Van még abortuszellenes nő?

Figyelt kérdés
Én feminista vagyok, és egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy a mai világunkban még mindig vannak olyan emberek, akik nem engednék meg egy nőnek, hogy azt tegyen a testével amit akar. És sok nő is így van ezzel. Kiborítónak találom azt is, hogy rengeteg embernek még mindig nem jutott el a tudatáig az, hogy ezzel nem ölünk meg senkit, és a max. 12 hetes magzatnak nincsenek funkcionáló szervei, érzelmei.

2013. júl. 18. 17:38
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
És se ellene se mellette nem vagyok, mindkét életnek van "létjogosultsága", de egy felnőtt nőé talán előbbre helyezendő mint egy magzaté. Nonszensznek tartom hogy vannak országok ahol semmilyen körülmények között nem engedélyezik az abortuszt. Így sok esetben az anyuka is belehal a garázsban végzett műtétbe.
2013. júl. 29. 12:37
 62/65 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért kell ellene vagy mellette lenni?

Miért érdekelne engem hogy a szomszéd terhes-e vagy volt-e abortusza? Szerintem mindenki foglalkozzon magával és döntsön a saját jövőjéről, akar-e gyereket vagy nem.

Ez olyan mintha azon pattognék hogy valaki miért eszik borsólevet amikor én utálom. Hát mi közöm hozzá?

2013. júl. 29. 13:04
 63/65 anonim ***** válasza:

A te borsólevesed és egy ilyen fontos elvi, ideológiai kérdés között óriási a különbség több okból.

Egyrészt az abortusz nem egy zacskó mirelitborsót érint, hanem életet: az anyukáét (és meggyőződés alapján a magzatét is)

Másrészt egy ebédről nem születik jogszabály emberi jogokra hivatkozva, míg az abortuszról igen. Komplett emberjogi, politikai, egészségügyi stb. körök válnak részeseivé ennek a fontos vitának és az ő hozzáállásuk, szakmai véleményük, politikai identitásuk stb. határozza meg azt, hogy te, felnőtt nőként milyen szinten és milyen korlátok között rendelkezhetsz a testedről. Veled ugyanúgy megeshet, mint a szomszéddal és most nem a borsó leves megfőzésére gondolok, hanem a nem kívánt terhességre.

Harmadrészt az embernek van egy értékrendje, egy elvi rendszere, amiben igenis helyet kap (akarva, akaratlanul) az abortuszkérdés. Számodra ennyi, egy borsó levessel egyenértékű, vagyis nem ellenzed (hogy emellett pártolod-e, ez már egy másik kérdés). Mivel van saját világképed, belefolysz ebbe a vitába. Veled is megtörtént, hiszen írtál ehhez a kérdéshez hozzászólást.

Na, mindezek miatt nem másodlagos problémáról van szó.

2013. júl. 29. 13:12
 64/65 anonim ***** válasza:
83%

Hat ez egyaltalan nem ilyen izlesek es pofonok kerdeskor. Emberi eletekrol van szo, amit egy jo erzesu ember megprobal megmenteni. Ha nincs mas lehetosege, akkor azzal, h esetleg ravilagit olyan szempontbol a dologra, ahogy meg az adott abortuszt tervezo esetleg nem gondolta at... Sosem lehet tudni, melyik mondat lesz az, ami befolyasolja a donteset jo iranyba es maris megmenekult a kisbaba.

A feministaknak csak annyit mindanek, h egy pocaklako kisbabanak 50% eselye van h lany es h egyszer no lesz belole. No, mint barmelyikunk. Neki hol vannak a noi jogai? Noi jogokra hivatkozva vetetnek el babakat. A baba neme is vagy no vagy ferfi... Ezzel persze nem azt akartam mondani, h fiu babak vesszenek... Altalaban abortusz idejen nem lehet tudni a baba nemet. Szoval a noi jogokra hivatkozva olik meg a gyerekuket, aki talan szinten no... Termeszetesen a fiu babak is ugyanolyan ertekesek, nem az volt a cel h kulonbseget tegyek, remelem ertheto, mit akarok mondani.

Aki szerint meg ez nem gyilkossag... A 6 hetes baba szive mar dobog es a 12.hetre kb ugy nez ki, mint egy ujszulott csak sokkal kisebb. Szerinem, aki ranezesre ember formaju es meg dobogo szive is van, az egy ember. Es ugy tudom, h ha egy embert megolnek az gyilkossag...

2013. aug. 28. 18:58
 65/65 anonim válasza:
Én meg azt nem tudom megérteni, h lehet olyan kijelentést tenni egy abortusz kapcsán, h a sajat tested. Pont, h nem. Egy emberi életről beszélünk ami az anyaméhben van. Az nem a te életed, nem a te tested. Ha tetoválásról lenne szó mondjuk azt mondom jogos, de egy élet megszakításárol van szó.
2018. máj. 28. 07:57
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!