Ha a "barátnőm" terhes és meg akarja szülni a babát, nekem semmilyen beleszólásom nincs ebbe jogilag ugye? Azt csinál, amit akar?
#69 Áh értem, tehát olyankor is a férfi a főhibás. Véletlenül sem a nő a szemét, aki átverte és elhitette vele, hogy szedi a gyógyszert.
Amúgy egy kapcsolatban általában a védekezés úgy szokott történni, hogy közösen megállapodnak valamiben, ami mindkét félnek megfelel. Tehát megállapodnak pl a fogamzásgátlóban, majd a pasi ennek ellenére továbbra is húzkodja fel a gumit. Én biztos megkérdezném, hogy ugyan minek, ha egyszer szedem a gyógyszert és részben pont amiatt, hogy ne kelljen gumi. Ha itt az a válasz jönne vissza, hogy mert nem bízik meg bennem és fél, hogy átverem, na ott lenne vége a történetnek. Egy kapcsolatban alap a bizalom, valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy működhetne a dolog úgy, hogy a két fél nem bízik egymásban…
68!
A méh felpuhul, nem megkeményedik.
A belseje talán, de kívülről megkeményedik, tapintani is lehet. Én magánklinikán voltam, a terhesség elején 45 kilósan 170 centihez, a doki először tapintott, saccolt, majd mutatta a méreteket uhn, híres rendkívül idős orvos volt a maternityn..
Kívülről és belülről is nyúlt, odatette a kezem kívülre és kérdezte, hogy "érzi?" éreztem, semmi extra, csak kemény volt egy ponton.
Egyébként a kérdező sehol sem írta, hogy átverték, a legtöbb nő nem veri át a férfit, ezt azok a férfiak terjesztik, hogy gonosz nők, akik nem akarnak gyereket, de védekezés nélkül tudnak dugni. Igen, akkor is védekezés nélkül dugtok, ha a nő védekezik, ezért nem számonkérhető és rohadtul szomorú, hogy ez van az országban, a férfi kényelméért meggyőzik a nőt, hogy védekezzen helyette is, majd elverik rajta, ha valami balul sül el, pláne, ha még nem is dől a kardjába, hogy terhes, mert képes egyedül is felnevelni egy gyereket. Tudom, hogy ez megy, pont ezért írtam, hogy ez nem oké így, ezért kell a korai edukáció, senki sem fog HELYETTED védekezni és nem számonkérhető rajta! Ha te pasiként nem húzol gumit, nem védekezel, és itt a vége a dolgoknak. (Ugyanúgy, ha nő nem tesz semmit, csak a pasi gumijában bízik, ő sem védekezik) Emberek vagyunk, hibázunk, bármikor előfordulhat, hogy a pasi nem figyel oda, levegőből jó sok jut az óvszer alá az meg kilyukad. Vagy sérült termék volt, vagy bármi. Ilyenkor a másik szexelő fél védekezése biztosítja a dolgot. Szinte soha nem lenne senki terhes így, így kellene csinálni, egyszerre két védekezésbe csússzon hiba, nagyobb eséllyel nyersz lottón, annak a gyereknek már nagyon meg kell születnie:)
A legtöbben nem akarnak egyedülálló anyák lenni, de ha már így hozta az élet, inkább azok lesznek, minthogy elvetessék a megfogant gyereket(persze az is oké, ha elvetetik). Ezt hívják a férfiak átverésnek. Nem az. A kérdező nem írta, hogy rendkívül gazdag, vagy rendkívül szép, az látszik, hogy nem rendkívül intelligens, előnye nem származik a nőnek, hogy átverjék, és mondom, ilyenről szó sem volt a kérdésben!
Persze el tudom képzelni, hogy sztároktól, rendkívül gazdagoktól, meg valami tudományos pályát befutottaktól, menő sportolóktól vagy csak akár hétköznapi pasiktól(akibe őrülten szerelmesek és zaklatják őket a nők) akarjon valaki gyereket ilyen átveréssel, de ehhez vagy a nőnek kell elvakultnak lennie(és pszichés betegnek), vagy a pasinak kiemelkedőnek, és ez extrém ritka. Gondolom távoltartásit nem kellett még kérnie a kérdezőnek, így az őrülten szerelmes belé részt ki is hagyhatjuk, kivételesnek meg nem tűnik semmiben.
#71 jelenleg nem ez a szitu, úgyhogy tökmindegy.
Ha a férfi nem akar gyereket neki méne védekezni, de gondolom ez a kérdezőnek derogál, úgyhogy akkor lehet viselni a következményeket.
Tudom, én pusztán kíváncsi voltam, hogy aki most köpköd, az ott is csak a férfit hibáztatná-e..
Persze, hogy viselnie kell a következményeket, ez eddig is tiszta lap volt és fogja is, fizetnie kell a Gyt-t, de azt elvárni továbbra sem lehet, hogy aktívan részt vegyen egy olyan gyerek nevelésében, akit egyáltalán nem akart, bármennyire is sajnálatos ez a helyzet.
73! Érdekes, én pont fordítva tudom. Mikor a pozitív teszt után orvoshoz mentem, uh előtt megtapintotta a doki, és mondta is,hogy bizony,tényleg terhes vagyok. Mert a méh felpuhul.
De amúgy teljesen mindegy.
Ha nem akarsz gyereket, húzz gumit ;) Ilyen egyszerű a téma.
Lassan 40 vagyok, és még soha egyetlen nőt sem ejtettem teherbe vagy kaptam el nemi betegséget, pedig volt pár hosszú kapcsolatom (jelenleg is abban élek 6,5 éve), meg 1-2 alkalmi is.
Egyébként el sem tudom képzelni, hogy nézne ki a férfi részéről a "beleszólás". Jön a rendőr, és erővel beviszik a kórházba kikaparni a nőt akarata ellenére? (És ha elvérzik, vagy meddő lesz az általa nem kért beavatkozás következtében? Csak mert apukának nem volt kényelmes a gumi?)
Esetleg bírósági tárgyaláson bizonygatná a férfi, hogy a nő márpedig azt mondta, hogy szedi a gyógyszert? Esetleg előzetes írásos megállapodás kellene a védekezés módjáról? (És ha kilyukadt a gumi, de nem vették észre? Vagy nem hatott a gyógyszer? Be lehet vajon tarttatni egy olyan szerződést, hogy "ha besikerül, abortuszra megyek?"
Vagy a jogi abortusz lenne a megoldás, amikor a pasi beböfögi a 12. hétig, hogy nem kell neki a gyerek, és akkor semmilyen jogi kötelezettsége nincs? (És ha eleve később tudja meg? Vagy kiderül, mégsem tőle van a gyerek, és kiderül a vér szerinti apa személye, ő kötelezhető gyerketartásra? Vagy fordítva, a feltételezett apa kérésére kapartatják a nőt, de kiderül, más az apa, aki szerette volna - ahogy a nő is?) Meg gyerekjogi szempontból mennyire jó ötlet már, Pistikéről nem mondott le időben a vér szerinti apa, neki jár a gyerektartás, de Zsuzsikáról a 11. héten igen, szóval ő nem érdemli meg? Tetszik vagy nem, a jog a keresőképtelen fél (gyerek) - aki nem kérte, hogy a szülei d*gjanak, pláne gumi nélkül - érdekeit fogja védeni az apával szemben, nem a férfiét. Nem biztos, hogy a jelenlegi szabályozás ideális és igazságos, de egyelőre nem tudok jobb megoldást. A gyereket nem érheti hátrány a szülei hülyeségei miatt, a tehességgel kapcsolatos végső döntés pedig azé, akinek a testében az létrejött. A férfi csakis a gumival és/vagy a sterilizációs műtéttel tudja biztosíatni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!