Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondoltok az abortuszról?...

Mit gondoltok az abortuszról? Szerintetek gyilkosság, vagy (ahogy az ''úgynevezett'' liberálisok hangoztatják) egy fogamzásgátlási módszer?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 28. 22:16
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/232 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező. Minek tetted fel ezt a kérdést? Láthatóan olyan ember vagy aki teljesen elzárkózik attól, hogy elfogadja az emberek véleményét az abortuszról. Mármint azokét akik nem veled értenek egyet.

Akkor ennek mi értelme volt? Tudsz erre értelmes választ adni?

Szeretsz veszekedni, provokálni ugye?

Tudtad, hogy Az oldalon tilos provokatív kérdéseket feltenni? Tiltás járhat érte.

2022. máj. 6. 01:02
 142/232 anonim ***** válasza:
83%

"Az élethez minden embernek joga van, amíg az élete, a léte, vagy a cselekedete nem veszélyeztet más embert/embereket"

Végre kimondtad! A magzat ugyanis a PUSZTA JELENLÉTÉVEL veszélyt jelent az anyára! A terhesség ugyanis egyáltalán nem veszélytelen, számtalan súlyos és kevésbé súlyos komplikáció léphet fel, ami nagyban befolyásolhatja az anya egészségét, és halált is okozhat. Úgy is, hogy az orvosok nem tudják időben abortálni a magzatot.

2022. máj. 6. 07:00
 143/232 anonim ***** válasza:
13%

"A magzat ugyanis a PUSZTA JELENLÉTÉVEL veszélyt jelent az anyára! "

Ezt ennyi erővel rád is lehet mondani. Ki tudja mikor kattansz be és mészárolsz le embereket?

2022. máj. 6. 14:53
 144/232 anonim ***** válasza:
77%
Nem gyilkosság, nincsenek jogai, még kb nem is több egy sejtcsomónál. Nyilván a megelőzésen a hangsúly, de van, amikor védekeznek, mégis beüt a krach, vagy erőszak által történik meg a baj. Kizárólag a nő döntése és pont. A nő testéről van szó.
2022. máj. 6. 21:50
 145/232 A kérdező kommentje:
#144 Unom már folyton leírni, de amint mondottam 3 indokot el tudok fogadni, erőszak, mama élete veszélyben, baba súlyosan beteg, ebben minden benne van szerintem.
2022. máj. 6. 22:25
 146/232 anonim ***** válasza:
86%
#145 Kb senkit sem érdekel hogy személy szerint te mit tudsz és mit nem tudsz elfogadni. Kár is ismételgetned.
2022. máj. 6. 22:29
 147/232 anonim ***** válasza:
67%
145-ös: te neked meg azt kellene felfognod, hogy az anya élete MINDEN terhesség során veszélyben van. Ez nem úgy működik, hogy az első ultrahangon már 100%-os biztossággal lehet látni, hogy az anya túl fogja élni-e a terhességet, vagy nem. És sajnos az olyan országokban, ahol az általad helyesnek vélt törvényi keretei vannak az abortusznak, ott az orvosok gyakran félnek még ilyen esetekben is egy abortuszt elvégezni, gyakran csak akkor végzik el, amikor már túl késő, és a baba is, meg az anya is belehal.
2022. máj. 6. 22:32
 148/232 anonim ***** válasza:
83%

144 Teljesen azonosak a nézeteink, de ezzel vigyázz itt, mert még a végén téged is veréssel fognak megfenyegetni, mert másképp gondolkodsz mint 1-2 magzatfanatikus kommentelő, meg a kérdező😂😂😂

Én megkérdeztem tőle, hogy minek tette fel a kérdést, ha csak olyan válaszokat hajlandó elfogadni ami neki tetszik, de arra már nem jött nem hogy értelmes, de semmilyen válasz. Nem érdekli semmilyen józan, ésszerű érv, csak a saját bigott hülyeségeit írogatja.

2022. máj. 6. 22:40
 149/232 A kérdező kommentje:
#148 Örülök, hogy itten vagy még. Akkor válaszolok, azért tettem fel a kérdést, mert reméltem, hogy az emberekkel lehet értelmesen vitatkozni ilyen dolgokról, de mivel neked csak az az egyetlen érved, hogy a te tested, sejthalmaz, meg a többi kegyetlen, önző baromság, így nem lehet veled vitába szállni, szóval inkább maradj csendben.
2022. máj. 6. 22:45
 150/232 anonim ***** válasza:
90%

149-es: itt szerintem az összes választás-párti érv fel lett sorolva, ezek közül egyetlen egyre reagáltál érdemben, arra, hogy a magzat ember-e, vagy nem. És ott is az érvelésed annyi, hogy "szerintem az, mert csak". Itt azért, hogy a vita ennyire bugyuta irányba ment el, te vagy az elsődleges felelős, mert például azokra a kommenteimre, amelyekben az általánosan elfogadott egyetemes emberi jogokból vezettem le az anya jogát az abortuszhoz (NEM a magzat megöléséhez, ami fontos különbség!), teljesen figyelmen kívül hagytad, mert arra nem tudsz reagálni.

Fentebb leírtad, te három esetben vagy hajlandó engedni az abortuszt: ha az nemi erőszak következménye, ha az veszélyezteti az anya életét, illetve ha a baba súlyosan beteg. Ebből viszont az következik, hogy szerinted a magzatnak NINCSEN joga az élethez, vagy ha van, az nem egyenlő értékű egy már megszületett emberével. Itt egy ellentmondás van az érvelésedben: ha szerinted a nemi erőszak vagy a magzat súlyos betegsége azt eredményezi, hogy a magzat jogosan megfosztható az élethez való jogától, akkor vagy el kell ismerned, hogy a magzatok és a megszületett emberek jogai NEM egyenlőek (tehát MINDEN esetben felülírja az anya saját testi feletti önrendelkezési joga a magzat élethez való jogát), vagy azt, hogy a nemi erőszakból megszületett gyerekek vagy a súlyos betegséggel született gyermekek jogai alacsonyabb rendűek, mint a nem erőszakból született és/vagy egészséges gyermekeké, ezáltal például ha egy egészséges gyereknek vesére van szüksége, akkor a súlyosan beteg gyerektől jogosan, állami önkénnyel el lehet venni az egyik veséjét, és odaadni az egészséges gyereknek.

2022. máj. 6. 23:04
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!