Terhességet megszakító nők, ti hogy érzitek magatokat az abortusz után?
Legrosszabb időszakom volt az abortusz előtti hetek, várás,stressz minden rendben lesz e,mennyire vérzek majd stb.
20 évesen történt, védekezéssel, én sem értettem!
A lelki része egyáltalán nem foglalkoztatott, sem akkor sem utána, mai napig nem gondolok bele, mert céljaim voltak, egyetem, más döntés nem is jöhetett szóba!
Amikor felkeltem altatásból, legboldogabb ember volt, ismét folytathatom az életem.
Azóta se született gyerekem, nem is tervezünk, hiába van párom, akivel együtt élünk már egy ideje, és nem hinném hogy ez valaha változna 15 évnyi távlatból sem.
És például ti bűnösnek érzitek magatokat? Vagy ti nem gondoljátok úgy, hogy ez gyilkosság?
Mert barátnőmmel beszélgettünk erről( mindketten még tinik vagyunk, úgyhogy a témához nyilvánvalóan nem értünk annyira) és mindketten azon az állásponton vagyunk, hogy ez a mi testünk ami hamarabb létezett, mint a benne lévő kis valami, és hogy gondolkodás nélkül megtennenk, hogy ha úgy adódna.
Nyilvan ha ez mondjuk 25 évesen történik velem, de nem szeretném a babát, akkor ha megfelelő a partnerem, nyilván megtartanam, de mondjuk így 20 éves korom alatt meg se fordulna a fejemben, hogy megtartanam.
#13 en a 11es vagyok,teljesen egyetértek,egysejtmag kezdemény nem élet, minden élet akkor ennyi erovel ne igyunk tejet mert abban is élet van. Nem lehet erre kihegyezni, a fajunk fennmaradása nem ezen múlik!
Az érzések helyett pedig logikusan dönteni, nem utólag sajnálkozni, felnőtt nőként .
Erőszakból fogant a magzat, szóval inkább megkönnyebbültem, hogy nem köt semmi az "apukához".
Ha nem vetethettem volna el, akkor sem tartom meg. Igyekszem elfelejteni azt a gyökeret (vicc, hogy előtte nap még a közös jövőt terveztem vele, mert alapvetően normális pasi volt, csendes, jófej... és rejtett agresszív).
# 16
1.) A kereskedelmi forgalomban kapható tojások 100%-a megtermékenyítetlen petesejt. Tehát nem embrió.
2.) Egy csirkeembrió elpusztítása sem jogilag, sem erkölcsileg nem minősül gyilkosságnak.
Nagyon szellemes akartál lenni, de ehhez pont a szellem, a tudás hiányzott. 😀 😀 😀
Mit értesz azalatt, hogy ha nem vetethetted volna el? Tudtommal 12 hetes koráig bárki elvetetheti.
És megjelent kürasszír a maga khmmmm....stílusával.
Kedves kérdező, bár nem én vagyok az a személy, hanem anyukám, de azért hátha releváns a válasz...
Anyukámnak tavaly volt egy abortusza. Sajnos becsúszott a terhesség, és az ő korában már nem annyira biztonságos. A pici betegen született volna és anya nem akarta vállalni így... Támogattuk apukámmal, mellette álltunk akkor is, mint mindig. Nagyon nehéz volt neki az egész procedúra. Amikor fel tudta dolgozni annyira, hogy beszélni tudjon róla, azt mondta, hogy egy részről nagyon bánja a döntést, mert szereti a gyerekeket teljes szívéből, másrészt viszont tudja, hogy helyesen cselekedett, és így votl jobb mindenkinek.
20 azt elfelejtetted hozzátenni, hogy még véletlenül sem arra válaszolsz, ami a kérdés. Ha anonim lennél, akkor is nagyon könnyen fel lehetne téged ismerni és még csak nem is a pipák, vagy lassan kb azoknak a hiánya miatt, hanem a borzasztóan kellemetlen stílusod vezette.
Nem tudom, fel szokott-e tűnni neked, de mindig irreleváns "válaszokat" adsz, amikkel általában a kérdés megválaszolása helyett a más válaszolók lényegében lehordása a célod. Mindig írsz mindenről 2 kilométeres kommentárt, csak éppen arról nem, amiről kéne.... Az eddigi írásaid alapján, amiket olvastam tőled, nem egy terhességmegszakítás előtt álló nő vagy, de még csak nő sem, ahogy valószínűleg elég intelligens sem vagy, tekintettel arra, hogy
1. Sosem adsz választ a kérdésekre.
2. Miközben olvasol egy írást, már egyből azon kattog az agyad, hogy mivel lehetne belekötni az adott személybe.
3. Nem vagy képes elfogadni azt, ha valamit te rosszul tudsz, vagy ha valakinek nem az a véleménye, mint neked.
Nem rosszból, de ilyen emberrel szerintem a legtöbb normális nem szívesen találkozna élőben.
Engem képzeld el, érdekelnek. Szoktam olvasni rengeteg úgymond komolyabb hangvételű könyvet és cikket is, csak veled ellentétben én nem okádok ki egy kérdés alá millió a kérdés szempontjából teljes mértékig haszontalan cikket.
Az előző "válaszodra" csak annyit reagálnék, hogy 1.: vannak olyanok, akik nem olyan tojást esznek, hanem a háznál vannak állatok. Esetleg barátoknál, akik adnak belőle. Mivel a tyúkudvarban (nálunk legalábbis) van kakas, így van esély arra, hogy a tojás elfogyasztása előtt már meg van termékenyítve
2.: ahogy az emberi DNS-el rendelkező embrió méhből való eltávolítása sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!