A lyukas gumi miatt keletkezett terhesség megszakításában miért nem egyenjogú az erről hozható döntés?
Most ha a nő meg akarja tartani akkor lesz baba, de a férfinek nincs beleszólása.
Nem úgy kéne legyen, hogy ha akár egyik fél nemet mond(mindegy melyik), akkor abortusz, és csak akkor lesz gyerek ha mindkét fél igent mond.
Ha már annyira harcol mindenki az egyenjogúságért, ez egy elég korrekt ajánlat
Igen, a 10-es felvetése szerintem is korrekt lenne. A döntésbe ne szólhasson bele, de cserébe az apaság se terhelje mindenféle kötelezettséggel minden esetben, ha már az elején ilyen kérdések merülnek fel. Így szerintem is vállalhatóbb lenne a rendszer.
Viszont az a baj, hogy így nehezen lenne kiszűrhető a kívánt, ugyanakkor időközben "meggondolt" terhességek vállalása. Ha közösen döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, csak idő közben változott valami, akkor nem feltétlenül fair, hogy apuka simán lenyilatkozhatja, hogy "bocs mégse" és mindenféle kötelezettség nélkül odébb állhat.
"Ha közösen döntöttünk úgy, hogy szeretnénk, csak idő közben változott valami, akkor nem feltétlenül fair, hogy apuka simán lenyilatkozhatja, hogy "bocs mégse" és mindenféle kötelezettség nélkül odébb állhat."
Tehát akkor mégsem olyan korrekt a 10-es felvetése. Meg bizonyítsa már be valaki, hogy nem csak épp derogált apukának gumit húzni a farkára. Elvégre ő majd nyilatkozik a 12. hétig, hogy a nő csináljon amit akar, és mossa kezeit.
Ez a felvetés minden, csak épp nem korrekt.
Jelent-e? Nézzük csak. 9 hónapig eljár mindenféle vizsgálatokra. Esetleg rosszul van, majd odafigyel az étkezésére, aztán kiesik a munkából, szülni megy, neveli egyedül a csecsemőjét, majd a gyerekét 18+ évig. Megold mindent egyedül mindenféle anyagi támogatás nélkül, mert apuka azt mondta "bocs mégse" és egy tollvonással azt mondja nem kíván élni az apasági jogaival és kötelezettségeivel. Ilyen szempontból ez nem fair.
Akkor lenne fair a 10-es felvetése, ahogy mondtam, ha élesen elkülöníthető esetekről beszélnénk. Pl. anya és apa is megegyeznek abban, hogy én anyaként megtartom, de semmi szükségem rád. Élj úgy, mintha mi sem történt volna, nem tartok igényt semmire tőled. Ezt ma is meg lehet tenni, de kizárólag a nő döntése, hogy "elengedi-e" apukát. Ténylegesen érdemes lenne az apuka oldalát is vizsgálni, de ez azért közel sem olyan egyszerű. Már az utánam érkezett felvetés miatt sem.
De ha már visszaélés, női oldalról is hallunk ugye olyanokat, hogy "azt hazudta fogamzásgátlót szed és teherbe esett, mert a gyerekkel akar magához láncolni". Ez sem tisztességes nyilván. Nehéz ebben a témában egyértelmű megoldásokat hozni, de abban teljesen egyetértek, hogy csak is a nő rendelkezhessen a saját testében végbemenő folyamatok felett. A jogi hátteret lehetne picit ehhez finomítani valamilyen formában.
11 voltam.
Na, szerinted miért?
Csak nem azért, mert a biológia úgy intézte a dolgokat, hogy csak a nő lehet terhes? Egy műtét kockázatokkal jár, amit nyilván annak kell vállalni, aki átesik rajta.
Elhiheted, hogy a férfiak lennének terhesek, akkor ők dönthetnének….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!