Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhességet megszakító nők,...

Terhességet megszakító nők, ti hogy érzitek magatokat az abortusz után?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék senki életében sem kutakodni, de nagyon kíváncsi lennék személyes tapasztalatokra, hogy bármennyi idő is telt el a beavatkozás óta, mennyire van bűntudatotok vagy mennyire tudtok teljes életet élni azóta?

jún. 2. 20:13
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
83%
Több mint 20 éve volt a nővéremnek, mai napig sokszor mondja, hogy mennyire bánja.
jún. 2. 20:18
 2/47 A kérdező kommentje:
És esetleg azt megkérdezhetem, hogy neki azóta lett gyermeke?
jún. 2. 20:23
 3/47 anonim ***** válasza:
93%
Megkönnyebbültem. Nem mostanában volt.
jún. 2. 20:29
 4/47 anonim ***** válasza:
95%
Megsirattam, de nem bántam meg. Sajnáltam, hogy ezt kellett tennem, rossz érzés volt, de akkor ez volt a legjobb döntés. Abszolút teljes életet éltem. Szoktam rá gondolni, hogy most lenne egy felnőtt gyerekem. Még arról is van bennem egy kép, hogy talán fiú lett volna. 22 éve volt egyébként. Azóta van már egy gyermekem, és úton van a második.
jún. 2. 21:46
 5/47 anonim ***** válasza:
91%
Én megsirattam, de megkönnyebbültem. Eszembe jut a mai napig, hogy mi lett volna HA, akkor a megfelelő partner van mellettem, vagy bevállalom egyedül stb... most kismama vagyok, nincs még gyermekem, mostanában így még sűrűbben eszembe jut. Nem bánom, mert mindennek van miértje, de nem vagyok rá büszke sem.
jún. 2. 22:17
 6/47 anonim ***** válasza:
43%
Barátnőmnek 2 abortusza is volt, kb 15 éve. Sajnos most hiába próbálkoznak a jelenlegi párjától nem esik teherbe. Minden kivizsgáláson túl vannak már. Bánja már nagyon, sokat beszél róla. A párja is volt már hogy a fejéhez vágta, hogy anno ennyire cart a védekezésre,és most isszák a levét.
jún. 3. 07:04
 7/47 anonim ***** válasza:
94%

Nehéz volt meglépni, de akkor a legjobb döntést hoztam. Sokszor eszembe jut.

Ennek lassan 10 éve. Azóta megházasodtam és született gyerekünk.

jún. 3. 07:08
 8/47 anonim ***** válasza:
86%

Biztos az abortusz miatt nem esik teherbe, persze, ha szövődménymentesek voltak a beavatkozások. Sok köze van hozzá...

Elég ha csak arra gondolunk, hogy a nők császármetszés után, ami egy sokkal durvább beavatkozás, nem lesznek többé terhesek. Vagy mégis? Akkor hogy is van ez?

Jó nagy paraszt a barátnőd párja.

Még egy kémiai terhessége sem volt soha a barátnődnek mióta próbálkoznak?

jún. 3. 09:34
 9/47 anonim ***** válasza:
93%
Tudom, hogy akkor - bár utálom rá ezt a szót, de a "legjobb" döntést hoztam. Képtelen lettem volna gyereket nevelni. Az az életem, ami most lenne, nem jött volna össze. Egyedülálló anya lettem volna, aki csak a szüleire számíthat, akik viszont szintén nem támogatták akkor a gyerek dolgot. Önhibámon kívül estem teherbe, de senkinek sem mertem elmondani ezt sem, mert hogy hangzik már, hogy a barátom erőszakoskodott... A procedúra, a kórházi hozzáállás felért egy pokoli kínzással. Azt követően 3 hónap konkrétan kiesett az emlékeimből, majd 1 évig még mély depresszióban éltem, ami kezeletlen maradt még 6 évig. Rá 3 évre sikerült valamennyire összeszedni magam, akkor ismerkedtem meg a férjemmel is, aki segített, azóta eltelt 10 év, született 2 gyerekünk. A mai napig gondolok arra, hogy hány éves lenne, vagy milyen lenne. De így gyerekeket nevelve is biztos vagyok benne, hogy akkor, ott, abban az élethelyzetben sajnos tényleg ez volt az egyetlen ésszerű döntés. De mindig van bennem egy "mi lett volna ha" kérdés.
jún. 3. 09:35
 10/47 kürasszír ***** válasza:
46%

# 8

Az ismételt abortuszok tudományosan bizonyítottan növelik a meddőség és a koraszülés kialakulásának kockázatát.

Kifejezetten alacsony a kockázat, de létezik, persze annak nem vigasz, aki emiatt lett meddő.

jún. 3. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!