Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kerek szepen mindenkit, h a bunko, serto valaszoktol kimeljetek meg! Erre lenne a legkevesbe szuksegem most. Koszonom!

36 eves vagyok, van ket gyonyoru gyerekem, egy 7 eves lany es egy 2 eves fiu. Nem terveztunk tobb gyereket, megis becsuszott, tegnap tudtam meg. Tegnap meg egyertelmu volt, h elvetetem, mindjart kifejtem miert. Ma mar viszont szivem lelkem faj, egesz delelott sirtam, mar most kotodom hozza. Ranezek a ket gyonyorusegemre es belem villan, h meg egy ilyen gyonyoruseg van a pocakomban. Paromat is rettenetesen megviseli, de o nagyon nem szeretne megtartani. Kulfoldon elunk, nulla segitsegunk van. Nincs allami ovi, bolcsi, igy nagyon kimerultnek erzem magam. Nagy iskolaban van, de a kicsi kb masfel -2 ev mulva mehet csak allamilag tamogatott oviba, majd suliba. 7 eve nem dolgozom, es nagyon vagyom arra, h vegre en is ujra a regi onmagam legyek. Egy icipici alberletben lakunk, 1 halos, ezert is rengeteget fizetunk. Egy nagyobb min 400 euroval lenne tobb, de ez a min. A parom igy is reggel 7tol este 7ig dolgozik, h egy fizetesbol megeljunk. Egyszeruen nem lenne amibol nagyobb alberletet fizessunk. En ugy erzem, h ha vallalom a babat attol fogok bekattanni, ha meg nem, attol. Nagyon elkeseredett vagyok. Nagyon nehez segitseg nelkul a nagyvilagban boldogulni meg kettovel is. Mit tudnek csinalni 3mal, mibol nevelnenk fel, hogy fernenk el ebben a kicsi lakasban? Viszont ez a pici magzat mar el, hogy vetessem el az eletet? Volt mar valaki hasonlo helyzetben? Hogy dontottetek? Megbantatok e?

2014. jan. 24. 16:25
 41/95 anonim ***** válasza:
57%

Az szerintem sokat segítene, ha pontosan meg tudnád fogalmazni, a 3 gyerekes családdal kapcsolatban mi aggaszt. Egészen konkrétan. Melyik időszaktól, milyen tevékenységtől félsz? A szoptatástól, az éjszakai keléstől, a betegségektől, a testvérféltékenységtől, vagy esetleg mástól? Tapasztalt anyukaként egyedül te tudhatod, mi okozott problémát az első 2 gyerkőccel annak idején.

Ha sikerülne meghatározni a lehetséges buktatókat, akkor még - lévén a születésig még rengeteg idő van -, fel lehetne készülni a nehézségek kiküszöbölésére. Így elébe lehetne menni a gondoknak és el lehetne kerülni azokat.

Nekem igen határozottan az a véleményem, hogy bár az abortusz sosem út, a te esetedben, aki tudván tudod, hogy aki e pillanatban is gyanútlanul készülődik a világra, az a ti eleven, hús-vér gyermeketek, a magzathalál végképp zsákutca volna. Teljes tévedés, megmásíthatatlan és fölösleges életvesztés.

Az pedig már kizárólag magánvéleményem, hogy a kulcsszót a férjed mondta ki. Hallgass rá!

2014. jan. 28. 14:05
 42/95 anonim ***** válasza:
Szia. Itt vagyok èn! Volt kèt szèp fiam, mikor becsúszott a 3-dik gyerkőc. Èn is nagyon fèltem, hogy mi lesz, hisz mi is albèrletben èlünk, segítsègünk semmi. Nàlunk fordìtva volt. A pàrom ellenezte az abortuszt nagyon, mert tudta vagyis àtèrezte, hogy mennyire szenvednèk utàna. Sok àtvirrasztott èjszaka utàn vègülis döntöttem. Megtartottuk a babàt, aki szintèn kisfiú lett, ès màr 20 hónapos:)) Èletem legjobb döntèse volt, a pàrom maximàlisan segít mindenben, a legjobb apa a vilàgon. Soha egy percre sem bàntam meg, hogy ő is vilàgra jött, boldogok vagyunk , hogy van 3 egèszsèges fiunk, akikre nagyon büszkèk vagyunk.
2014. jan. 28. 14:17
 43/95 anonim ***** válasza:
50%
Ha a szived vágyik rá tarsd meg mert kulonben egy eleten at bánni fogod.
2014. jan. 28. 15:48
 44/95 A kérdező kommentje:

Tudom konkretan, h mitol, illetve miktol felek:

1. terhesseg. Masodik terhessegem borzalmas volt, kezdetektol szemeremtest illetve hasfajasom volt, es megmaradt vegig. Mivel az elso koraszules volt, igy rettegtem a koraszulestol. Ketszer vereztem, menni kellett a korhazba, nagyot meg kellett oldani. Ot nagyon megviselte ez az idoszak.

2. Attol az idoszaktol amig a kicsi is nem lesz akkora ( 3,5-4 eves) hogy allamilag tamogatott oviba, suliba jarhassan. Ebben az idoszakban vellem vannak hetfotol szombatig, reggeltol estig. ( reggel fel 7 tol este fel 8ig). Most mar lattam a veget ennek az idoszaknak, mert a kisebbikem lassan 2 eves.

3. Attol, h ebbe a mokuskerekbe ( gyerekek koruli allando teendok) meg jobban belefasulok, es mar soha nem fogok onmagamhoz visszatalalni. Hogy eljutok egy olyan pontig, amikor mar keptelen leszek pl ujra munkaba allni. Attol, reggelente hogy fogok harommal elindulni, amikor kettovel is neha alig tudok. Iskolaba meg idore kell menni.

4. Attol, h ezt a babat nem varom, meg most sem, bar erzek mar egyfajta kotodest, de ugy tekintek ra mint egy betolakodora aki tonkre akarja tenni az eletunket. Felek, h ez az erzes nem fog valtozni.

5. Felek konkretan a depressziotol, a szules utani depressziotol. Ha beleesek ki fogja ellatni a gyerekeim.

6. Bar a ferjem azt mondta, o tudja vallalni, megis benne van a pakliban, h a hazassagunk zatonyra fut. Igy is vannak neha kisebb problemak, amik elsosorban abbol adodnak, h o csak dolgozik ( ebbe fasult bele), en csak a gyerekeket nevelem ( en meg ebbe).

7. felek attol, h anyagilag sem fogjuk birni.

2014. jan. 28. 17:17
 45/95 anonim ***** válasza:
33%

Nézd Kérdező (#44), ez jó szerintem, ha nem valamiféle megmagyarázhatatlan szorongás tart a hatalmában, hanem meg tudod fogalmazni, hogy mitől félsz.

Akkor, ha ezt ilyen szépen le is írtad pontokban, akkor szerintem próbálj meg arra válaszolni, hogy ha az adott félelem tárgya tényleg valósággá válna, bekövetkezne, akkor mi történne, mit lépnétek, hogyan tudnátok kezelni, megoldani.

És akkor a végére látni fogod, hogy mennyire reálisak ezek a félelmek, és azt is, hogy mennyire befolyásoljanak a döntésedben.

2014. jan. 28. 17:37
 46/95 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező!

Mint tudjuk, egyetlen várandósság sem olyan, mint a másik. Az, hogy a másodikkal bevéreztél, korántsem jelenti azt, hogy a harmadikkal is be fogsz. Én pl. a másodikkal véreztem, durván, és 1 hétre be is kellett feküdnöm kórházba, de a napi 500 mg C-vitamin, orvosi javaslatra segített megőrizni az érfalak rugalmasságát, és a kisfiam így a 39. héten egészségesen jött világra. A harmadiknál pedig egyáltalán nem véreztem.

Mire a kicsi megszületne, a nagy már a küszöbén állna annak, hogy bölcsibe mehessen, így csak 3-4 hónapot kellene a két kicsivel otthon kibekkelni, ami nem a világ. :)

A mókuskerék valóban be tud darálni, de csak akkor, ha ezt hagyod. Nekem az a tapasztalatom, hogy a hasonszőrű anyukák társasága, akár interneten, vagy telefonon is, szinte gyógyír tud lenni minden bajra. Én azt a taktikát követtem, hogy egyszerre mindig csak egyetlen célt tűztem ki magam elé, és ezt teljesítve meg is jutalmaztam magam ezért, így hamar lett rendszer a napban és nem maradtam mini-pihenők nélkül. És közben folyton mormoltam, hogy az idő nekem dolgozik, mert minden leküzdött akadállyal közelebb vagyok a célhoz. Engem ez motivált, és önbizalommal töltött el.

Ha vezetsz, akkor az iskolába vitel is jóval egyszerűbb, de ha minden este, nagy fegyelemmel időben fekteted le a gyerekeket, akkor másnap egyrészt könnyebben kelnek fel, másrészt nektek is több jut az estéből. Mert hát az élet mégiscsak akkor kezdődik, amikor a gyerekek alszanak. :))

A 4. ponthoz engedelmeddel nem tudok érdemben hozzászólni, mert ilyet látva, vagy olvasva azonnal bepárásodik a képernyőm és alig látok valamit..., csak annyit engedj meg, hogy az a baba ott benned nem arab terrorista, vagy családromboló rém, hanem egy ártatlan kisember, aki azért jön, hogy szeressen és hogy szeressék. Akár a testvérei.

A szülés utáni depresszió hormonális hatásra jön, ha jön, de vannak egész jó homeopátiás szerek (pl. Sedatif PC),vagy MagneB 6, vagy teák, esetleg masszázsok, amik képesek oldani a túlzott stresszt.

A házasságok pedig, és ezt jó tudni, nem csak a váratlan gyerekekre mehetnek rá, hanem a kikényszerített, vagy gyávaságból választott abortuszok test-lelki következményeire is. Amitől félsz, azokkal a dolgokkal kapcsolatban legalább vannak konkrét tapasztalataid, miközben fogalmad sincs, mert nem is lehet arról, mit jelent együtt élni a tudattal, hogy a gyermeked a saját döntésedbe, NEM-edbe halt bele.

A zsebedbe bele nem látván, a leírtakból kiindulva az anyagiakkal kapcsolatos aggodalmak, a konkrét esetben nem rendelkeznek valódi érvekkel.

Összegezve: ügyesen összeszedted mindazt, ami aggályt kelt benned. Most annak kell következnie, hogy a saját magad által vázolt nehézségek mindegyikére megoldási javaslatot dolgozz ki. Mondjuk vagy úgy, hogy azt képzeled, hogy 3 gyerekes anyaként minden helyzetet meg kell tudni oldani, vagy akár úgy is, hogy például nekem, vagy bárki másnak próbálsz a tiéddel azonos nehézségekre gyógyírt, tanácsot adni.

Kívülállóként nekem mit mondanál?

2014. jan. 28. 19:52
 47/95 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Nem olvastad vegig figyelmesen amit irtam. Hidd el, ha lenne allami bolcsi, ovi nyugodtabban vagnek bele. Az a legnagyobb problemam, h nincs. A kicsi lassan mehetne kozossegbe, vagyik is ra, de nem all modunkban kifizetni. Az meg, h nem orulok ( meg) a babanak, nem tehetek rola, ezt erzem, egyelore ijedtseg, panik van bennem.
2014. jan. 28. 20:07
 48/95 A kérdező kommentje:
Az meg lemaradt,h ha vallaljuuk a babat, el kell koltoznunk a kornyekrol egy kulvarosi reszre. Ami ugye azt jelenti, h tavol lennenk az ismerosoktol, baratoktol. Ugy lennek harom gyerekes anya, h a kornyeken senkit nem ismernek. Most napi szinten talalkozok magyarokkal, talalkozunk, egyutt babazunk, minden nap tudok beszelgetni.
2014. jan. 28. 20:10
 49/95 anonim ***** válasza:

Elnézést, valóban elszámoltam magam. Ha most 22 hónapos, akkor 8 hónap múlva 30 hónapos lesz. Kb. akkor születne a kicsi. 3,5 évesen 42 hónapos lesz a középső, így 1 teljes évig lennél velük.

Valóban nem olvastam figyelmesen. Ez így igaz.

2014. jan. 28. 20:22
 50/95 anonim ***** válasza:
50%
Ha megtartod a babát, akkor lesz hozzá segítség! A gyerek nem egyedül jön, hanem Isten áldásával. Gondolj bele, ha az eleje nehéz is, egy idő után túl leszel rajta és lesz három szép gyereked! Viszont a bűntudat és a "mi lett volna, ha" sosem fog elmúlni. És az is lehet, pont az abortusztól leszel majd depressziós, nem a szüléstől. Ne félj! A félelem mindig rossz tanácsadó! Főleg ne olyasmitől rettegj, ami lehet, meg se fog történni.
2014. jan. 28. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!