Hogyan zajlik egy abortusz?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és házas. Párommal nem tudatosan nem szeretnénk gyereket, ezért óvszerrel védekezünk.

Egyik ismerősöm elvileg óvszer használata mellett esett teherbe, de örülnek neki, megtartják a babát.

Nem tudom milyen okból kifolyólag eshet valaki teherbe óvszer használata mellett, de az ismeretségi körömben senki nincs aki abortuszon esett volna át, engem pedig érdekel, hogy ha mégis teherbe esne az ember és szeretné megszakítani akkor hogyan zajlik?

Próbáltam interneten utána olvasni, de annyira nyers és száraz megfogalmazású, engem pedig valódi emberek véleménye/tapasztalata érdekelne.

Előre is köszönöm!

tegnapelőtt 17:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Attól függ, hány hetes terhesség. Kisebb embriót kiszív a vákuum. Nagyobbat már darabolni szokták,hogy a méhnyakon kiférjen. Utána küretkanállal kitisztítják a méhet,ne maradjon benn csontszilánk az embrió koponyájából pl., mert nagy gondot okozhat.

Előtte pálcikával tágitják a méhnyakat,hogy a műszerek fel tudjanak hatolni a méhbe.

Amúgy a valós tapasztalatok mellett,ha nagyon érdekel, vannak jó videók a youtube-on. Egy az egyben az egész le van videózva.

tegnapelőtt 17:20
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

[link]

Ez egész jól bemutatja. Már ha tényleg az orvosi része érdekel.

tegnapelőtt 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:
43%

Hát ez a videó nem az orvosi részre fókuszál, hanem a valamikori Néma sikoly változata. Felesleges megnezni.

Kerdezo, maradj a száraz tényeknél

tegnapelőtt 17:48
 4/12 anonim ***** válasza:
34%

3!

Felesleges? Ez történik. Ilyen egy abortusz.

Aki ezt választja,legalább legyen már tisztában vele, hogy mire vállalkozik...

tegnapelőtt 18:28
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

2-es/4-es: NEM ez történik, ez csak egy provokatív akármi. Eleve ilyen idös magzatot nem abortálnak, másrészt olyankor még nincs semmiféle csont a magzatban, csontszilánkról szó sem lehet.

Kérdezö: amiket száraz tényekként olvasol, kb az a reális, a többi egyszerüen abortuszellenes propaganda.

tegnapelőtt 18:58
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Ez a kérdés nekem olyan izzadsagszagu. Vagy mégis teherbe estel, és azért érdekel a téma, vagy sima 100. Abortuszrol szóló kérdés, ahol reméled, majd vita alakul ki..
tegnapelőtt 19:02
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Az mit jelent, hogy nem tudatosan nem szeretnetek gyereket? Ezt a mondatod valahogy nem ertem.
tegnap 05:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elírta, pontosabban menet közben átfogalmazta és egy nem-mel több maradt benne " tudatosan nem szeretnénk gyereket" ez akart volna lenni
tegnap 08:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Látom az emberek tényleg könnyen össze vesznek. Sajnálom az elírást, a 8-as emberke jól mondja, köszönöm.

És nem, nem vagyok terhes. De elgondolkodtatott a téma, hogy HA MEGTÖRTÉNIK, akkor hogyan zajlik.

A kérdésem viszont maga az egész folyamatra vonatkozott, onnantól hogy kiderül és erre szánja a fejét az ember, akkor hova tovább, ha ezzel hivod fel a nőgyógyászt akkor milyen hamar fogad, utána olvastam hogy valamiféle "családsegítővel" kell beszélni, ezeken mi hangzik el.

Meddig tart a folyamat, mi van utána, ilyesmi.

Érdekelt volna olyan véleménye aki ezen átesett, és nem bánta meg, hanem tudja hogy helyes döntést hozott.

tegnap 09:25
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
En ciszta mutetnel fekudtem bent abortuszosokkal. Csak a megkonnyebbulest lattam,cseveresztek rohogtek,olvastak, ettek a mekit bent. Mikor felebredtek boditasbol mindegyiknek volt enyhe menstruacios gorcse. Par ora es pakoltak haza. Noverek bunkoztak,de azt le kell tojni. Tul van spilazva a tema. Nehogy mar 20 evnyi kotelezettseget kelljen vallalni, ha nem szeretne az ember. Mert egyesek szerint ez bun,hagyjuk mar.
tegnap 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!