Hogyan zajlik egy abortusz?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és házas. Párommal nem tudatosan nem szeretnénk gyereket, ezért óvszerrel védekezünk.

Egyik ismerősöm elvileg óvszer használata mellett esett teherbe, de örülnek neki, megtartják a babát.

Nem tudom milyen okból kifolyólag eshet valaki teherbe óvszer használata mellett, de az ismeretségi körömben senki nincs aki abortuszon esett volna át, engem pedig érdekel, hogy ha mégis teherbe esne az ember és szeretné megszakítani akkor hogyan zajlik?

Próbáltam interneten utána olvasni, de annyira nyers és száraz megfogalmazású, engem pedig valódi emberek véleménye/tapasztalata érdekelne.

Előre is köszönöm!

jan. 28. 17:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

10: hat aki ugy jar oda, mintha csak vasarolni menne, mert sokadjara van ott es sokadjara baszik vedekezni, azt azert mindenki lefitymallja, hozzateszem, jogosan. Az olyanokat el kellene kottetni.

Mondom ezt ugy, hogy nem vagyok abortusz ellenes, sem vallasos, es ugy gondolom belefer egyszer, maximum ketszer az ember eleteben. De tobbszor azert mar elgondolkodtato.

jan. 29. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Persze de hidd el hogy van akinek gyogyszer vagy ovszer mellett is becsuszik. Remalmom nekem is 40 evesen ket kisgyerekkel,hogy terhes leszek.
jan. 29. 10:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Nőgyógyászati vizsgálaton ha mondja nem várt terhesség tovább küldik a család védelmi szolgálathoz. Egy egy 1 személyes "bizottság" ahol elmondják nem akarják megtartani. 3 nap múlva újra hátha meggondoltam magát.

Aztán műteti időpont.

Altatás

10perc és vége.

Fizikai részét nem szeretném részletezni.

Lelkit meg főleg nem.

jan. 30. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
31%

13!

Pedig a fizikai része a lényeg! Sokan szeretnek felette elsiklani, elkendőzni,mintha semmiség lenne. Pedig nagyon nem az.

Nem vagyok se vallásos se semmi de azért ne tegyünk már úgy,mintha egy mandulát kellene kivenni!

jan. 30. 20:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#14 pedig orvosi szempontból gyakorlatilag ugyanolyan kaliberű, mint egy mandulaműtét, naponta 10-et végeznek belőle, és 15 percbe telik. A mai világban már a szövődmények kockázata gyakorlatilag a nullához közelít. Én átestem rajta, attól, hogy lelkileg megterhelő, fizikailag nem az, mert az altatás miatt semmit sem érzel. Egyedül a tágító felhelyezés (lehet) fájdalmas, de ezen a ponton egy nő már bármit elvisel, én is kibírtam, nem volt rosszabb, mint egy erős menstruációs görcs.
jan. 31. 15:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Felépülési idő pedig gyakorlatilag nincs, másnap már mehetsz a dolgodra, egyedül a szex kerülendő a fertőzés minimalizálás miatt. Nem összekeverendő a lelki vetületével, ami pedig egyénenként változik, van akit jobban megvisel, van akit kevésbbé.
jan. 31. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!