Hogyan zajlik egy abortusz?
23 éves vagyok és házas. Párommal nem tudatosan nem szeretnénk gyereket, ezért óvszerrel védekezünk.
Egyik ismerősöm elvileg óvszer használata mellett esett teherbe, de örülnek neki, megtartják a babát.
Nem tudom milyen okból kifolyólag eshet valaki teherbe óvszer használata mellett, de az ismeretségi körömben senki nincs aki abortuszon esett volna át, engem pedig érdekel, hogy ha mégis teherbe esne az ember és szeretné megszakítani akkor hogyan zajlik?
Próbáltam interneten utána olvasni, de annyira nyers és száraz megfogalmazású, engem pedig valódi emberek véleménye/tapasztalata érdekelne.
Előre is köszönöm!
Attól függ, hány hetes terhesség. Kisebb embriót kiszív a vákuum. Nagyobbat már darabolni szokták,hogy a méhnyakon kiférjen. Utána küretkanállal kitisztítják a méhet,ne maradjon benn csontszilánk az embrió koponyájából pl., mert nagy gondot okozhat.
Előtte pálcikával tágitják a méhnyakat,hogy a műszerek fel tudjanak hatolni a méhbe.
Amúgy a valós tapasztalatok mellett,ha nagyon érdekel, vannak jó videók a youtube-on. Egy az egyben az egész le van videózva.
Hát ez a videó nem az orvosi részre fókuszál, hanem a valamikori Néma sikoly változata. Felesleges megnezni.
Kerdezo, maradj a száraz tényeknél
3!
Felesleges? Ez történik. Ilyen egy abortusz.
Aki ezt választja,legalább legyen már tisztában vele, hogy mire vállalkozik...
2-es/4-es: NEM ez történik, ez csak egy provokatív akármi. Eleve ilyen idös magzatot nem abortálnak, másrészt olyankor még nincs semmiféle csont a magzatban, csontszilánkról szó sem lehet.
Kérdezö: amiket száraz tényekként olvasol, kb az a reális, a többi egyszerüen abortuszellenes propaganda.
Látom az emberek tényleg könnyen össze vesznek. Sajnálom az elírást, a 8-as emberke jól mondja, köszönöm.
És nem, nem vagyok terhes. De elgondolkodtatott a téma, hogy HA MEGTÖRTÉNIK, akkor hogyan zajlik.
A kérdésem viszont maga az egész folyamatra vonatkozott, onnantól hogy kiderül és erre szánja a fejét az ember, akkor hova tovább, ha ezzel hivod fel a nőgyógyászt akkor milyen hamar fogad, utána olvastam hogy valamiféle "családsegítővel" kell beszélni, ezeken mi hangzik el.
Meddig tart a folyamat, mi van utána, ilyesmi.
Érdekelt volna olyan véleménye aki ezen átesett, és nem bánta meg, hanem tudja hogy helyes döntést hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!