Van még abortuszellenes nő?

Figyelt kérdés
Én feminista vagyok, és egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy a mai világunkban még mindig vannak olyan emberek, akik nem engednék meg egy nőnek, hogy azt tegyen a testével amit akar. És sok nő is így van ezzel. Kiborítónak találom azt is, hogy rengeteg embernek még mindig nem jutott el a tudatáig az, hogy ezzel nem ölünk meg senkit, és a max. 12 hetes magzatnak nincsenek funkcionáló szervei, érzelmei.

2013. júl. 18. 17:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 A kérdező kommentje:
Nyilván a feministák a hülyék és az önzők. Ahogy egy ismert amerikai tv riporter fogalmazott: Ha a Férfiak is lehetnének terhesek, az abortuszklinikák Olyanok lennének mint a Starbucks. Minden sarkon lenne egy. És ez igaz is.
2013. júl. 18. 17:51
 12/65 anonim ***** válasza:
86%

Elfogadhatónak tartom az abortuszt, amikor mindenképp szükséges, ez a körülményektől függ.

De szó sincs arról, hogy a magzat a nő (anya) teste lenne, ez zavaró az érvelésedben. A magzat egy másik ember-kezdemény, nem a nő testének a része. Ennek ellenére csinál vele azt a nő, amit akar. Ennek célszerű tudatában lenni és erre való tekintettel felelősséggel dönteni.

2013. júl. 18. 17:58
 13/65 anonim ***** válasza:
94%
Egy újabb provokatív kérdés ahol sikeresen össze fog mindenki veszni.
2013. júl. 18. 18:01
 14/65 anonim ***** válasza:
49%

Én bele sem gondolok, hogy érez-e vagy sem a 12. hétig. Hanem abba gondolok bele, hogy mit érezne, ha megszületne, fel tudnám-e nevelni, lenne-e pénzem, erőm, férjem, szeretetem... stb

Azt elítélem, mikor valaki orrba-szájba kufircol és ész nélkül abortuszra jár, de az erőszakból származó magzatot szó nélkül elvetetném (el is vetettem), és a védekezés mellett fogant babák zömét is, ha olyan a körülmény, hogy nem vállalható a gyermek. Inkább ez, mint nyomorban, szeretetlenségben felnőni.

Egyébként meg mindenki azt tesz a testével, amit akar. Szerintem..

2013. júl. 18. 18:15
 15/65 anonim ***** válasza:
74%

Igen, van. Én annak tartom magam! A leges legvégső esetben döntenék amellett hogy megölessem a saját gyerekemet (mert szerintem ez igenis gyilkosság, attól még hogy fiatalabb, számomra ő is ember, a gyermekem).

Hogy más mit csinál a gyermekével és a testével az pedig nem érdekel, bele is őrülnék ha más lelki terhét (gyerekének megölését) is nekem kellene cipelni.

2013. júl. 18. 18:17
 16/65 anonim ***** válasza:
50%

Haaat... Nekem eleg sarkos a velemenyem rola... Nekem senki nem gyilkos aki ezt megtedzi de valasztasi lehetoseget adnek... Vagy megszulod vagy soha tobbe ne szulj (veglegesitesre gondolok)!

Nem ertem, hogy egy nonek az egyik gyereke hogy lehet kulonb mint a masik (akit kesobb tudatosan akar)!

Szerintem nem lenne ennyi ab. Es nem lennenek ennyire felelotlenek az emberek sem...

Mondjuk ugy hogy tudatos vedekezesre.neveles!

A egyejszakas kapcsolatok nem a mutoben ernenek veget es az akinek sajnos anyagi es egyebb korulmenyei nem tennek lehetove a gyerek vallalast talan atgondolnak, hogy na skkor melyik vedekezesi modszer a legjobb az eletvitelemnrk es kapcsolatomnak... Rengeteg olyat hallani hogy elfelejtettem bevenni mert ez meg az volt vagy elszakadt a gumi stb... Sot olyat is hallottam sajnos mikor kerdeztem hogy hogyhogy ilyen hamar jon a baba? A valasz az volt hogy nem volt penz gyogyszerre es abortuszra meg foleg nincs! Az a baba nem maradt meg, nem tudom, hogy jobb-e igy neki! A szulok meg kenytelenek lennenek normalis szexualis felvilagositast adni... Es igenis foglalkozni vele erdemben ha a tizenegy-ket-harom-negy eves lanyukat huzogatjak (akar tobben is...)

Eleg fiatalon kezdtem szexualis eletet elni es en szerrncsere egyszer nem mentem a dokihoz hogy terhes vagyok es en ezt nem akarom... Amikor kellett sajnos akkor a 14 hetes gyermekem vettek el mert az elettel osszeegyezhetetlen rendellenesseggel szuletett volna meg! 22 evesen szultem tudatosan, es remelem hamarosan ismet fogok!

2013. júl. 18. 18:22
 17/65 anonim ***** válasza:
69%
Csak az eroszakbol fogant terhesseggel tennek kivetelt!
2013. júl. 18. 18:23
 18/65 anonim ***** válasza:
88%
Nem tartom magam feministának és abortusz ellenesnek sem. (Lehet az a helyzet, amikor sajnos úgy adódik a helyzet.) Viszont úgy gondolom, hogy akinek van gyermeke és látta Őt 12 hetesen, az nem gondolja azt, hogy "nincsenek neki funkcionáló szervei, érzelmei."
2013. júl. 18. 20:08
 19/65 anonim ***** válasza:
89%
Más dolog valamivel nem egyet érteni, és más dolog folyton ezt szajkózni meg a saját beteges rögeszménket bizonygatni. Lehet mindenkinek véleménye, de el kell fogadni a másokét is.
2013. júl. 18. 20:16
 20/65 anonim ***** válasza:
63%

Nekem meg az a furcsa, hogy van olyan ember, aki szerint az abortusz nem gyilkosság.

Az pedig igen súlyos tévedés, hogy 12 hetesen nincsenek funkcionáló szervei. Elárulom (tanultam némi embriológiát), hogy az ún. organogenezis pont a 12. hétre fejeződik be. Azaz a 12. hétre a embrió összes szerve kialakul.

Szóval az egy dolog, hogy van véleményed, de baromságot nem kell írni:)

Ui.: Egyébként nem vagyok sem fanatikus abortusz ellenes, sem fanatikus feminista. Bizonyos keretek között elfogadhatónak tartom az abortuszt, de attól még nem kérdőjelezem meg azt, hogy gyilkosság-e. Mert szerintem bizony az.

Csak nem szeretem, ha valótlan dolgokat állítanak.

2013. júl. 18. 21:04
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!