Ha ti orvosok lennétek, vállalnátok az abortusz végrehajtását?
41 ujujj, valaki magára vette 🤣🤣🤣
Képzeld, még szűz vagyok, és értek a fogamzásgátló eszközökhöz, sokat olvastam róluk, valamint tapasztalatokat is hallottam. Részben ezért is vagyok képes (jól láthatóan veled ellentétben) felfogni, hogy nincsen maximális védelmet nyújtó fogamzásgátló eszköz.
43 a valláskárosultság minden, csak nem normális gondolkodás.
Többen felvetették, hogy nem helyes, ha az orvos lelkiismereti okokból megtagadja az abortusz elvégzését.
Magyarországon orvos, vagy egészségügyi dolgozó csak akkor köteles abortuszban közreműködni, ha a nő élete közvetlen veszélyben van, más esetben lelkiismereti okokból megtagadhatják az abortuszban való közreműködést.
Egyébként az európai jogrendek viszont majdnem mindenhol lehetővé teszik az orvos és az egészségügyi személyzet számára az abortuszban való részvétel magtagadását, kivéve akkor, ha a nő élete, esetleg egészsége van súlyos, azonnali veszélyben. Tehát alapesetben, sima nem kívánt terhességnél lelkiismereti okokból megtagadhatja az abortuszban való részvételt az egészségügyi személyzet.
LÁSD A MAGYAR JOGSZABÁLYT:
1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről
14. § A terhességmegszakítás elvégzésére, illetve az abban való közreműködésre – az állapotos nő életét veszélyeztető ok kivételével – orvos és egészségügyi szakdolgozó nem kötelezhető.
# 48
Nem egészen része a munkájuknak, ugyanis az orvos a gyógyításra esküdött fel, a terhesség pedig nem betegség.
Az abortusz pedig eleve speciális eset, hiszen súlyos erkölcsi dilemmákat vet fel.
Ha az abortusz nem lenne erkölcsileg problémás, akkor egészen a születésig, korlátlanul engedélyeznék.
Nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unió tagállamai közül 1-2 kivételével sehol sem kötelezhető az egészségügyi személyzet abortusz végzésére.
49 de, a munkájuk része, tetszik, vagy sem. Ja nem képesek elvégezni, lehet húzni papnak, vagy bármi másnak.
Nem vet fel erkölcsi dilemmát, hacsak nem vagy valláskárosult barom.
Sajnos több országban nem lehet kötelezni. Ha rajtam múlna, csak olyan mehetne nőgyógyásznak, aki a munkájának MINDEN részét elvégzi, természetesen az abortuszra kényszerülő nők bármiféle bántalmazása, megalázása nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!