!

2014. máj. 20. 18:00
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
30-as ezt kinek írtad?
2014. máj. 20. 18:09
 33/43 anonim ***** válasza:
84%

A sok életpárti aktivista küldött volna ennek a lánynak egy csomag pelenkát vagy befogadta volna néhány hónapra a babájával együtt, ha esetleg kiteszik otthonról a szülei? Ti a fületeken ültök vagy nem tudtok szöveget értelmezni? Nem az a baj, h nem volt elég bátor, hanem az, h nem volt hová mennie és nincsen jövedelme! A szüleire nem számíthat, leírta! Vagy a nagy aktivisták "harca" csak annyiból áll, h bűntudatot keltenek azokban, akik meghozták az akkor legésszerűbb döntést?:D Vicces-vicces.

Érdekes, h a naaagy életigenlők közül senki nem ajánlott fel semmi konkrét segítséget a lánynak, csak a szájuk habzott, h "ne öld meg".

2014. máj. 20. 18:15
 34/43 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 30-32-es!

Ha visszaolvasnád, látnád, hogy IGEN, küldtünk volna!!! Konkrétan felajánlottuk többen is. Sőt a hivatalos segítőket is. Nemcsak a szánkat járatjuk, tudod?

Sajnos, jelen esetben ez nem volt elég arra, hogy megtörje a környezete nyomását...

De volt már bizony, amikor tudtunk is konkrét segítséget adni, pedig elhiheted, hogy három gyerekesként én sem vagyok milliomos.

29-es

2014. máj. 20. 19:14
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Aham. Én csak annyit láttam, h menjen a karitászhoz meg a szeretetszolgálathoz adományért, segélyért könyörögni. Ti most tényleg azt akarjátok, h ilyen helyzetbe szülessen meg egy gyerek? És tényleg azt hiszitek, h mások könyörületéből, jóindulatából egy egész életen át el lehet lenni? Majd ha te ilyen helyzetben leszel terhes, akkor majd te menjél kilincselgetni segélyszervezetekhez, de azért másnak hagyd már meg a jogot, hogy úgy dönthessen, ebből ő nem kér, nem vállal gyereket 20 évesen a nagy semmire.
2014. máj. 21. 09:12
 36/43 anonim ***** válasza:

Meg hát olyan is van, h valaki nem szeretne úgy élni, h a gyerekén csak akkor van ruha, ha a szomszéd elnéző mosollyal áthoz egy táska babaruhát vagy pár használt játékot. De mondom, erre nem lehet berendezkedni tartósan. Ha akad is néha pár játék, babaholmi a jószívűektől, a gyógyszereket, pelenkát, ételt, tüzelőt, óvodai menzát, vízszámlát, stb. már nem fogják kifizetni.

Ha jót akartok neki, inkább erősítsétek meg a kérdezőt abban, h bárhogy döntött, jól tette. Akkor is, ha ezt most nem így érzi. Felesleges már azon vekengeni, h mégis inkább a másik döntés lett volna a jó. Már meghozta. Kívánom neki, h az élete forduljon jobbra és néhány év múlva stressz nélkül, rendezett körülmények között, boldogan várják a babájukat a párjával. Mindketten!

2014. máj. 21. 09:23
 37/43 anonim ***** válasza:
5%

De nem fogjátok föl, hogy megbánta??!! Egyébként bármikor bárki kerülhet szar anyagi helyzetbe. Akkor te megölöd a megszült gyereked is, hogy szegényke ne használt ruhában járjon?? Vagy megpróbálsz rá megoldást találni. Egyetemista, tanult kérdező nyilván tudott volna 2 éven belül munkát vállalni. Addig pedig kapta volna a diplomás GYED-et, ami nyilván nem a luxuskategória, de nem is az abszolút nyomor, amiről beszéltek.

Annyira nem tartjátok tiszteletben az érzéseket, csak a női jogokra hivatkozva próbáljátok elaltatni azt, aki esetleg megbánta, és soha többet nem akar ilyet tenni. Könyörgöm, ha tett valamit, ne érezze a súlyát? Ha ő bánja, akkor abban kell segíteni, hogy azt fel tudja dolgozni, nem még azért is fikázni, mert ilyen érzései vannak, mintha ez tilos lenne! Meg nem történtté senki nem tudja tenni, így kell továbbmennie, de azt nem az érzései eltagadásával, bagatelizálással tudja megtenni.

2014. máj. 21. 12:44
 38/43 anonim ***** válasza:
20%

Igen, képzeljétek el kedves abortuszpártiak, hogy a "semmire" is meg kellett volna szülnie, mert akármilyenek ismétlem akármilyenek is a körülmények, az nem változtatat azon, hogy az már egy élet. Nincs olyan ok, ami egy élet elvételére ok lehet. Ugyanakkor Kérdező NEM rossz ember és NEM szeretnénk, hogy utálja magát, jelen helyzetben pedig az tesz a legrosszabbat a jövőbeli leki egészségének, aki azt bizonygatja neki, hogy jól tette, mert ebben igazából úgysem fog megnyugodni. Teljesen igaza van 29-nek!

31-es.

Ja, és igen, amiben tudtunk gyakorlati segítséget is nyújtottunk volna, az ilyennel foglalkozó szervezetek pedig arra vannak, hogy igénybe vegyék őket. Nem jó mások jóindulatából élni, senki nem állította, hogy jó lenne. De jobb, mint meghalni.

2014. máj. 21. 18:10
 39/43 A kérdező kommentje:

Ne vitatkozzatok kérlek.

Most látom,a kérdésemben a "szeretjük egymást" részt.

Hát úgy tűnik ez nem igaz,úgy tűnik hosszú évekig félre ismerten.

Sajnálom a babámat,örökre a kis angyalkám marad de...azt nem bírtam volna feldolgozni,hogy az apjának fontosabb legyen a buli...sajnos rossz emberbe szerettem bele rossz embertől adathatott meg a gyermek áldás....és most nem csak a gyermekem elvesztését de még azzal is szemvesülnöm kellett,hogy a volt páromat ez a dolog nem rázta meg egyáltalán.

Remélem egyszer a jövőben olyan férfi akad az utamba,aki megbeszűl és kiáll mellettem tüzön vizen át.

2014. máj. 25. 21:00
 40/43 anonim válasza:
3%

Szia.

Nos ez egy nehéz kérdés..,én 14 éves lány vagyok,de ez lenne a véleményrm: (lehet nem számít,de leírom)

Én nem tudnék azzal a gondolattal élni,hogy megöltem egy árfogunka kis gyereket,aki nem hibás,azért,mert szeretkeztem párommal védekeztünk,de teherbe estem...

Inkább az örökbeadás,de az se nagyon,mert most sz*r helyzetbe vagyunk,a gyereket örökbe adjuk,de lehet,hogy 1-2-3-4 év múlva jó anyagi helyzetünk lennénk,és síránoozni fogub

2015. márc. 20. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.