Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Sajnos anyagi okok miatt nem...

Sajnos anyagi okok miatt nem tudjuk megtartani a babát, hogyan dolgozzuk fel?

Figyelt kérdés

Első körben: tudom, hogy itt mindenki azt állítja, védekezés mellett esett teherbe, ti minden alkalommal elmondjátok, hogy ez milyen különös, de abszolút komolyan és felelősségteljesen védekeztünk óvszerrel, egyszerűen elképzelni nem tudom, hogyan lehetséges a dolog.

Én még az anyámmal és testvéreimmel élek, egyetemre járok és dolgozok mellette, mert elég nehéz körülmények között élünk, minden forintra szükségem van (hazaadom és magamnak vásárolok mindent). A párom jelenleg dolgozik, de csak havi 75-80 ezer forintot keres.

A szülők egyik oldalról sem támogatják a gyerekvállalást, az én részemről egyébként nyilván nem is tudják, a párom szülei sem igazán tudnának hozzájárulni a dologhoz....

2013. dec. 10. 18:53
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
22%

PS en alberletben egyedul foiskola es munka mellett vallaltam a gyerekem anno 22 eve

Most minden rendben van van lakasom van munkam van ferjem es egy csodalartossan okos egyetemre jaro gyerekem pedig mennyi ember biztatott oljem meg ot mert a nagy semmire egyedul hova szulok.nem volt igazuk

2013. dec. 11. 13:28
 22/56 anonim ***** válasza:
88%

Szia..

Leirnam a szemelyes elmenyemet.

2 hete szembesitett a nogyogyaszom az ultrahang keppel.. 9 hetes voltam.

Fogamzasgatlo mellett maradtam terhes, sajnos a vedekezes sem 100%, minden pillanatban szamolni kell vele,hogy teherbe eshetunk.

En 22 eves vagyok, tanulok, a baratom is 22, o mar dolgozik.

Nekunk 3 napunk volt ˝donteni˝.. Azelott ha szoba kerult a tema, mindketten amellett voltunk, hogy semmi aron nem vetetnenk el. Most sajnos szoritott az ido, nemtudtunk tiszta fejjel gondolkozni, teljesen mas az egesz,amikor valoban belecsoppen az ember, es szembesul vele, hogy nincs mas kiut, csak a ˝marad vagy megy˝? Ahogy az en ˝kedves˝ orvosom falnak allitott.

Nekunk is tobb volt az ellene,mint mellette, de igazabol nem a kor, nem a kapcsolat miatt, hanem igen, az anyagiak.

1 het volt a papirmunka,ami az abortuszt megelozi, ez ido alatt akarhogy sakkoztunk, fogalmunk sem volt,hogy fel ev alatt hogyan teremtjuk elo azt a sokmindent ami csak! Az indulashoz kellene.

Persze a csalad tamogatott volna, de sajnos mas, ha neha neha segitenek, vesznek par dolgot, illetve mas az, ha elore x evig azt a penzt rank forditjak,ami nekik is szukseges a sajat megelhetesukhoz.

Nalunk az orokbeadas szoba sem jott.

Sajnos maradt az abortusz, barmilyen rossz dontes, ugyanugy EN IS elitelem, megis nekunk most ez volt a ˝jo˝.

Soha tobbet nem csinalnam ujra, ahogy fizikailag,ugy lelkileg is megkinzott az egesz, de jobban bantott volna az a tudat hogy a gyerkocunknek neadjisten nelkuloznie kell..(nem a csillogasra gondolok), mint elszamolni a kesobbiekben ezzel a dontessel.

Es meg egy dolog.. Engem lelkiekben azert terhelt meg,mert az egesz egy varatlan uj helyzet volt, nemtudtam hogy a klinikan is mi fog tortenni, mik a kovetkezmenyek,stb.

11 hetes voltam,amikor megtortent a beavatkozas.

Nem itelem el az abortuszt, de nem is tamogatom. Ez sajnos tenyleg olyan,amit az elet ad, jokor kell jo dontest hozni, es nagyon nagyon atgondolni!!

Egy tanacsot adhatok..ne sakkozzatok sokaig. Amit eldontotok KETTEN, azt vigyetek vegig.

2013. dec. 11. 15:49
 23/56 anonim ***** válasza:
74%
Nem igazán értem az ilyen kérdéseket, mit kell ezen feldolgozni? Az ember dönt, ha döntött valami meleltt, nyilván számára az a jó döntés, vagy két rossz közül a kevésbé rossz, de mindenképp az akaratának és elképzeléseinek megfelel. Ha pedig valamit akarok, és azt véghez is viszem, akkor nincs mit megbánni, feldolgozni, a magam javára jól döntöttem, ennyi.
2013. dec. 11. 18:59
 24/56 anonim ***** válasza:
0%

22: nem te voltál 11 hetes, hanem a babád (amúgy értem te hogy érted, de én meg másképp) és most néztem meg egy 11 hetes uh-felvételt, hát mit ne mondjak...a szívem fáj, de igazán.

Remélem évek múlva is helyesnek fogod érezni a mostani döntésedet...

2013. dec. 11. 23:34
 25/56 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi az off-ért, de ezt nem bírtam magamban tartani.

(Amúgy annak is lehetett egy oka, hogy csak a 9. hétben derült ki a dolog..na de ez már nem az én problémám, csak hihetetlenül érzékenyen érint a téma. Nem akarlak felzaklatni amúgy.)

2013. dec. 11. 23:35
 26/56 A kérdező kommentje:

Basszus, nem azt kértem, hogy próbáljatok meg rávenni arra, hogy tartsam meg a gyereket a nagy büdös semmire. Itt nem arról van szó, hogy le kell mondani erről-arról, vagy egy kicsit lejjebb kellene adni az igényekből, hanem konkrétan még azt sem tudnám megmondani, mégis miből fogok adni a gyerekemnek enni, nemhogy az első félévben, hanem az utána következő időkben.

A szülők nyakára nem szülhetek, egy albérletet meg nem tudunk fenntartani havi 100 ezer forintból, és még enni is, főleg nem úgy, hogy a páromnak még a munkahelye sem biztos, hiszen ott is minden évben leépítések vannak.

Én elhiszem, hogy itt mindenki nulla bevételből nevelte fel a gyerekét - sokszor olvasom, bár elképzelni sem tudom -, de mifelénk nem fényt esznek a gyerekek, és a két szép szememért nem adnak egy kiló krumplit. Nem fogok úgy bevállalni egy babát, hogy a véletlenre bízom, vajon éhezni fog-e vagy sem.

2013. dec. 12. 13:06
 27/56 anonim ***** válasza:
55%

Basszus, akkor mit vártál? Minek jártál egyáltalán, mennyi az annyi, ami utána? Tudod nem elég? Senki nem lát a pénztárcádba! Egy gyerekre juttatások járnak, és itt az új diplomás gyed! Megérdeklődted?

Itt segíteni akartak neked! Erre te támadsz. Nem mi hoztuk össze azt a gyereket. Ahogy nem is mi öljük meg. És nem mi élünk együtt a tudattal.

Hogy dolgozzátok fel? Elég vehemens vagy. Majd csak ez is sikerül.

2013. dec. 12. 13:16
 28/56 anonim ***** válasza:
44%

Össze-vissza íródott. Azt akartam kérdezni, minek jártál egyáltalán utána, de annyira megdöbbentem a kommenteden, hogy nem olvastam vissza, csak elküldtem.

A véleményemet tartom.

2013. dec. 12. 13:17
 29/56 A kérdező kommentje:

Én pedig azon döbbenek meg, hogy egyes emberek szerint "majd alakul valahogy" - és ha véletlenül mégsem - amire elég sok példát látni -, akkor meg éhezzen és fagyoskodjon télen a gyerek.

Gondolod, hogy ha azt írom, utána kérdezősködtem már a dolgoknak, akkor azt poénból írom? A diplomás GYED engem ég nem érint, senki nem támogat és még egy biztos anyagi forrásunk sincs hosszú távra nézve.

Nem hiszem el, hogy olyan nehéz ezt megérteni, vagy hogy szerinted mindegy, hogy van-e étele egy gyereknek vagy sincs.

2013. dec. 12. 13:22
 30/56 anonim ***** válasza:
41%

Nem mindegy, dehogy mindegy. De nekem rejtély, hogy miközben a gyermeked nem sokára belehal a döntésedbe, te a saját lelketeket ápoltatod már előre. Kérdezted, hogyan lehet túl lenni ezen és én legjobb tudásom szerint válaszoltam: sehogy.

Aki az elmúlt 2 évben legalább két érvényes szemesztert abszolvált, annak jár a Gyed. Ha kell, fél évesen bölcsibe adható egy baba, és lehet dolgozni mellette. Nehéz út, piszok nehéz út ez, de nem lehetetlen.

Tényleg bocsáss meg nekem, de én veletek szemben a babát sajnálom. Neki se a testével, se a lelkével nem törődik senki, és engem ez akasztott ki. Őt ki kérdezi, hogyan dolgozza fel?

2013. dec. 12. 13:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!