A partneremmel együtt én is meg szeretném nézni a
babáról készült ultrahangos felvételt és meghallgatni
a szívhangját. Van-e jogom ahhoz, hogy apaként
(legalábbis annak érzem magam) én is jelen legyek a
vizsgálaton? A partner beleegyezése kell ehhez?
#20 valahogy dolgozd fel, hogy nem ez a kérdés és a válasz sem ez volt. Tedd túl magad rajta.
nov. 29. 17:39
22/56 anonim válasza:
A nő, ha akar, full alkoholos kábultságban is végigcsinálhatja a terhességet, míg ha az újszülöttnek pálinkát tölt a robébihez, eljárást indítanak ellene.
Úgyhogy nyugodj bele: a nő testének részeként tekintenek rá alapvetően.
nov. 29. 18:24
23/56 anonim válasza:
Mondjuk abban az egy esetben én ezt végtelenül szemét dolognak tartom, ha mondjuk van egy adott 10 éves házasság, megbeszélt családtervezés, majd átveri a nő a férjét és akkor itt hiába mondjátok miért nem húzott óvszert, miközben mondjuk együtt akarták évek óta. Oké, hogy a nő teste, de pl. látva az én férjem, hogy mennyire jó apa, szívtelenségnek tartanám, hogy ketten akarták, de át lett verve a feje és a férfinak kuss a szava még is, az ő sejtjével kb azt csinál a nő amit akar. Aki szerint ez is oké etikailag...
nov. 29. 19:43
24/56 anonim válasza:
#23 az a baj, hogy ez kétélű kard, mert a másik oldalon meg ott van, hogy a nő a nem kívánt terhességet a bántalmazója beleegyezése nélkül ne vetethesse el? Nyilván nem szép egyik szituáció se, de talán a második durvább. Én csak azért gondolom ezt fairnek, mert hiába az esetleges közös megegyezés, mégis a nő fogja kihordani a terhességet, az ő testét veszi igénybe a dolog. Ha utolsó pillanatban beijed, akkor se kelljen már akarata ellenére kihordani egy terhességet. Az önrendelkezést az erkölcs fölé helyezem személy szerint. Mindamellett, hogy el kell ismerni, hogy nem tisztességes az sem, amit te általad leírt helyzetben történik, de többen járnának azzal rosszul mint fordítva.
nov. 29. 19:56
25/56 anonim válasza:
23# vagyok. 24, Igen, sajnos nem tudnák szétszedni ezeket így, hogy most kinél mi is a valós dolog. Ez igaz.
nov. 29. 20:25
26/56 anonim válasza:
Szàmomra ez a "màs fa.. könnyű verni a csalànt"
A pasi akarja a gyereket, tartsuk meg stb. Aztán meggondolja magàt. Neki van kiút! Lelép.
Egy nőnek ha ugyan ebbe a hibàba esik, mindenképp legalàbb a szülésig viselnie kell a "terhet".
Arról nem is beszélve hogy utàna ha örökbe adja, tőle a környezete megkérdezi H hol a gyerek!
Egy féfit mikor kérdeztem meg erről?
Ha a nő lelép, lelkileg nehezebben dolgozza fel, hiszen egy test voltak 9 hónapig
nov. 29. 20:39
27/56 kürasszír válasza:
# 22
IDÉZLEK: "A nő, ha akar, full alkoholos kábultságban is végigcsinálhatja a terhességet, míg ha az újszülöttnek pálinkát tölt a robébihez, eljárást indítanak ellene.Úgyhogy nyugodj bele: a nő testének részeként tekintenek rá alapvetően."
Tudj róla, hogy több országában is, helyesen keményen büntetik, ha egy nő a terhessége alatt szándékosan, vagy bűnös gondatlansággal károsítja a magzatot.
Magyarországon is komoly lobbi folyik a kormánynál ennek érdekében.
nov. 30. 12:49
28/56 anonim válasza:
27
meg van, ahol az abortusz sem elérhető, úgyhogy nem igazán mérvadó.
nov. 30. 21:04
29/56 anonim válasza:
27 es, egy ilyen orszagot mondj, hivatalos forrassal.
dec. 1. 00:14
30/56 kürasszír válasza:
# 29
Itt az Amnesty International 69 oldalas, részletes jelentése az USA egyes szövetségi államainak terhességük alatt drogokat fogyasztó nőket kriminalizáló joszabályairól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!