Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Sajnos anyagi okok miatt nem...

Sajnos anyagi okok miatt nem tudjuk megtartani a babát, hogyan dolgozzuk fel?

Figyelt kérdés

Első körben: tudom, hogy itt mindenki azt állítja, védekezés mellett esett teherbe, ti minden alkalommal elmondjátok, hogy ez milyen különös, de abszolút komolyan és felelősségteljesen védekeztünk óvszerrel, egyszerűen elképzelni nem tudom, hogyan lehetséges a dolog.

Én még az anyámmal és testvéreimmel élek, egyetemre járok és dolgozok mellette, mert elég nehéz körülmények között élünk, minden forintra szükségem van (hazaadom és magamnak vásárolok mindent). A párom jelenleg dolgozik, de csak havi 75-80 ezer forintot keres.

A szülők egyik oldalról sem támogatják a gyerekvállalást, az én részemről egyébként nyilván nem is tudják, a párom szülei sem igazán tudnának hozzájárulni a dologhoz....

2013. dec. 10. 18:53
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
59%
Egy született vaknak soha, semmiféleképpen nem fogod tudni elmagyarázni milyen a piros szín. Ugyanakkor picit ba***a a csőrömet ha a született vak akar, fölényes magabiztossággal meggyőzni arról, én vagyok az ostoba ha azt hiszem létezik a piros, csak mert ő egész életében egységes szürkeként érzékelte a világot.
2013. dec. 18. 15:12
 52/56 anonim ***** válasza:
66%

Én speciel soha, senkire nem mondom, hogy gyilkos, még akkor sem, ha tudom, hogy az abortusz magzatgyilkosság.

Az pedig, hogy mi csípi a csőröd, magánügy. Szemben az abortusz intézményével, ami meg közügy.

Éppen ezért nem ül a vak-piros analógia, mert nem kell ahhoz méhez belül elpusztíttatnom a gyermekemet, hogy fel tudjam mérni, mit jelentene. Csakúgy, ahhoz neked sem kell hídról a Dunába ugranod ahhoz, hogy képet alkothass róla, milyen is az. Volt itt a fórumon már asszony, aki egy konkrét komment alapján értékelte át a helyzetét, és megtartotta a gyermekét. Belőle ÉDESANYA lett. Ezért (is) van itt mindenkinek keresnivalója, pláne, hogy ez egy anonim és nyilvános fórum tudtommal.

2013. dec. 18. 17:52
 53/56 anonim ***** válasza:
73%

Az abortusz is valójában magánügy.

Az, hogy valaki segítségért vagy tanácsért fordul ide nem jelenti azt, hogy bárki savazhatja.

Itt nem csak az abortusz fizikai mivoltáról van szó. Annak, hogy mi és hogyan történik annak bárki utána nézhet.

De annak, hogy milyen lelki gyötrelemmel jár ez a döntés előtt és az esetleges abortusz után, azt csak az tudja aki átélte.

Ebben a kérdésben sosem lesz egyetértés.

De ne gondoljuk, hogy ez a kérdés csupán fekete és fehér.

Mert messze nem ilyen egyszerű.

Nem ismered annak a bizonyos asszonynak a körülményeit. Lehet, hogy az ő helyzete nem volt annyira kilátástalan, mint amennyire először gondolta.

Én is olvastam itt több ilyen esetet, de mindig kiderült, hogy az illetőnek mégis akadt érdemi segítsége. Többnyire a család. Azért az más helyzet.

Nem kell egyetértenünk.

Csak azt mondom, hogy ne ítélkezzünk egymás felett.

Senkinek nincs hozzá joga.

Aki tudja milyen ez, mert már átélte, átérezte az esetleg tud tanáccsal szolgálni. És ők többnyire megértőbbek is.

De aki nem érezte annak fogalma sincs róla.

Ez nem az eset, hogy: nem kell leugranod a harmadikról ahhoz, hogy tudd,hogy az fáj.

Távolról sem ilyen.

Nem gyilkos az aki az abortusz mellett dönt.

Tovább megyek...sajnos sok olyan nő van akik bár' ne vállaltak volna gyereket!!!!

Nagyon nehéz döntés ez...

Száz szónak is egy a vége.

Senkinek nincs joga ítélkezni. Ahhoz meg végképp nincs, hogy bárkit is gyerekgyilkosnak kiáltson ki. És pláne ne olyan tegye akinek halvány fogalma sincs arról, hogy min megy keresztül az aki ilyen nehéz döntés előtt áll.

Ennyi.

2013. dec. 18. 20:12
 54/56 anonim válasza:
Szia! Hogy döntöttetek végül?
2014. jan. 19. 20:49
 55/56 anonim ***** válasza:

Szia

Mi újság azóta?

2014. febr. 13. 17:24
 56/56 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttetek végül?
2014. máj. 6. 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!