2 gyermek után ikrekkel vagyok terhes. Megtartanátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Férjemmel van 2 gyermekünk, 4,5 és 2,5 évesek. Mindig 2 gyermeket szerettük volna, így vettünk házat, autót, mindent. Egyáltalán nem akartunk több gyermeket(védekezés mellett jött) ráadásul ikrek. (egyébként az elköttetés is szóba jött, de a női dokim a fiatal korom miatt egyelőre le beszélt róla) csak hogy értsétek mennyire nem akartunk több gyereket...még ha csak egy lenne megtartanánk, na de kettő?? Sem anyagilag nem bírnánk, új autó kéne, meg most lett már könnyebb a 2 kicsivel is, tudom hogy a kicsik is mire megszületnének már a kicsi is ovis lenne, de így is állandóan betegek, nagy mindnet haza hoz oviból 1 hét ovi - 2 hét itthon, és akkor még elkapná a 2 pici is, a gyógyszer árakról ne is beszéljünk. A kicsivel 2 éves koráig nem volt át aludt éjszaka, most hogy végre alszik megint jönne 2.... Ajjj de nehéz ez, nincs szívem megölni őket, de sem anyagilag, sem idegileg nem bírnánk. Ti megtartanátok őket? Volt valaki ilyen helyzetben? Bocsánat ha kicsit kusza lett, össze vagyok zavarodva teljesen.
2022. dec. 15. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
77%

29 vagyok

Viszont a ti helyzetetekben nem biztos, hogy megtartanám…

Nàlunk az ingatlan rendben van( egyelőre nincs rajta hitel), annyi, hogy az ikreknek sajnos közös szoba lesz..

Autót nem kell cserélni, eddig is 7 személyes egyterűm volt, és van 2. Kisautó is.

2022. dec. 15. 13:53
 32/80 anonim ***** válasza:
92%
30-as, nem Mo-n élnek, írta egy válaszban
2022. dec. 15. 13:59
 33/80 anonim ***** válasza:
71%

6,5 és 3 éves gyerekeink vannak. Úgy döntöttünk, megállunk kettőnél. Autóból egy 7 személyessé alakítható, nem túl nagy, de mégis tök jól megpakolható egyterünk van (Kia Carens). Szóval abba beférnénk. Ameddig kicsik, addig a különszoba amúgysem játszana, mert a gyerekek nem akarnák (a nagy nem akar külön aludni a kicsitől, a kicsi sem a nagytól, 8-10 éves kor körül, vagy azután számítunk arra, hogy külön akarnak majd menni). Addig meg még sok víz lefolyhat a Dunán. Ha a pénz lenne csak a probléma én előbb képezném át magam frontend fejlesztőnek, mint hogy elvetessem őket. Most is távolról végezhető munkám van egyébként.

Szóval én megtartanám annak ellenére is, hogy ikreket nagyon-nagyon-nagyon nem szerettem volna, de ha már ezt dobta az élet, akkor vállalnám, tudva, hogy brutálkemény lesz, és valószínűleg több évet fogok az első 1 alatt öregedni. Hanyadik héten vagy?

2022. dec. 15. 14:01
 34/80 anonim ***** válasza:
15%
Ha csak az anyagiak döntenek, én amiatt biztos nem aggódnék. 4 gyerek után 10 milliós vissza nem térítendő csok, SZJA mentesség, 7 személyes autó-támogatás, emelt családi. Az állam a tenyerén hordozna, pont ezt nyomják ugye. Fizetett segítséget gond nélkül ki tudnátok gazdálkodni, már ha tudtok bánni a pénzzel. Más kérdés, hogy akárki akármit mond, kettőnél több gyerekre egyszerűen nem lehet minőségi időt szánni, ugyanannyi figyelmet szentelni. Ezen a részén gondolkodnék el inkább, az emberek nagy része max. 1-2 gyerekre van mentálisan kalibrálva, köztük én is. Kettőnél többet akkor sem vállalnék, ha NER milliárdos lenne a férjem.
2022. dec. 15. 14:08
 35/80 anonim ***** válasza:
68%

Az anyagiakon bármikor lehet változtatni, ne ez legyen a döntesed/döntésetek mögött!

Az ikerterhesség sok komplikációt rejt(het) magában. Pl (extrém) koraszülés, szüléskor fellépő komplikációk, és ha nem irányban állnak (minimum A magzat fejvégű legyen), akkor szinte garantált a császár. Gyakoribb, hogy fejlesztésre, tornára, ide-oda kell velük járni. A terhesség alatt fellépő egyéb komplikációk (pl nyíló méhszáj, placenta previa) azonnali befekvés, akár hetekre. Szóval tényleg hatalmas csoda az ikrek érkezése, ugyanakkor sok kockázatot rejt magában. Én a nagyobb gyerekek miatt nem kockáztatnék, hogy esetleg koraszülöttek (kisebb baj) vagy tartós betegségük legyen. (Tudom, nehéz döntés, de ha nem csak az anyagi vonzatával számoltok, akkor talán "könnyebb" döntést hozni)

Az én (egypetéjű) ikreim egyébként csupán kórházi protokoll miatt születtek 36+5-re, egészségesen, megfelelő súllyal. De sok ikres szülő nem ilyen szerencsés.

2022. dec. 15. 14:11
 36/80 anonim ***** válasza:
95%
34. Nem Magyarországon élnek. Pl. ahol én élek anyagi csőd a 4 gyerek. Még egy gyerek bölcsije is elviszi az én fizetésem harmadát. 4 gyerekkel szerintem meg sem tudnánk élni.
2022. dec. 15. 14:22
 37/80 anonim ***** válasza:
77%

"Az anyagiakon bármikor lehet változtatni, ne ez legyen a döntesed/döntésetek mögött!"

Na, legalább ezt ne hazudjuk már.

2022. dec. 15. 14:31
 38/80 anonim ***** válasza:
85%
"Egyáltalán nem akartunk több gyermeket(védekezés mellett jött)" - Kérdező, ezek után tökéletesen kizárt lenne a megtartás, eldöntendő kérdésként csak akkor merült volna fel, ha "egyet akartunk, azt kettő sikerült"...
2022. dec. 15. 16:04
 39/80 anonim ***** válasza:
82%
mert ebben aztán a gyk népe az illetékes...
2022. dec. 15. 16:54
 40/80 anonim ***** válasza:
63%
Nyilván nem tartanám meg.
2022. dec. 16. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!