Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Abortusz vagy sem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kerek szepen mindenkit, h a bunko, serto valaszoktol kimeljetek meg! Erre lenne a legkevesbe szuksegem most. Koszonom!

36 eves vagyok, van ket gyonyoru gyerekem, egy 7 eves lany es egy 2 eves fiu. Nem terveztunk tobb gyereket, megis becsuszott, tegnap tudtam meg. Tegnap meg egyertelmu volt, h elvetetem, mindjart kifejtem miert. Ma mar viszont szivem lelkem faj, egesz delelott sirtam, mar most kotodom hozza. Ranezek a ket gyonyorusegemre es belem villan, h meg egy ilyen gyonyoruseg van a pocakomban. Paromat is rettenetesen megviseli, de o nagyon nem szeretne megtartani. Kulfoldon elunk, nulla segitsegunk van. Nincs allami ovi, bolcsi, igy nagyon kimerultnek erzem magam. Nagy iskolaban van, de a kicsi kb masfel -2 ev mulva mehet csak allamilag tamogatott oviba, majd suliba. 7 eve nem dolgozom, es nagyon vagyom arra, h vegre en is ujra a regi onmagam legyek. Egy icipici alberletben lakunk, 1 halos, ezert is rengeteget fizetunk. Egy nagyobb min 400 euroval lenne tobb, de ez a min. A parom igy is reggel 7tol este 7ig dolgozik, h egy fizetesbol megeljunk. Egyszeruen nem lenne amibol nagyobb alberletet fizessunk. En ugy erzem, h ha vallalom a babat attol fogok bekattanni, ha meg nem, attol. Nagyon elkeseredett vagyok. Nagyon nehez segitseg nelkul a nagyvilagban boldogulni meg kettovel is. Mit tudnek csinalni 3mal, mibol nevelnenk fel, hogy fernenk el ebben a kicsi lakasban? Viszont ez a pici magzat mar el, hogy vetessem el az eletet? Volt mar valaki hasonlo helyzetben? Hogy dontottetek? Megbantatok e?

2014. jan. 24. 16:25
 21/95 anonim ***** válasza:
34%
Ha a párod úgyis egész nap dolgozik,akkor miért nem költözöl haza egyedül a gyerekekkel.Itt már a kicsi is mehetne bölcsibe,és még meg nem születik a következő baba,addig tudnál valamit dolgozgatni?Én is egyedül vagyok itthon a 2,5 éves lányommal.A férjem Münchenben dolgozik.Most 16 hetes terhes vagyok,de emelett,heti 3 nap,dolgozok egy pár órát.Addig a nagyszülők vigyáznak a pici lányomra.Nem mondom,hogy könnyű,de szerintem egy gyerek,meg ér ennyi áldozatott.Nem ő kérte az életet!
2014. jan. 26. 07:26
 22/95 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nemtudom, hogy merre laksz, de mi pl 3 szobás albiért fizetünk 400 eurót. Ha van lehetőségetek, akkor a nagyváros mellett biztos van kisebb város, ott jóval olcsóbb albérletek vannak, érdemes körbenézni.
2014. jan. 26. 14:35
 23/95 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Én úgy gondolom, hogy mivel szeretnétek a babát, sőt már szeretitek is, az lenne számodra a megterhelőbb, ha elvetetnéd. Valószínűleg nagyon erősen kínozna az emléke és gyötörne benneteket a lelkiismeretfurdalás. Még az is lehet, hogy ha ez csak a te döntésed lenne, a férjed nem tudná neked megbocsátani, és szétmennétek.

Ha jól látom, akkor főleg a kimerültségtől tartasz, illetve attól, hogy szeretnél már dolgozni, begolyóznál otthon. A kimerültség talán a kisebb gond, mire megszületne a baba, a kicsi fiú is lenne kb 3 éves, tehát tudod, hogy egészen önálló. A lánykád biztos nagyon örülne, ha dajkálhatná a picit, biztosan sok mindenben tudna már segíteni.

A társasággal kapcs: mennyire beszéled az ország nyelvét? Biztos van valamilyen közösség, babamama klub a közeledben, érdemes lenne oda csatlakozni, akár még úgy is, hogy az elején esetleg nem szimpi mindenki, de később még összebarátkozhattok. Meg-bár ez nem személyes-az is ki tud húzni a rossz passzból, ha mondjuk csatlakozol a neten egy olyan csoporthoz, akik ugyanarra a hónapra várják a babát. Nekem anno ez sokat segített, amikor otthon begolyóztam volna.

Tudnál-e valamilyen távmunkát vállalni? Nézz utána, nyugaton jobb a helyzet e téren. Netes adatrögzítés meg ilyenek.

Egyébként abszolút megértelek: két csöppöm van, 4 évig voltam velük otthon, előtte nem volt főállásom, alig dolgoztam. Pénzkereset szempontjából értéktelennek éreztem magam, alig vártam, hogy bizonyítsak, letegyek valamit az asztalra. Azóta már jóideje főállásban dolgozom. És rájöttem, hogy ostoba voltam. Bőven lesz még időd dolgozni, akár a baba születése után 1 évvel is elkezdheted. Tudom, nehéz elhinni, mert én sem akartam, kiteljesítőbb időszak, amikor otthon vagy a picikkel. Tanulj valami kreatív hobbit, kötni vagy ilyesmi, akár el is tudod adni, ha jól megy. Vagy csináld te a szappant, kozmetikumokat a családnak, így azt nem kell venni, vegyszermentesek lesztek stb.

A lakhatás kérdése? Nemcsak ezért, sokmindenért is ajánlom az [link] blogot, mindenféle gyereklétszámos családokról készültek kisfilmek, néha egész nagy csládok egész kis nm-en, ötletesen :-)

2014. jan. 26. 21:20
 24/95 anonim ***** válasza:
22%
Kedves #23, a kérdést tetszettél olvasni? "Paromat is rettenetesen megviseli, de o nagyon nem szeretne megtartani." - írja a Kérdező.
2014. jan. 26. 21:28
 25/95 anonim ***** válasza:
17%
Hogyan védekeztetek, ha nem szeretnétek babát?
2014. jan. 27. 07:50
 26/95 anonim ***** válasza:
20%

Hogyan védekeztek? Nem mindegy az most már? Feltehetőleg sikertelenül. Ez ilyenkor csak eső után köpönyeg!!

Ilyenkor a baba sorsa, élete, vagy halála a tét.

2014. jan. 27. 10:27
 27/95 anonim ***** válasza:
74%
26-os! Nem hozzád intéztem a kérdést, úgyhogy ne húzd ennyire fel magad rajta! Csak nyugi! Igyál egy citromfű teát, vagy dőlj le pihenni, ha megteheted! ;)
2014. jan. 27. 13:22
 28/95 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a sok kedves valaszt, otletet! Aki azt kerdezte, hogyan vedekeztunk, annak uzenem, en is ugy gondolom, h ez most mar lenyegtelen. A kisfiam 22 honapos es szoptatok meg, gondolom ez nagyban hozzajarult, h ennyire konnyen teherbe estem. Annak az anyukanak, aki 42 evesen szulte a sokadik gyereket, gratulalok a sok gyerekhez es a helyes dontesehez! Az viszont meglepett, h milyen sok gyerekes anyuka letere mennyire banto, serto dolgokat irt, az i re meg feltette a pontot azzal, h ha majd baleset tortenik valamelyik gyerekemmel, arra fogok gondolni, de jo lett volna megtartani ezt a babat. Nem is tudom ilyesmi hogy jutott eszedbe, de ez mar kiverte a biztositekot. Ne haragudj, de szeinted egy gyerek eletet tudja karpotolni barmi, akar egy masik gyerek? Nos szerintem nem. Maskor gondold at 10szer, h mit irsz, es inkabb ne irj semmit, ha ennyire furcsa stilusod van. Elgondolkoztam nagyon azon, h sokgyerekes anyuka hogy tud ilyet irni, en biztos nem tudnek. Van aki azt irja, h a ferjem elhagyna esetleg azert, mert en nem akarom ezt a babat. Nos ez nem igy van, mert o nagyon nem akarja. Igazabol nem tudom melyik dontesnek a kovetkezmenyet lenne nehezebb viselni. De egyelore oszinten ugy erzem, h depresszios lennek meg egy gyerekkel itthon. Lenne 3 gyerekem akiket nem tudnek nevelni. Vessetek meg ezert, de igy erzem. Rettegek attol, h begolyoznek. Amint irtam, fovarosban elunk, elkoltozni videkre nem tudunk, hisz a paromnak itt van egy biztos munkahelye. A bolcsi, ovi allami, es 800 euro egy honapra. Ez a legnagyobb problema itt. Aztan ha elobbre gondolok, amikor nagyobbak, megint elfog a retteges, anyagilag hogyan lehet harmat nevelni, tanittatni, stb... Ugy erzem, barmelyik dontest hozom, en egy kicsit belehalok, egyik sem jo, es nem tudom melyiktol szenvednek jobban en, vagy akar a csaladom.
2014. jan. 27. 13:35
 29/95 anonim ***** válasza:
46%
Hát.. Egy közeli rokonomnak becsúszott a 3. baba, úgy hogy nekik még munkájuk sincs... De ők nem az abortusz mellett sorakoztattak érveket, hanem úgy fogják fel, hogy meg kell oldani, hisz az orvos is azt mondta, hogy ha nem óvszerrel, vagy gyógyszerrel védekeztek, akkor bizony tervezett volt. Ők most azért küzdenek, hogy így is minden oké legyen, és nekik még egy lakásuk sincs, albérletben élnek, ellenben veled kedves kérdező, úgy, hogy van 2 lakásotok :( Minden csak kifogás. Ne haragudj ezért, amit írtam, de tényleg nem látom azt, hogy a mérleg másik serpenyőjébe is sorakoztatnál érveket, csak az elvetetés nevű serpenyőbe rakjátok az érveket :(
2014. jan. 27. 13:41
 30/95 A kérdező kommentje:
Most olvastam vissza, amit az az anyuka irt, aki 42 evesen szulte a sokadikat. Azt tanacsolja, h szuljem meg, s adjam orokbe, mert az majd javit az anyagi helyzetunkon. Nagyon erzestelen vagy! Most mar nem is hiszem el, hogy sokgyerekes anyuka vagy! Ilyet az nem ir. Miert nem tudtal csendben maradni? Az elejen direkt irtam, kimeljetek a bunko sero hozzaszolasoktol. Miert tud mas normalis hangnemben irni, es kedves otleteket adni, hogyan is lehetne ebbe belevagni. Azt sem ertetted meg, h ennek az egesznek inkabb a lelki oldala a megterhelo szamomra, es nem az anyagi.
2014. jan. 27. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!