Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondolsz az olyan orvosról...

Mit gondolsz az olyan orvosról, aki azt mondja, ő nem végez abortuszt, mert bűnnek tartja?

Figyelt kérdés
Pár éve volt egy televíziós műsorban egy ilyen orvos, aki ezt nyilatkozta.

2021. szept. 12. 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem miért kell minden abortuszos kérdés alatt értetlenkedni és a semmin lovagolni.

Az eredeti komment (amire azt idézett választ írtam) a terhességmegszakítás ellen az volt, hogy annak a magzatnak is joga van az élethez. Nos, mivel az abortusz itthon a 12.hétig van engedélyezve, teljesen logikusan ennek tükrében folyt a diskurzus is, márpedig egy abortálható határidőn belül levő embriónak/magzatnak a világon nincsen semmihez joga, ennyi. Nem kell olyat belelátni a dolgokba, ami nincs ott.

2021. okt. 3. 23:56
 82/85 kürasszír ***** válasza:
0%

# 81

Fogalmazni pontosan kell.

Ezt írtad: "Tévedés, egy embriónak/magzatnak a világon semmihez nincsen joga, főleg nem egy már tényleges döntési joggal rendelkező megszületett ember élete felett!"

Semmiféle megkötést nem tettél, nem írtad, hogy csak a 12. hétig érted, mellesleg elég radikálisan fogalmaztál: "egy embriónak/magzatnak a világon semmihez nincsen joga".

A radikális kijelentésed tükrében vajon miért is kellett volna arra következtetni, hogy Te csak a terhesség első 12 hetére gondolsz? Ha már a logikánál tartunk.

Egy vitában pontosan fejtjük ki az álláspontunkat, ez nem verselemzés, a "mire gondolt a költő?" esete.

2021. okt. 4. 07:56
 83/85 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, de nem szorulok rá a tanácsaidra, se arra hogy megmond hogyan fogalmazzak. Ennyire nincs jobb dolgod, hogy hetekkel ezelőtti kommenteken pörögsz?

Érdekes abba nem kötsz bele, hogy az eredeti kommentben sem volt semmiféle időkorlát, holott az én kommentem arra volt válasz. Őt miért nem “oktatod” ki, hogy tökéletesen pontosan fogalmazzon?! Elnézést, hogy egy abortusz topikban mertem feltételezni, hogy magáról az ABORTUSZRÓL beszélünk, ami itthon a 12.hét! De persze, értetlenkedjünk még és lovagoljunk a nagy semmin..🤦🏻‍♀️

2021. okt. 4. 10:10
 84/85 anonim ***** válasza:
82%
Ja és ha már itt tartunk, azt írtam: EMBRIÓ/magzat. Márpedig embrióról a fogantatástól számított 8-9.hétig beszélünk, tehát akkor mi is a probléma? Épp azért írtam per jellel, mert utána a 12.hétig (és utána is) már magzatnak nevezzük. Szóval pontosan van fogalmazva, csak lehet tudni kéne értelmezni.
2021. okt. 4. 10:37
 85/85 anonim ***** válasza:
100%
Én a #8-assal értek egyet.
2021. nov. 4. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!