Sajnos anyagi okok miatt nem tudjuk megtartani a babát, hogyan dolgozzuk fel?
Első körben: tudom, hogy itt mindenki azt állítja, védekezés mellett esett teherbe, ti minden alkalommal elmondjátok, hogy ez milyen különös, de abszolút komolyan és felelősségteljesen védekeztünk óvszerrel, egyszerűen elképzelni nem tudom, hogyan lehetséges a dolog.
Én még az anyámmal és testvéreimmel élek, egyetemre járok és dolgozok mellette, mert elég nehéz körülmények között élünk, minden forintra szükségem van (hazaadom és magamnak vásárolok mindent). A párom jelenleg dolgozik, de csak havi 75-80 ezer forintot keres.
A szülők egyik oldalról sem támogatják a gyerekvállalást, az én részemről egyébként nyilván nem is tudják, a párom szülei sem igazán tudnának hozzájárulni a dologhoz....
Hogyan dolgozzátok fel? Sehogy. Nem lehet. Amit itt a tapasztaltak nagy valószínűséggel tanácsként osztogatnak majd, az csak olyan praktikák gyűjteménye, amik arra alkalmasak, hogy a lelkiismereteteket ideig-óráig elaltassák. Az abortusz feldolgozása kizárólag hosszú és fájdalmas szembesüléssel és megbánással lehetséges, úgy, hogy a tény, az emlék, a tudat örök társatok marad. Mindvégig.
És én nem tudom, megéri-e mindez.
Sokkal inkább a bölcsődei elhelyezést, a nektek járó támogatásokat, az új diplomás Gyed-et stb. járnám körbe. Semmiképp nem adnám meg magam kb. egy perces fejszámolás után a megmásíthatatlannak...
9-es!
te se adj tanácsot!
kérdez válaszolsz ez egy ilyen oldal neked az a véleményed nekem ez!
nem kell azért leoltani mert nem értünk eggyet!
bunkó
szerintem nem fogok magyarázkodni neked csak azt nem értem miért kell belekötni másba mert nem egyezik a véleményünk?
és mi az hogy minden válaszomba az abortusz mellett vagyok? ez nem igaz csak szerintem ha ő védekezett és nem akar nem tud gyereket vállalni inkább az minthogy szenvedjen mindenki! én csak a véleményemet írtam és nem kötöttem bele abba akinek nem ugyan az a véleménye mint nekem! ne is reagálj nem vagyok rá kíváncsi
Nem bántani akarok senkit, de aki azt írja,hogy majd lesz valahogy, az élt már szegénységben. És szegénység alatt nem arra gondolok,hogy nem ihatott kakaót, csak vizet.
Hanem amikor tényleg aggódni kell,hogy akár paprikás krumplit tud-e hó végén anyuka csinálni? Vagy amikor napokig ugyanaz a ruha van valakin? Hogy a szomszédtól kezdve, a nagymamán át mindenkinek passzolni kell a gyereket, mert a szülők látástól vakulásig dolgoznak. Hogy iskolában a kirándulást el kell felejteni, mert hiába fizetik ki neki osztálypénzből, arra már nincs pénz,hogy az útra csomagoljanak neki 5 szendvicset, vagy megegyen két gombóc fagyit!
Nekem van barátom, aki így nőtt fel! Amit tudtunk segítettünk, de végig sírtam vele, mind az iskolás, mind a kamaszkorát.
És ha tudom,hogy én is ennyit tudnék "adni", akkor bizony, nem, nem szülném meg. Mert egy ilyen sorsú gyereknek magyarázhatod,hogy "de legalább élsz", baromira nem így érzi!
Nem akarok tanácsot adni, hogy megtartsd-e vagy nem.
Csak az örökbeadással kapcsolatban egy hozzáfűzni valóm van, amit itt előttem nem írtak le.
Az örökbe fogadó szülőknek elég kemény feltételeknek kell megfelelniük és ráadásul ezek a párok általában már évek óta szeretnének gyereket. Tehát kizárt, hogy anyagiakban hiányt szenvedjen és jó eséllyel nagyon szeretnék is a babát. De akár dönthetsz a nyílt örökbefogadás mellett és akkor látogathatod a babád és láthatod, hogy megy a sora.
Én azért mindenképpen alaposabban körbejárnám a pénzügyi lehetőségeinket és az örökbefogadást, mielőtt egy ilyen visszavonhatatlan döntést meghoznék.
Van ismerősöm, aki még mindig nem tudja feldolgozni az abortuszát, pedig már 40 is elmúlt.
Most ugy dontesz neki jobb meghalnia..
az abortusz utani napon nyersz a lotton 100 milliot es akkor akkor mi lessz Ki fogja a lelkiismeretedet elaltani?
Hogy fogod magadnak megbocsajtani hogy megolted a sajat gyereked az anyagiak miatt?
Tegyuk fel egy ev mulva jol jonne a baba jonne...
Aztan megszuletik es 3 nap mulva mindketten munkanelkuliek lesztek..
Megolned a megszuletett babat ha szegeny lennel egyik naprol a masikra?
Ha az eletet valasztod akkor jol valasztasz es meglatod minden jora fordul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!