Mit gondoltok az abortuszról? Szerintetek gyilkosság, vagy
(ahogy az ''úgynevezett'' liberálisok hangoztatják) egy
fogamzásgátlási módszer?
119 Ez is a tipikus szalmabáb érv, amit sérelmezett itt valamelyik nagy okos. Továbbra is ott tartunk, hogy nem vagy képes a legeslegalapvetőbb különbséget megérteni: hogy mi is a különbség egy megszületetett ember és egy embrió/magzat között. Amíg ezt nem vagy képes ésszel felfogni és megérteni, addig nincs miről beszélni. Addig továbbra is hozni fogod az értelmetlen példáidat, aminek a világon semmi közük a nő-embrió relációjához. Nyugodtan próbálkozhatsz gépekre kapcsolni azt a fejletlen embriót, kifejlett szervek hiányában igen nehezen fog életben maradni, ellenben a már kifejlett, megszületett embernek minden testi adottsága megvan ahhoz, hogy életben tudjon maradni.
2022. máj. 5. 23:03
122, nem azt Reductio ad absurdum-nak hívják. Ha nem értesz a retorikához, nem baj, de ne próbálkozz....
2022. máj. 5. 23:06
Te pedig még mindig nem érted, hogy minden megszületett, élő embernek joga van rendelkeznie a saját teste és élete felett (törvényi kereten belül) és nem a te véleményed és álláspontod a fontos és meghatározó ebben a kérdésben/témában. Még jó hogy a saját testemről beszelek, hisz csak afelett rendelkezhetem, mégis kinek a testéről beszéljek, a szomszédéról?? Attól még, hogy van szívcső pulzálás (ami igen messze van a kifejlett szívtől) még ugyanolyan fájdalmat nem érző, fejletlen magzatról beszélünk, ezek orvosi tények, kár vitatkozni meg ellenkezni vele, saját magadat égeted le. A megszületett emberek önrendelkezési joga akkor is erősebb és fontosabb lesz, ha még háromszor földhöz vered magad. Egyetlen embriónak, magzatnak sincs joga a már megszületett nő teste felett “rendelkezni”. Őszintén nem értem mit nem lehet ezen megérteni.
2022. máj. 5. 23:08
122 hagyd, az ilyen nem érti, nem is akarja érteni, és nem is fogja. IQ 70- es szinten ragadt, aki szerint egy pár hetes magzatnak több joga kell legyen/ előbbre való, mint egy élő, megszületett, életképes felnőtt ember, ennyi.
2022. máj. 5. 23:09
125/232 A kérdező kommentje:
#124 Akkor egy újabb általad bugyutának nevezett példa, neked vesére van szükséged, mert mondjuk olyan betegséged van, akkor bár ki van fejlődve a tested, de mégis egy másik emberen múlik a további léted, és ha nem jut neked vese, valójában az nem is kár, hisz csak egy életképtelen sejthalmaz vagy, hisz vese nélkül pusztán ennyi vagy, ugyebár. (fogadjunk azt fogja mondani, hogy bugyuta. XD)
126/232 A kérdező kommentje:
#125 Ez a téged minősít, ha érvek helyett személyeskedsz.
Persze ez igaz, de itt a döntésről van szó! Arról hogy csak azért mert nem maradna életben ezért el is vetethető. De azért nem maradt életben, mert hogy nem kap rá esélyt hogy életben maradjon és ember legyen. Ezt papolom már egy éve, hogy a 10 hetes magzatot ki védi meg? Mert ha a nyolc általánossal szabadult falu prinesszkéje egyik partnerről ugrál a másikra, és beakad akkor jön az abortusz mert csoriság van és fiatal, ezt kellene megszüntetni!
A magzatot csak az anyja védheti meg a haláltól. De ha az anya hülye, akkor szemet lehet mellette hunyni. Ez az undorító! Hogy a magzatot senki nem védi meg! A törvény meg ellenben sok esetben egy kísérleti tettet is szankcionál. Lásd súlyos testisértés kísérlete!
2022. máj. 5. 23:18
Köszönöm, hogy ráerősítettél arra, amit már párszor leírtam: tényleg halvány lila fingod nincs az alapvető különbségről, tehát innentől kár bármiről ks érdemben beszélni. Fegyvertelennel nem lenne fair harcot vívni. Értetlenkedj egészen nyugodtan továbbra is, máshoz láthatóan úgy sem értesz. Felteszel egy kérdést, majd ha ellenvéleményt kapsz nekiállsz nyakatekert, értelmetlen dolgokkal példálozni, miközben a saját szegénységi bizonyítványod állítod ki újra és újra. A személyeskedés pedig külön vicces, nem tudom ki kezdett csípőből libernyákozni itt, mintha az csak valami szitokszó lenne. Az is sokat elárul egy emberről, ha a liberális szót negatív tartalommal ruházza fel. No komment.
2022. máj. 5. 23:19
129/232 A kérdező kommentje:
#129 Nem tudjuk meggyőzni egymást, ez nem is baj, és egyetértek veled, egy féllábúval (veled) nem volna fair futóversenyre mennem. Örülök, hogy kiragadtad a kontextusából amit leírtam, no sebaj, remélem még fejlődsz majd, hisz tudod tanulni, tanulni, tanulni, ezt egy (feltételezhetően) általad nagyra tartott ember mondta. No de mindegy is, nyugodj békében ott ahol vagy. Isten legyen veled.
Én semmiben nem adtam neked igazat! Arra írtam, amit írtam hogy egy megszületett embernek több joga van. Nyilván, mivel a magzatot semmilyen jog nem érinti az egyfejű anyja dönthet életéről és haláláról.
És igen minden megszuletett embernek joga van rendelkeznie a saját teste felett! Itt a kulcs szó, hogy a sajátján, de nem a magzatén mert az egy másik élet!!!! Egyébként sem hoztam fel semmilyen példát.
2022. máj. 5. 23:30
Kapcsolódó kérdések: