Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kerek szepen mindenkit, h a bunko, serto valaszoktol kimeljetek meg! Erre lenne a legkevesbe szuksegem most. Koszonom!

36 eves vagyok, van ket gyonyoru gyerekem, egy 7 eves lany es egy 2 eves fiu. Nem terveztunk tobb gyereket, megis becsuszott, tegnap tudtam meg. Tegnap meg egyertelmu volt, h elvetetem, mindjart kifejtem miert. Ma mar viszont szivem lelkem faj, egesz delelott sirtam, mar most kotodom hozza. Ranezek a ket gyonyorusegemre es belem villan, h meg egy ilyen gyonyoruseg van a pocakomban. Paromat is rettenetesen megviseli, de o nagyon nem szeretne megtartani. Kulfoldon elunk, nulla segitsegunk van. Nincs allami ovi, bolcsi, igy nagyon kimerultnek erzem magam. Nagy iskolaban van, de a kicsi kb masfel -2 ev mulva mehet csak allamilag tamogatott oviba, majd suliba. 7 eve nem dolgozom, es nagyon vagyom arra, h vegre en is ujra a regi onmagam legyek. Egy icipici alberletben lakunk, 1 halos, ezert is rengeteget fizetunk. Egy nagyobb min 400 euroval lenne tobb, de ez a min. A parom igy is reggel 7tol este 7ig dolgozik, h egy fizetesbol megeljunk. Egyszeruen nem lenne amibol nagyobb alberletet fizessunk. En ugy erzem, h ha vallalom a babat attol fogok bekattanni, ha meg nem, attol. Nagyon elkeseredett vagyok. Nagyon nehez segitseg nelkul a nagyvilagban boldogulni meg kettovel is. Mit tudnek csinalni 3mal, mibol nevelnenk fel, hogy fernenk el ebben a kicsi lakasban? Viszont ez a pici magzat mar el, hogy vetessem el az eletet? Volt mar valaki hasonlo helyzetben? Hogy dontottetek? Megbantatok e?

2014. jan. 24. 16:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 anonim ***** válasza:
85%

Nem tartanám meg.

És hogy miért?

Mert bármennyire is van egy édes, tüneményes gyerekem, akit teljes szívemből szeretek, de ha egyszer nincs miből egy másodikat felnevelni, akkor nincs. Ha azzal a kettővel alig éltek meg, ami van, akkor mi lesz 3 mellett?

Egy gyereket olyan családba és olyan környezetbe, körülménybe jó felnevelni, ahol nem kell nélkülözni. Mert jó lesz az nektek, hogy tudom, hogy fáj a szíved ha el kéne vetetned, de ha megszületik és nem lesz mit enni, nem lesz miből számlákat fizetni, ne adj isten, te nem dolgozol, évek óta otthon vagy, gondolom megtakarított pénzetek sincs és mondjuk a párodat elbocsájtják a munkahelyről, akkor mi lesz veletek?

Mert ha van megtakarított pénzem, ha annyira azért nem állunk rosszul anyagilag, ha valahonnan lehetne elvenni, ahonnan nem hiányozna és azt a babára fordítani, aki születni fog, akkor azt gondolom, hogy az megoldható, akkor lehet vállalni.

De ha nincs mire? Akkor én nem vállalnám. Ráadásul egy olyan korban vagy, amikor már nem megy feltétlenül olyan simán minden. Amikor problémák is adódhatnak.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, tényleg, de én nem vállalnám, ha a helyedben lennék.:(

2014. jan. 24. 16:42
 2/95 anonim ***** válasza:
28%

GYertek haza. Három gyerekre itthon nagy adókedvezmény és egyéb kedvezmény van. (pl. 50%-os iskolai/óvodai étkezés) A kisebbik gyerek már 2,5 éves korától mehetne oviba, ami alatt tudnád intézni a terhes gondozást. Itthon az albi is olcsóbb, valamint lehet hogy még terhesség alatt el tudnál kicsit helyezkedni. Ugye, sok véleménnyel ellentétben nem mindig van kolbászból a kerítés külföldön sem. (családban van tapasztalat)

Ha kint maradtok, nagyon necces. Biztos borzalmasan nehéz döntés. Nekem is két gyerekem van, és már vágyom vissza dolgozni. De ha teherbe esnék én megtartanám. Ráadásul nálatok pont ideális lenne a korkülönbség és hát nálam spec a 36 éves kor az a határ, amikor még bevállalnék egy babát. De ez én vagyok, ebbe a helyzetben tanácsot nem adhatunk mi válaszolók, legfeljebb leírhatjuk, hogy mit csinálnánk, ha a helyedben lennénk.

2014. jan. 24. 16:44
 3/95 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod. Valoszinu kicsit felreertheto voltam. Szoval kulfoldon elunk, es nem elunk rosszul, sot. Viszont azert vagyunk itt, h egyrol a kettore jussunk, ami otthon nem sikerult. Igy tudunk egy egy kicsit sporolni, de pl torlesztunk havonta, mert vettunk otthon egy masodik lakast. De nem nelkuluzunk, mindenunk megvan, meg 1 fizetesbol is. Viszont en is szeretnek mar dolgozni, hosszu es nehez volt ez a 7 ev.
2014. jan. 24. 16:48
 4/95 anonim ***** válasza:
93%

Bocsi, de most a kérdésben leírt sztori és amit utána a kiegészítésben írsz, nagyon nem egyezik.

Először azt írod, hogy alig van pénzetek, a párod egész nap dolgozik, hogy megéljetek, nem lenne helye még egy gyereknek.

Aztán azt írod, hogy nem éltek rosszul, sőt. Akkor most mi a helyzet?

2014. jan. 24. 16:56
 5/95 A kérdező kommentje:
Bocsi, de te kotekedni akarsz? Szoval , h lasd tisztan a helyzetet: 1 fizetesbol elunk 5 es fel eve, es mindig tudunk egy egy kicsit sporolni. Pl annyit, h bele mertunk vagni egy pesti 2. lakas vasarlasaba. De ennek is ara is van, mert itt egy halos alberletben elunk. Ha kifizetnenk a nagyobb alberletet, ami 400-500 euroval tobb, mar nem sok maradna, es akkor meg miert legyunk itt? Hisz azert jottunk, h jussunk 1rol a 2re. Es igen, ezert a penzert a parom sokat dolgozik, konkretan napi 12 orat, tulorazik. De jol elunk, mindenunk megvan. Szerinted nyomorognank itt a nagyvilagban amikor nyomoroghatnank otthon is, ahol legalabb van sajat lakasunk????
2014. jan. 24. 17:00
 6/95 A kérdező kommentje:
Amugy meg nem is olvastad figyelmesen vegig amit irtam, mert azt irtam, h 2 gyerekem van mar, sot azt is leirtam, hany evesek. Olvasd vegig megegyszer!
2014. jan. 24. 17:01
 7/95 A kérdező kommentje:
Azt is bemasolhatod, ahol azt irtam, alig van penzunk!!!!
2014. jan. 24. 17:02
 8/95 anonim ***** válasza:
40%

2-es vagyok. Akkor ha van is miből, akkor pláne megtartanám. Ahol 4-en elfértek, ott 5-en is hiszen mint írtad, csak átmeneti állaportról lenne szó.

CSak akkor vetetném el, ha minden porcikám ellenezné a kicsit. De ha van is miből, és "a lelked fáj mert már most kötődsz hozzá", hát én tuti megtartanám.

2014. jan. 24. 17:07
 9/95 anonim ***** válasza:
64%
Nem voltam hasonló helyzetben, de én 5 éve vagyok itthon a gyerekekkel, nagyszülők vidéken, szóval tudom milyen visszavágyni a munkába. Ha a legkisebb betölti a 2 évet, én is igyekszem majd ismét dolgozni. Kétszobás, 55 nm-es albérletben lakunk három gyermekünkkel. Mégis, ha úgy alakulna, hogy ismét terhes lennék, én megtartanám. Valószínű, hogy amikor még nem volt gyerekem, máshogy gondoltam volna, de most, hogy itt van ez a három gyönyörűség, nem tudnék egy újabbról lemondani. Igaz, engem a férjem is támogatna ebben.
2014. jan. 24. 17:08
 10/95 anonim ***** válasza:
87%

Nem kötekedni akartam, sajnálom, ha így érezted.

Csak ahogy olvastam a leírást, nekem abszolút az jött le, hogy ha bevállalnátok még egy babát, akkor nagyon nagyon szűkösen és nélkülözve élnétek, nagyobb lakásba nem tudnátok semmiképp menni.

Mindezt ezekből szűrtem le:

"A parom igy is reggel 7tol este 7ig dolgozik, h egy fizetesbol megeljunk. Egyszeruen nem lenne amibol nagyobb alberletet fizessunk. "

"Nagyon nehez segitseg nelkul a nagyvilagban boldogulni meg kettovel is. Mit tudnek csinalni 3mal, mibol nevelnenk fel, hogy fernenk el ebben a kicsi lakasban? "

Utána pedig leírtad azt, hogy igazából van pénzetek, nem éltek rosszul, sőt, még annyit félre tudtatok tenni hogy vettetek egy 2. lakást (ezt sem értem teljesen, akkor ezek szerint van egy másik lakásotok is?).

A kérdésben leírtak alapján úgy tűnt, hogy ha csak nem akarnátok nélkülözésben élni, akkor nem lenne okos dolog megtartani a gyereket.

De a kiegészítésben leírtakból meg úgy tűnik, hogy lenne még hely plusz egy gyereknek, csak egy kicsit össze kellene magatokat húzni.

2014. jan. 24. 17:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!