Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan zajlik az abortusz, és...

Hogyan zajlik az abortusz, és mik az azt megelőző vizsgálatok?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, két kisfiú édesanyja. Sajnos védekezés mellett ismét teherbe estem, lelkileg padlón vagyok, mert soha nem gondoltam volna, hogy egyszer olyan helyzetbe kerülök, hogy el kelljen vetetnem egy picúrt...de sem anyagilag, sem energiában nem tudjuk vállalni Őt. (Tényleg kivagyok, sosem voltam egy felelőtlen csitri, és most mégis ez a helyzet.) Jövő héten megyek nőgyógyászhoz, de addig is szeretnék megtudni minél többet az abortuszról. Megosztanátok velem, hogy nálatok hogy történt, hogyan éltétek meg? Lelkileg fel lehet dolgozni? Tényleg kell előtte pszichológushoz menni? Illetve, aki szült már, annak nem helyeznek fel előtte lamináriát?
2013. márc. 3. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Elmész dokihoz, aki megállapítja a terhességet és a korát. Ad róla papírt, amivel elmész a családvédelmi szolgálathoz, és megmondod, hogy nem kívánod megtartani a gyermeket.

Elbeszélgetnek egy kicsit veled, majd adnak 3 nap gondolkodási időt. Ha 3 nap után is úgy gondolod, hogy el szeretnéd vetetni, akkor visszamész, kapsz egy csekket kb. 30 ezer forintról, amit befizetsz és kérsz időpontot a kórházban.

Ha már szültél hüvelyi úton, akkor nem adnak lamináriát.

2013. márc. 3. 21:17
 2/3 annika98 válasza:
Szia! Először is sajnálom. És gondold át még.... Másodszor pont úgy van minden, ahogy az előző válaszadó leírta. Korán reggel kell menned, a kitűzött időponton. Nem fogsz kapni tágítót, valószínűleg az elsők között fogsz bekerülni. (azért mondom ezt, mert amikor én volt a már szült anyákat rögön hívták) Felfekszel, megkapod az altatót és azt fogod érezni hogy fáj a fejed és le kell csuknod a szemed. Aztán már csak arra emlékszel, hogy újra a beteg ágyadban vagy. Feldolgozni? Lehetetlen..tudod én erős jellemnek tartom magam, de így lassan 4 év után is újra előjön. Az hogy, mit kerestem ott. A saját káromon tanultam..soha többé nem hozom magam és a szüleimet sem ilyen helyzetbe. Borzasztó érzés. Amikor ültem a tolókocsiban, és vártam hogy bevigyenek...azt kérdeztem magamtól: Mit keresek itt? Hol vagyok? Nemileg sokkos állapotban voltam. Szóval nekem nem egyszerű ma sem...utána minimum 6 hétig nincs szex és jön egy kontroll. Azt hiszem ennyi. Sok erőt, és kitartás.
2013. márc. 7. 13:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Köszönjük, hogy megosztottad velünk vívódásaidat. Azokból, amiket írtál úgy gondolom, hogy lelkileg nagyon megviselne az abortusz. Tudnod kell, hogy minden nő életére kihatással van még akkor is, ha próbálnak nem tudomást venni róla vagy nem kötik össze a negatív következményeket az abortusz tényével. Ezért szeretném javasolni az örökbeadást. Tudom, hogy pár hónapos áldozatvállalást igényel a részetekről, de még mindig sokkal jobb, mint az abortusz. Ráadásul, a fiaidnak is komoly károkat okozhat az abortusz, úgyanis abortusz túlélőknek fognak számítani. Bízom benne, hogy jól fogsz tudni dönteni, ebben a nehéz helyzetben.
2013. márc. 8. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!