Mikor kellene alkarra támaszkodnia és megtartani a fejét hason?
Az én kislányom az első hónapban nagyon nehezen tűrte a hason való fektetést, de erőltettem egy kicsit, és 2 hónaposan már forgott, simán tartotta a fejét, és alkarra is támaszkodott, persze hamar el is fáradt. Holnap lesz 6 hónapos, de már kúszik is.
Erőltetni kell egy kicsit. Nekem is volt, hogy már csak akkor fordítottam meg, vagy vettem fel, ha már majdnem sírt. Utána már nem is nagyon lehetett hátra fektetni. Bár a mai napig hátra teszem le, egy pillanat alatt a hasán van! :)
Én a 3-as vok!
Nem úgy értettem az erőltetést, hogy előbb tanulja meg a dolgokat a kelleténél, csak nagyon sok helyen olvastam és a védőnő is mondta, hogy a babák nagy részének először kényelmetlen ez a testhelyzet, de ettől erősödnek igazán, ezért kell, hogy késztessük arra őket a hason fektetéssel, hogy a nyak- és hátizmaik megerősödjenek!
Szerintem érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!