2 gyermek után ikrekkel vagyok terhes. Megtartanátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Férjemmel van 2 gyermekünk, 4,5 és 2,5 évesek. Mindig 2 gyermeket szerettük volna, így vettünk házat, autót, mindent. Egyáltalán nem akartunk több gyermeket(védekezés mellett jött) ráadásul ikrek. (egyébként az elköttetés is szóba jött, de a női dokim a fiatal korom miatt egyelőre le beszélt róla) csak hogy értsétek mennyire nem akartunk több gyereket...még ha csak egy lenne megtartanánk, na de kettő?? Sem anyagilag nem bírnánk, új autó kéne, meg most lett már könnyebb a 2 kicsivel is, tudom hogy a kicsik is mire megszületnének már a kicsi is ovis lenne, de így is állandóan betegek, nagy mindnet haza hoz oviból 1 hét ovi - 2 hét itthon, és akkor még elkapná a 2 pici is, a gyógyszer árakról ne is beszéljünk. A kicsivel 2 éves koráig nem volt át aludt éjszaka, most hogy végre alszik megint jönne 2.... Ajjj de nehéz ez, nincs szívem megölni őket, de sem anyagilag, sem idegileg nem bírnánk. Ti megtartanátok őket? Volt valaki ilyen helyzetben? Bocsánat ha kicsit kusza lett, össze vagyok zavarodva teljesen.
2022. dec. 15. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az ilyen kérdéseket, itt úgyis valaki azt fogja írni, hogy igen, valaki meg nem.

Ezt otthon kell megbeszélni, most mert írtál 3 mondatot magatokról, attól még senki nem tudja hogy éltek.

2022. dec. 15. 13:23
 22/80 anonim ***** válasza:
73%

"Amúgy meg nehogy ezen múljon bárkinél hogy megtartja-e a már élő terhességét"

Ja, tehát 2022-ben még ott tartunk, hogy annyi elvárás sincs, hogy tápanyagban elégséges ennivalót tudjunk a gyerek elé tenni? Mert nyilván meg lehet enni a paprikás krumplit, de abban kb. semmi tápanyag és vitamin, ha folyton ilyet eszik az ember, akkor semmit nem visz be konkrétan a szervezetébe, ami hosszú távon nagyon egészségtelen.

Azért nehogy ott tartsunk már, hogy még a legalapvetőbbet, a normális táplálkozást se tudjuk megadni a gyereknek, te komolyan a ló túloldala vagy, ha szerinted ez normális dolog.

2022. dec. 15. 13:24
 23/80 anonim ***** válasza:
30%

22 nekem más az értékrendem még most 2022-ben is.

Igen, én örülök, hogy élek annak ellenére, hogy szerinted gyerekkoromban nem jutottam megfelelő minőségű táplálékhoz.

2022. dec. 15. 13:29
 24/80 anonim ***** válasza:
84%
Mindenki le van pontozva, aki nem tartaná meg, pedig az #5 tökéletes leírta, amit józan ésszel mindenki végig tud gondolni. Ha 2 gyerekre vannak berendezkedve, ennyit bírnak anyagilag, időben, fizikailag és érzelmileg megfelelően ellátni, akkor nem négyet. Ennyi.
2022. dec. 15. 13:30
 25/80 anonim ***** válasza:
72%

Atya isten ezek a pontozások, válaszok....

Nekem nem lenne az a pénz.

Te is írod, hogs sem anyagilag, sem idegileg nem bírnátok. Akkor mi a kérdés?!

2022. dec. 15. 13:31
 26/80 anonim ***** válasza:
86%
Ha 2 gyereket terveztem volna, és nem akarnék többet, akkor nem, nem tartanám meg.
2022. dec. 15. 13:37
 27/80 anonim ***** válasza:
80%

Hú, de átérzem. Pontosan ilyen helyzetben lennék, ha terhes lennék.

Biztos seggre ülnék, de megtartanám őket.

2022. dec. 15. 13:39
 28/80 anonim ***** válasza:
31%
Most miért kell a lepontozásokon hisztizni? Véleményeket kértek, akinek más, az úgyis le fogja pontozni.
2022. dec. 15. 13:48
 29/80 anonim ***** válasza:
77%

Uhhh. Mintha én îrtam volna,

2,5 éves a kicsi

4,5 a nagy

2 évig agyaltunk a 3. Gyereken ( ez a különbség.. hogy hagytunk 3 hónapot a gyes lejártáig, ha összejön lesz, ha nem nem..

Rettegtem, hogy ikrek lesznek, emiatt is hezitáltunk sokat.

Nah mi lett?

Nyilván ikrek.

Annak ellenére, hogy terveztük, nálunk szóba került az, hogy nem trtjuk meg.

A 4 az nem 3….

Nagyon nem.

Viszont én így, hogy akartam és tudatosan jött… csak nem úgy, ahogy gondoltuk..nem lettem volna képes elvetetni….

Amúgy nekem még mindig nincs átaludt éjszakàm..

Anyagiak aggasztanak, hogy hogy tudok majd egyáltalán dolgozni ksőbb így.

Egy fizuval ennyit birunk-e(most elvagyunk vele)

2022. dec. 15. 13:51
 30/80 anonim ***** válasza:
31%

Megtartanám.

Tudom ez idéglenes de az adókedvwzmény wlég sokat vissza adna.

Neked nem vonnának adót a férjed meg visszakapna 33 ezret gyerekekként

Ha hivatalosan dolgoztok akkor + 132 ezer + a te adód kb 50 ezer

Nem sok de nem is olyan kevés

De amúgy ha egy porcik@d sem szeretné, akkor ne tarsd meg

2022. dec. 15. 13:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!