2 gyermek után ikrekkel vagyok terhes. Megtartanátok?
29 vagyok
Viszont a ti helyzetetekben nem biztos, hogy megtartanám…
Nàlunk az ingatlan rendben van( egyelőre nincs rajta hitel), annyi, hogy az ikreknek sajnos közös szoba lesz..
Autót nem kell cserélni, eddig is 7 személyes egyterűm volt, és van 2. Kisautó is.
6,5 és 3 éves gyerekeink vannak. Úgy döntöttünk, megállunk kettőnél. Autóból egy 7 személyessé alakítható, nem túl nagy, de mégis tök jól megpakolható egyterünk van (Kia Carens). Szóval abba beférnénk. Ameddig kicsik, addig a különszoba amúgysem játszana, mert a gyerekek nem akarnák (a nagy nem akar külön aludni a kicsitől, a kicsi sem a nagytól, 8-10 éves kor körül, vagy azután számítunk arra, hogy külön akarnak majd menni). Addig meg még sok víz lefolyhat a Dunán. Ha a pénz lenne csak a probléma én előbb képezném át magam frontend fejlesztőnek, mint hogy elvetessem őket. Most is távolról végezhető munkám van egyébként.
Szóval én megtartanám annak ellenére is, hogy ikreket nagyon-nagyon-nagyon nem szerettem volna, de ha már ezt dobta az élet, akkor vállalnám, tudva, hogy brutálkemény lesz, és valószínűleg több évet fogok az első 1 alatt öregedni. Hanyadik héten vagy?
Az anyagiakon bármikor lehet változtatni, ne ez legyen a döntesed/döntésetek mögött!
Az ikerterhesség sok komplikációt rejt(het) magában. Pl (extrém) koraszülés, szüléskor fellépő komplikációk, és ha nem irányban állnak (minimum A magzat fejvégű legyen), akkor szinte garantált a császár. Gyakoribb, hogy fejlesztésre, tornára, ide-oda kell velük járni. A terhesség alatt fellépő egyéb komplikációk (pl nyíló méhszáj, placenta previa) azonnali befekvés, akár hetekre. Szóval tényleg hatalmas csoda az ikrek érkezése, ugyanakkor sok kockázatot rejt magában. Én a nagyobb gyerekek miatt nem kockáztatnék, hogy esetleg koraszülöttek (kisebb baj) vagy tartós betegségük legyen. (Tudom, nehéz döntés, de ha nem csak az anyagi vonzatával számoltok, akkor talán "könnyebb" döntést hozni)
Az én (egypetéjű) ikreim egyébként csupán kórházi protokoll miatt születtek 36+5-re, egészségesen, megfelelő súllyal. De sok ikres szülő nem ilyen szerencsés.
"Az anyagiakon bármikor lehet változtatni, ne ez legyen a döntesed/döntésetek mögött!"
Na, legalább ezt ne hazudjuk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!