Van még abortuszellenes nő?

Figyelt kérdés
Én feminista vagyok, és egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy a mai világunkban még mindig vannak olyan emberek, akik nem engednék meg egy nőnek, hogy azt tegyen a testével amit akar. És sok nő is így van ezzel. Kiborítónak találom azt is, hogy rengeteg embernek még mindig nem jutott el a tudatáig az, hogy ezzel nem ölünk meg senkit, és a max. 12 hetes magzatnak nincsenek funkcionáló szervei, érzelmei.

2013. júl. 18. 17:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
86%
Abszolút osztom a 40-es hozzászóló véleményét. Nevetnék rajtad, ha nem lenne olyan szomorú a téma.
2013. júl. 19. 16:28
 42/65 A kérdező kommentje:
Én inkább azt tartom szomorúnak, hogy rengeteg nő is szexista gondolkodású és lenézi a feministákat és ítélkeznek mindenki felett:)
2013. júl. 19. 17:09
 43/65 anonim ***** válasza:
91%

Örülsz, hogy nem fejlődő országban élsz?

Ez a mondat két oldalról is vérzik.

Egyfelől: gondolom - a hozzászólásaid alapján - az USA az etalon, az az ország, ahol még rabszolgát tartottak, amikor Magyarországon szabadságharc dúlt, illetve az az ország, amelyik ezekben a "fejlődő országokban" háborúkat szít saját érdekeinek érvényesítése érdekében, mondván, hogy a szabadság deklarálása az embereket is felszabadítja, ezért teszem azt, Afganisztánban igenis demokráciát kell építeni. Azt felejted el te is és minden Amerika-barát személy, hogy a szabadság nem törvénykönyvekben és a parlamentekben épül, hanem az emberek fejében. Abban a pillanatban, hogy az ember szabad akar lenni, még ha évszázadok alatt is, de kivívja magának.

Beszélsz tehát a fejlődő országokról, azokról, ahol az értékrendek sokkal közelebb vannak ahhoz az abszolút igazsághoz, amiről itt még soha senki egy szót sem szólt, de nem is mennék bele, mert kár lenne és túl messzire vinne. Olyan fejekben akarsz rendet tenni, ahol lehetséges, hogy már régen rend van, csak te magad nem fogod fel, hogy esetleg a te gépezetedben van a hiba. Ha mégis neked van igazad, akkor sem kell megváltani a világot és ömlengeni istenítve ezt a vattacukorszerű, hazug, liberális álomvilágot, hanem igenis a realitás talaján állva kéne fejet hajtanod olyan, mélyen gyökerező ideológiák előtt, amiből talán te magad egy kukkot sem értesz (még).

Másfelől: Magyarország is bőven a fejlődés útját járja, közel sem forrt még ki az a jogi, társadalmi és politikai fejlettség, ami mondjuk kiegyensúlyozott alrendszereket tudna alkotni és amiben talán te is én is ugyanolyan megértéssel lehetünk egymás iránt, hiszen a vitánk alapkérdése is megválaszolásra kerülne.

Egyelőre ott tartunk, hogy Magyarország is igyekszik felzárkózni ehhez a nagy és áhított nyugati ideához, csak azt felejtik sajnos még mindig a döntéshozók, hogy kulturális szinten van a megoldás (az emberek fejében és értékrendjében), nem politikai és jogi szinten. Még nem nézett körbe egyetlen egy döntéshozó sem, hogy mi az igény, mi az alapvető értékrend, hogyan viszonyulnak a magyarok ezekhez a kardinális kérdésekhez. A határon túli magyarok ügye is csaknem egy évszázad után került terítékre, ami több, mint elszomorító. Sokkal előbb kellett volna, de ez már nem képezi a vita témáját. Tehát, hogy mi az értékrend és mik a valódi gondolatok, erre még nem sikerült rájönni, csak azt lehet látni, hogy van egy etalon, akihez hasonlítani kell, még ha mi magunk belepusztulunk is.

A kérdező tökéletesen képviseli ezt a fajta morált: erőszakosan ragaszkodni egy sok szempontból is hibás tézishez, csak hogy meglegyen a mindennapi élvezet, ami örömteli, de iszonyatosan fájdalmas is: a vita, amit imád (hisz ő maga is leírta), amiből erőt merít.

Ez a szánalmas, nem az abortuszellenesség!

2013. júl. 19. 18:32
 44/65 anonim ***** válasza:
84%

Végigolvastam minden választ. Mindegyikben látok igazságot az én szemléletem szerint és téves dolgokat. Nem is megyek ebbe bele. :) Mindenkinek van véleménye. Nincs is ezzel baj. Vagy tévedek?

De ez a kérdező aki csak provokál és totális zavarban ír össze-vissza minden dologról. Meg mit jelent számára az élvezet. Pl h más felbosszantja magát. (nem mintha éreztem volna bárki hozzászólásából h ideges sorokat tartalmaz) És nem is hiszem h bármelyikőtök úgy írt volna. Vagy ebben is tévedek?

És a szomorú ebben a kérdésben nem az h abortusz vagy feminista vagy bármi más. NEM. Itt az a szomorú h a kérdező célja nem az h megbeszélje kinek mi az álláspontja vagy h látja ezt a szemléletet, hanem az h milyen perpatvar és ellentétek éleződhetnek ki. Ha neked ez nyújtja a boldogságot csak szánni és sajnálni tudnak. Csakh tudd vannak az életben sokkal örömteli dolgok is.

Ja és nagyon büszke lehetsz magadra h ezt te csak így hangoztatod és fel se merül benned egy olyan dolog h vmi nálad hibádzik. ÉS hangsúlyozom itt nem az abortusz nézetedről vagy feminizmusról beszélek.

2013. júl. 19. 19:15
 45/65 A kérdező kommentje:
Annyira imádom, hogy ezen az oldalon minden sorodba, szavadba belekötnek:) Dehogy okoz nekem örömet, de azért meg kell hagyni, vicces. Szerintem. Észreveszem én az élet minden örömét, nem kell aggódni:) nyilván vannak Olyanok, akiknek ezzel a vallási, erkölcsi nézetei szemben állnak, de a legtöbbeknél szó sincs ilyesmiről. Mivel mindenhol azt halljuk, hogy az abortusz rossz, elítélendő dolog, ezért Megértem, hogy ezek a dolgok ragadnak meg a fejekben
2013. júl. 19. 20:51
 46/65 anonim ***** válasza:
100%

20:51

"Mivel mindenhol azt halljuk, hogy az abortusz rossz, elítélendő dolog, ezért Megértem, hogy ezek a dolgok ragadnak meg a fejekben"

Ezzel szemben az igazság az, hogy az abortusz csodálatos dolog, és minden nőnek át kellene élnie évente legalább egyszer... Ugye...?

Dehogy érted meg, hogy mi van a fejekben, te egy éretlen tini vagy még. Ami nem baj, de ne próbálj bölcsnek látszani, amíg csak a saját nézőpontodból vagy képes látni a dolgokat.

2013. júl. 19. 21:14
 47/65 anonim ***** válasza:
81%

Könnyen beszélsz olyan dolgokról amiket még át sem éltél. Majd ha oda kerülsz és meg kell oldanod a helyzetet visszatérhetünk a témára. Levegőbe beszélsz csak és elméleti dolgokat emlegetsz. Fogalmad sincs mi fán terem gyereket hordani, vagy esetleg elvetetni.

Az én babámat egészségügyi dolgok miatt nem tarthattam meg. Elvetettem. Az utána járó lelkiismeret furdalás felemészti sok nő életét.

És csak az a baj a mondókáddal h oké ez is egy szemlélet de ami elrettentő nálad h úgy írsz erről mintha a zoknidat dobnád ki. Semmi megbánás nem lenne benned ha erre a sorsra jutnál. Na ezt hívják embertelenségnek. Mert biztos meg van az oka annak aki abortuszra megy, de ha csak anyagi helyzetétől, korától bármi egyéb dolog miatt nem tartja meg saját döntése nem én és nem te fogod neki ezt megmondani DE annak a nőnek ezzel kell élnie és a legtöbb nőt ezt megviseli. És te? Prédikálsz itt minden hülyeségről ami épp kipattant abból a kis agyadból. Honnan szedted most a vallást és társait? Senki szóba nem hozta?

Neked ez jelent élvezetet igenis h itt szíthatod a viszályokat. Majd ha felnőttél és érett lesz a gondolkodásod beszélgessünk erről a témáról addig tedd el ezt a témát a kis polcra.

2013. júl. 19. 21:34
 48/65 A kérdező kommentje:
Ez tényleg már csak a "csakazértis" fázis. Nyilván mindenki máshogy él meg egy abortuszt, csakhogy az én kérdésem és hozzászólásaim nem az indvidumra irányulnak, hanem magára a tényre, az abortusz korlátozásának miértjére irányulnak. Most beleköthetnék rengeteg mindenbe, de nem teszem, nekem ez nem okoz kifejezett örömet. De nyilván ti jobban tudjátok, és állítjátok, hogy én élvezem, hogy vannak akik nem velem értenek egyet. Vitatémának hoztam fel az egészet és számítottam az ellenkező gondolkodású emberek véleménynyilvánítására is. De persze ti még a koromat is kitaláljátok.
2013. júl. 19. 22:21
 49/65 A kérdező kommentje:
Hupaz szóismétlés. Haha én előbb észrevettem, sajna már nem köthettek bele:(
2013. júl. 19. 22:22
 50/65 anonim ***** válasza:

Lehet véleményed persze. Nincs erről szó. De nem érted a lényegét. Használhatsz akármilyen szavakat attól még nem fogod érteni azt amit itt próbálunk neked elmagyarázni. És nem is fogod. Mert nem tudod mi is az. Nem is értheted mert nem élted még meg egyiket sem. Ami még nem baj. És remélhetőleg csak a jó oldalát kell majd megismerned. Csak kicsit tényleg sok dolgot keversz bele egy adott témába. Holott ez a téma mindig is viszályt fog szítani. Nem vagyunk egyformák ami nem baj. De kicsit furcsa h olyan ember próbál itt okosságokat osztani akinek lövése sincs még ezekről. Ha majd kihordtál egy gyermeket és tartod a karodban aztán jön egy nemvárt terhesség akit el kell vetetni. Megteszed oké. Megértem nem nézek le emiatt senkit. Szíve joga. Nem az én felelősségem. De hidd el utána nem fogsz ilyen könnyedséggel erről beszélni.

Soha nem néztem le senkit abortusz miatt. Jó de egy embert. Mert direkt felcsináltatta magát a pasijával pár hónap együttlét után és mikor teherbe esett meggondolta magát h mégse kell. Na ez az egy ami undorító. De ez se az én életem. Beleszólni felesleges. Ezektől függetlenül nehéz olyan embert komolyan venni mint te is vagy. És ezt ne vedd sértésnek nem annak szánom. Komolyan nem. De most te egy olyan embert tudnál komolyan venni aki elkezd egy témában okosságokat írni és pontosan nem is tud róla semmit. Remélem érted mire gondolok.

2013. júl. 19. 22:37
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!