Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy viseltétek a terhességet...

Hogy viseltétek a terhességet abortusz után?

Figyelt kérdés
3 éve volt abortuszom ami nagyon-nagyon megviselt, a mai napig ha rágondolok elsírom magam mert én is hibáztam. Sokszor úgy érzem rossz döntést hoztam, pedig tudom, hogy nem lehet visszacsinálni. De tudom azt is, hogy ésszerű döntés volt mert nem akartam hogy szenvedjen a gyerekem akármiben. A párommal együtt hoztuk meg azt a döntést akkor, őt olyan mélyen nem érintette meg vagy csak magába tartja. Persze én se ezen gondolkozok azóta 0-24 csak nagyon fájó pont. Sokáig is gondolkoztunk, utána úgy éltem meg mintha elvették volna a gyerekemet pedig tudom, hogy én mondtam rá az igent. Mostmár készen állnánk anyagilag is egy gyerekre, a kérdésem az, hogy akinek volt abortusza hogyan élte meg a megmaradt terhességet utána? Sokat gondoltatok még arra, hogy mi lenne ha... mi lett volna ha… milyen lenne…? Ettől félek, hogy a trauma előjönne és nem tudnám ugyanúgy ugyanolyan ragaszkodással szeretni azt a gyereket mint akit elvetettem. Ha elmennék pszichológushoz attól félek teljesen előjönne minden ami akkor volt bennem mikor a műtét történt de lehet ez se jó hogy mindenáron elakarom nyomni. Nem értem miért kaptam ezt az élettől. Egyik rokonom is vetetett el gyereket majd évekkel később rendes kapcsolatból született egy szép kislánya de tökéletesen neveli, nem tudom hogy ő hogy tudta magában úgy lezárni viszont rákérdezni se akarok mert nem tudhatom miként élte meg az egészet mélyen magában.
tegnap 09:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig igen is el kellene menned pszichológushoz, mert ezek szerint 3 év alatt sem sikerült feldolgoznod a döntésed.

"Nem értem miért kaptam ezt az élettől"

Mit is?

Spontán teherbeestél, egy nem megfelelő élethelyzetben volt lehetőséged arra, hogy döntsél. Sokaknak nincs ilyen lehetősége, mert mondjuk nem elérhető az abortusz és meg kell szülniük a nem kívánt, nem jókor jött gyereküket is, aztán egész életükben sz.pni vele.

Ha egyszer teherbe estél, jó eséllyel teherbe fogsz máskor is.

Hidd el, ennél azért jóval nagyobb problémák vannak az életben....

tegnap 09:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Sehogy sem viselem sajnos mert nem jön újabb terhesség. 10 éve csak várunk a csodára.
tegnap 12:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Nyilvan az ismerosodnek nem volt olyan melysegu dontes az abortusz mint neked.

Ha jol gondolom itt inkabb a parod akarta az abortuszt es nem Te ezert van ez az erzes neked.

Szerintem itt nem orvosi segitseg kell, hanem el kell.fogadnod a sajat dontesedet amit hoztal, mert barki barmit mondott is vegul Te mondtal igent a mutetre.

tegnap 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!