Sajnos anyagi okok miatt nem tudjuk megtartani a babát, hogyan dolgozzuk fel?
Első körben: tudom, hogy itt mindenki azt állítja, védekezés mellett esett teherbe, ti minden alkalommal elmondjátok, hogy ez milyen különös, de abszolút komolyan és felelősségteljesen védekeztünk óvszerrel, egyszerűen elképzelni nem tudom, hogyan lehetséges a dolog.
Én még az anyámmal és testvéreimmel élek, egyetemre járok és dolgozok mellette, mert elég nehéz körülmények között élünk, minden forintra szükségem van (hazaadom és magamnak vásárolok mindent). A párom jelenleg dolgozik, de csak havi 75-80 ezer forintot keres.
A szülők egyik oldalról sem támogatják a gyerekvállalást, az én részemről egyébként nyilván nem is tudják, a párom szülei sem igazán tudnának hozzájárulni a dologhoz....
Őszintén, szívemből sajnálom...
(Esetleg örökbeadás? :/)
Arra gondolj, hogy mennyivel rosszabb lenne, ha megszületne és nem tudnátok tisztességesen felnevelni! Ez a gyerek érdeke. Örökbe ne add, mert az még nagyobb lelki gyötrelem lenne. Nem tudod, hova kerül, él-e. hal-e, egészséges-e és várhatod, hogy egyszer majd megjelenik, megkérdezni, hogy miért dobtad el.
Sajnállak benneteket,
"Örökbe ne add.." na ja, ez ám a jó tanács.
Szerintem meg az örökbeadás a legönzetlenebb dolog mert bár tudod, hogy te szenvedni fogsz és talán furdalni fog a lelkiismeret, de ezzel a lépéssel a legtöbbet nyújtod a gyermekednek, ami csak tőled telik (plusz egy szerencsétlen meddő párnak is)..
nagyon sajnálom hogy ez történik veled! elképzelni sem tudom mit érezhetsz de gondold végig meg szülöd és semit sem tudsz neki megadni biztosan megolható lenne az alapvető dolgok de utána mindenre nemet kell modanod!
ha tényleg nem tudod anyagilag bevállalni ez a legjobb döntés! gonolj inkább arra ha itt lesz az ideje akkor jó lesz!
sok sikert kívánok!
A babának lenne hol laknia, mert Te laksz valahol, még ha testvéreiddel és anyukáddal is. Az egyetemen nagyon rugalmasan meg lehet oldani, hogy ne ess ki, de megcsináld a terhességet (van, aki az utolsó percig dolgozik!), s a baba születése után tanulsz és babázol. Igen, nehéz, de nagyon büszke leszel magadra, s a párod is Rád, ha ő tényleg pár, s nem óvodás pajtika... Ha egyetemre jársz, akkor reális, hogy a jövőd is jól alakul (nem mintha főiskolai végzettséggel vagy érettségivel az utca várna rád szükségszerűen), tehát nem a semmire és a nyomorra szülöd a picit.
Innentől kezdve minden fillért a picinek tennék félre a helyedben, párod ugyanígy. Ha anyukád nem segítene semmiben, sőt, ellenséges lenne veled és a picivel, akkor azonnal albérlet. Pénzbe kerül, de ha Te is dolgozol, párod is dolgozik, nehogy már ne tudjatok kivenni egy 1 szobás kis valamit. Vannak helyek, ahol mindenféle segítséget megkapsz (válságterhességi tanácsadó, gyakorlati segítséget nyújtanak, azaz babakocsit stb adnak, ha kell). Minden követ megmozgatnék a helyedben a gyermekedért, nem pedig feldolgoznám a feldolgozhatatlant!
Nagyon sok a segítőkész ember, ruhát biztos, hogy kapsz, ha kérsz a picinek, ha tudod szoptatni, az is ingyen van, amennyit eszik az első években, az minimális költség, kiságyat, babakocsit kapsz, ha kérsz, akkor mi a probléma? Mire nagyobb lesz, diplomás felnőtt leszel, aki KÉPES a párjával felnevelni egy gyereket!
Kedves 8-as, nagyon aranyos vagy, de összesen 100 ezer forintból mègis hogyan tartunk fent egy albèrletet, eszünk ès fizetjük a baba dolgait? Ha èn dolgozom, miböl fizetjük a babysittert minden napra (nagyszülök is dolgoznak, nem tudnak rá vigyázni).
Èn is meggondolnám a dolgot, ba csak lemondani kellene nèhány dologról, de konkrètan lehetetlennek találom ennyi pènzböl hárman megèlni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!