Mit mondhatnék annak, akinek a 3-4. hétben megszakították a terhességét?
többek között azért, mert az egészségi állapota miatt nem lett volna egészséges.
Nagyon el van keseredve, mondván, hogy esélyt sem adott neki az életre. Én meg szeretném támogatni valahogy lelkileg.
#1 vagyok
Figyu, szerintem téged az ismerősöd össze-vissza etet minden hülyeséggel, csak sajnáltatni akarja magát, mert furdalja a lelkiismeret.
1. Ahogy mondtam, 3-4 hetesen nincs olyan, hogy abortusz, mert orvosilag nem állapítható meg terhesség, de mindegy is. Tételezzük fel, hogy nem ért a terhesség témához és a hetek számolásához.
2. "az anya egészségi állapota miatt (nem megfelelő vérkép, vashiány, stb) nem tudott volna kifejlődni rendesen." Na neeeeeeee mááááár! Ekkora vetítést! A kismamák 80%-a vashiányos kb. Meg vérképből is hol így sikerül, hol úgy, senkinek nincs egész életében űrhajós vérképe. Van hogy kicsit magasabb a süllyedés, vagy több a fehérvérsejt, vagy sok a húgysav, de egyiktől sem születik beteg baba!
KAMUZIK!!!!!!!!
1. Nem állítok semmit biztosra. Lehet, hogy félreértés van. Akkor tételezzük fel, hogy 6. hétről van szó. Nagyot nem változik ettől a történet és a kérdés.
2. Nem ismerem a pontos orvosi leírást, és inkább egyszerűsíteni próbáltam a mondandót, nem akartam részletekbe bocsátkozni, mert nem hiszem, hogy lényeg, és amúgy sem ismerem a részleteket. De az tény, hogy a lányt egy ideje kezelik kóros(!) vashiánya miatt IS, ami viszont tény, hogy főleg a terhesség első szakaszában veszélyes dolog a magzat szempontjából (és nem tervezett várandósságról beszélünk, tehát nagy odafigyelés sem volt arra, hogy magzatra is vigyázni kéne).
Lehet, hogy csak sajnáltatja magát, de hadd engedjük meg neki egy ilyesmi esemény után....
#1 vagyok még mindig
Nem ítélkezem. Fogadja el a döntését, ez a legtöbb, amit tehet. Nyilván konzultált orvossal előtte, megbeszélték, mérlegelték az esélyeket és ez alapján döntött. Ha ő maga kételkedik abban, hogy helyes döntést hozott, akkor nem fogsz tudni sokat segíteni neki.
Ha orvos mondta neki, hogy a babára nézve VALÓBAN nagy a kockázat és jó eséllyel betegen születik, akkor nincs min rágódni, helyes döntést hozott mindenki szempontjából. Ha nem így volt, csak egyszerűen félt megtartani, de megbánta, akkor nehéz dolga lesz abban, hogy túl legyen rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!