Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » A partneremmel együtt én is...

A partneremmel együtt én is meg szeretném nézni a babáról készült ultrahangos felvételt és meghallgatni a szívhangját. Van-e jogom ahhoz, hogy apaként (legalábbis annak érzem magam) én is jelen legyek a vizsgálaton? A partner beleegyezése kell ehhez?

Figyelt kérdés

nov. 29. 10:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
95%

Mindenképp kell a nő beleegyezêse!

Ez egy orvosi vizsgàlat. Nem úgy megy hogy te csak úgy beflangàlsz bàrkihez a nőgyógyászati vizsgálatàra, azt mondvàn hogy lefeküdtem vele nézni akarom.

Ha a nő nem akarja hogy bent legyél nem engednek be.

Sok helyen a hàzastàrsat se engedik be!

nov. 29. 12:10
 12/36 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy írták, csak ha a "partnered" beleegyezik, mivel őt vizsgálják. De ha amúgy is abortusz lesz, minek akarod kínozni magad?
nov. 29. 12:16
 13/36 anonim ***** válasza:
9%
Érdekes, hogy ultrahangra nincs joga a férfinak, bezzeg a gyermektartást fizetni már kötelesség
nov. 29. 12:16
 14/36 kürasszír ***** válasza:
20%

# 6

Bocs, ez a # 6-osnak szólt.

IDÉZLEK: "Nem tetted, innentol kezdve a magzathoz amig a no testeben van, semmi jogod. Es ez igy van rendjen, hisz nem a te tested."

Bocs, de ez így nem igaz.

Alapesetben, nagykorú, egészséges nő egészséges terhessége esetén csak a 12. hétig dönthet a nó az abortuszról.

Ellenben alapesetben a 12. héttől a magzat élethez való joga felülírja a nő önrendelkezési jogát. Innentől az abortusz köztörvényes bűncselekménynek minősül és a nő köteles kihordani és megszülni a magzatot

nov. 29. 12:24
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
#13! Értetlen vagy. Hivatalosan az abortusz felét fizetni se kötelessége (sajnos!) Azt meg nem tudhatod, hogy a kérdéses esetben a nő mit vár el. Honnan veszed, hogy kérte az abortusz árának a felét? Erről szó sincs a kérdésben.
nov. 29. 12:25
 16/36 anonim ***** válasza:
83%

#10 szerintem ne menjünk általánosítgatásokba, mert a férfiakról is lehet írni csúnya dolgokat. És ennek így semmi értelme. Ne költs történetet oda amihez semmi közöd.

Kürasszír meg menjel és az anyádat fáraszd az abortuszellenes f@szságaiddal, rohadt idegesítő hogy minden abortuszt érintő kérdésben teljesen nem odaillő dolgokkal kötekszel.

nov. 29. 12:46
 17/36 kürasszír ***** válasza:
9%

# 16

Miután konkrétan valótlanságot állítottál, mint az szokásod volt máskor is, nem árt korrigálni.

nov. 29. 13:34
 18/36 anonim ***** válasza:
94%
#17 nem az én kommentemre reagáltál (az enyém talán a 8as). És nem mondott ellent az általad idézett válaszoló sem, ugyanis nem azt mondta, hogy a terhesség végéig a nő teste és döntése, hanem hogy amég a gyerek a nő testében van, addig apukának semmi joga vagy köze a magzathoz. Tehát ne hazugozzál senkit, és ha ennyire bele vagy esve ebbe a témába, tegyél fel saját magad kérdést, ne minden abortuszt érintő kérdést spammeld tele a lényegtelen hülyeségeiddel.
nov. 29. 14:08
 19/36 anonim ***** válasza:
93%

14-es, teged sem az eszedert szeretnek.

Tudom jol meddig van abortusz (egyebkent minden orszagban mas, nem mindenhol 12 het ) , de nem ezt kerdezte a kerdezo, hanem, hogy joga van -e bemenni a vizsgalatra. En a kerdesre valaszoltam, hol volt kerdes, hogy meddig van abortusz ?

nov. 29. 14:18
 20/36 kürasszír ***** válasza:
18%

# 19

IDÉZLEK: "Nem tetted, innentol kezdve a magzathoz amig a no testeben van, semmi jogod. Es ez igy van rendjen, hisz nem a te tested."

Na ez a csúsztatás.

Mert a magyar jog a magzatot nem a nő teste részének tekinti, ezt mind az Alaptörvény, mind a magzatvédelmi törvény kifejezetten deklarálja.

Pont ez teremti meg a jogi alapját az abortusz magyarországi korlátozásának.

nov. 29. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!