Teherbe estem, mit tehetek? Mivel jár az abortusz?
2023 őszén, még szintén 16 évesen, elvezstettem a szüzességem a jelenlegi barátommal. Számtalanszor szexeltünk, és mindig védekeztünk gumival. 3 hete megkésett a menism 1 hetet, vettem tesztet és pozitív lett. Vártam 6 napot, az új teszt is pozitív lett. Nem értem, hogy történt tényleg mindig védekeztünk, szóval ötletem sincs. A valós probléma számomra mégsem ez. Anyám azt se tudja, hogy már nem vagyok szűz, apámat nem is ismertem soha. Anya bíz bennem, de ha elmondom neki, akkor örökre tönkre megy a kapcsolatunk, a barátom így se beszél velem egy hete. Nekem muszáj vállalni az abortuszt, de lehet anya nem engedi, gyereket meg még nem akarok. A barátom 19 éves, és eléggé összetört.
Szóval kíméljetek meg és adjatok tényleg hasznos tanácsokat, nincs kihez fordulnom, bipoláris kezdek lenni. Akinek volt abortusza milyen volt?
"ha elotted tobb millio nonek ment, akkor neked ne menne?"
Érdemes megnézni ezeket a nőket, mennyire ment tönkre az életük, meg a gyereké is... ritka, mint a fehér holló az olyan, akinek nem...
Egyetértek, ha fejben rendben lennének ezek az anyukák, akkor nem ítélnének el, mert gyógyszeresen elhajtok egy sejtcsomót. Ezek itt élik ki a frusztrációjukat, mert tönkrement az életük...
53, alapvetően egyet szoktam érteni, de van pár olyan eset, ami tényleg ledöbbenti az embert.
Amúgy abortusza nem csak annak szokott lenni, aki nem védekezett. Sajnos sok olyan baba van, akiknek szenvedés lenne az élet, ha meg kellene születnie. Nyitott gerinc, nyitott szív, Down-szindróma, egyéb kromoszómális betegségek. Tartozol neki annyival, hogy nem engeded szenvedni.
55, te emlékszel a nagy pharmatex bulira? Elvileg az is védekezés volt a javából, csak oda kellett figyelni. Na, én pl pharmatex baba vagyok :D
Egy barátnőmnek spirállal sikerült teherbe esni, a férje el van kötve 10 éve. Mint kiderült, regenerálódott az ondóvezeték. A spirál jó helyen volt.
Van egy pár olyan sztori, amin én is csak lestem, de valóban az a gond, hogy sokan képtelenek megismerni a testüket és alkalmazni a technikákat.
Ha megnézed a teherbeesés szekciót, kész horror…
56, a pharmatexről már megjelenésekor tudta mindenki hogy kiegészítő védekezés, úgy is volt hirdetve. arról nem a gyártó tehet hogy sokan nem tudták értelmezni a tájékozatót.
Spirálról is mindenki tudja, hogy elég nagy mellette a teherbe esés lehetősége, szintén ajánlott a kiegészítő védekezést, de ezt gondolom elmondta nekik a nőgyógyászuk, ahogy az enyém is elmondta.
55#
A sejtcsomó is megérdemli, hogy ne szülessen meg egy "buta, normális védekezésre képtelen ember" gyerekeként. Milyen hozzáállású gyereket képes az ilyen nevelni? Tovább megyek: a buta, felelőtlen nők pont ilyen nők gyerekeiként jöttek létre. Épp elég indok a lánc megszakítására.
57#
Mindkét pontban cáfollak.
"a pharmatexről már megjelenésekor tudta mindenki hogy kiegészítő védekezés"
Saját tapasztalatból tudom neked cáfolni. Engem a kifejezetten jó nevű, szegedi női klinikán dolgozó nőgyógyász beszélt rá a pharmatex használatára, úgy, hogy évek óta hozzá jártam, és tudta, hogy egyáltalán nem akarok gyereket és garantáltan abortuszra mennék, ha teherbe esnék.
Sőt, kerek-perec kijelentette, hogy csak az esik teherbe a pharmatex mellett, aki képtelen értelmezi és betartani a használati utasítást.
Volt spirálom is pár évig, azt már másik orvos tette fel, és a hatékonyságát megkérdezve azt mondta, hogy a pearl index alapján az egyik legmegbízhatóbb védekezési forma. Megjegyzem, én sem hallottam még arról soha, hogy (tartós párkapcsolatban, ahol nem áll fenn nemi betegaség veszélye) bárhol is óvszer használatát említették volna a spirál mellé.
folyt.
Végül nekem a sterilizálás lett a megoldás, de évekig tartott, mire keresztülverekedtem magam az egészségügy passzív ellenállásán.
*
Más kérdés, hogy azóta hallottam egy esetről, ahol ezt követően történt teherbeesés, és mivel menopauza környékén történt, a doki vizsgálat nélkül elbagatellizálta a páciens jelzését a menzesz elmaradásáról! Így mire kiderült a terhesség ténye, addigra 5. gyerekként, kifejezetten idősen kellett megszülni csórikámnak, ráadásul hetekig rettegett a kórházban, többször újraműtötték, ki kellett vemmi a méhét, majd valami sebfertőzést is elkapott, baba már rég otthon volt, felváltva cumiztatták a tesők, mire anyukát hazaengedték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!