Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondolsz az olyan orvosról...

Mit gondolsz az olyan orvosról, aki azt mondja, ő nem végez abortuszt, mert bűnnek tartja?

Figyelt kérdés
Pár éve volt egy televíziós műsorban egy ilyen orvos, aki ezt nyilatkozta.

2021. szept. 12. 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
34%
Én tényleg nem értem ezeket a radikális feminista eszmefuttatásokat. Ha a hátam közepére sem akarok gyereket, akkor védekezek, nemde?
2021. szept. 14. 23:45
 42/85 anonim ***** válasza:
17%
Óvszer+tabi kombó, vagy spirál+óvszer = garantált védelem.
2021. szept. 14. 23:50
 43/85 anonim ***** válasza:
80%

“Minden magzatnak joga van az élethez.”

Tévedés, egy embriónak/magzatnak a világon semmihez nincsen joga, főleg nem egy már tényleges döntési joggal rendelkező megszületett ember élete felett! A magzat kizárólag a nő testének köszönhetően képes létezni és fejlődni, a terhesség+szülés minden kellemetlenségét, fájdalmát, esetleges szövődményeit, testi és lelki változatásait neki kell elszenvednie, tehát egyértelműen övé a döntő szó, ez nem is kérdés.

Aki pedig már így vagy úgy (felelőtlenség, nem védekezés miatt) teherbe esett és nem akarja megtartani, annak eső után köpönyeg a védekezéssel példálózni. Igen, védekezni kellett VOLNA. De utólag már nem tudsz változtatni, ami megtörtént, az megtörtént. Mint írtam az ember is követ el hibákat, fordulhat elő olyan, hogy egy átmulatott ejszak után, kissé ittas állapotban egyszer kimarad a védekezés, van akinek pedig ennyi is elég a terhességhez. Az ember nem tud mindig, minden körülmények között tökéletesen átfontolt döntést hozni, ez van. Nyilván ilyenkor abban bízik, hogy 1-2 alkalomból csak nem lesz baj, de aztán mégis. Az ilyen nőt is ugyanúgy megilleti a szabad döntés joga. Ahogy az abortusz, úgy a védekezés is mindenkinek a magánügye, saját döntése. És még egyszer: 100%-os védelem nem létezik, ezt se feledjük!

2021. szept. 14. 23:55
 44/85 anonim ***** válasza:
71%
Meg ne haragudj 42, de hadd ne kelljen már az embernek duplán meg triplán védekeznie. Azért na! Neked szíved-joga, más meg lehet élvezni is szeretné a szexet és ha már hormonnal bombázza magát, akkor nem akar mellé óvszer is használni, ami jelentősen rontja az élvezetet. Sőt. A nők többsége éppen azért szedi a gyógyszert, hogy többet ne kelljen szenvednie gumival se neki, se a párjának.
2021. szept. 14. 23:57
 45/85 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell duplán védekezni, nagyon pici a valószínűsége a teherbeesésnek tablettaszedés vagy óvszerhasználat mellett. Nyilván aki retteg, az élhet a dupla védekezés opcióval is.

Viszont felelőtlenségből, lustaságból teherbe esni megvetendő.

2021. szept. 15. 00:28
 46/85 anonim ***** válasza:
62%

“Viszont felelőtlenségből, lustaságból teherbe esni megvetendő.”

Akarod mondani SZERINTED! Szerintem meg ilyen ostobaságot kijelenti a megvetendő. Senkinek semmi köze ki hogyan esett teherbe, se ahhoz, hogy miért ment abortuszra. Magánügy. Más méhében turkálni az igazán megvetendő.

2021. szept. 15. 06:58
 47/85 anonim válasza:
34%

Vallási okokra hivatkozva utasíthatja el az orvos az abortusz elvégzését!

Ehhez mindenkinek joga van.

Alapból szerintem nem magzatok kivégzésére, hanem életek megsegítésére esküsznek fel.

Szerintem….

2021. szept. 15. 10:37
 48/85 anonim ***** válasza:
71%
Igen, joga van elutasítani, ugyanakkor nem értem, hogy minek megy nőgyógyásznak, amikor is köztudott, hogy ehhez a szakmához igen is hozzátartozik az abortusz is. Ami nem “kivégzés”, nem kell a drámai túlzás, megölni amúgy is csak élő, megszületett embert lehet. Itt terhességmegszakításról van szó, egy pár hetes embrió/magzat abortálás. De nem gond, van így is bőven orvos, aki megcsinálja a munkájának ezt a részét is.
2021. szept. 15. 11:52
 49/85 anonim ***** válasza:
29%

"Senkinek semmi köze ki hogyan esett teherbe" ezt azok az emberek mondják, akik már átestek rajta és kifogásokat keresnek. Olyankor érdemesebb inkább pszichológusi segítséget igénybe venni, és feldolgozni a traumát. Mert azzal, hogy elfojtják, és semmiségnek tekintik egy ÉLET kiontását, sőt még joguk is van hozzá, azzal csak hárítanak.

Vagy azok a feministák mondják ezt, akik szerint a nő b*szhat összevissza, és bármikor kikapartathat egy életet. Szerintem ez igenis megvetendő, mert felelősségvállalás és tudatosság nélkül csak az állatok élnek. (Az más kérdés, hogy védekezés mellett valakinél véletlenül becsúszik).

Ugye tudod, hogy az abortusszal nem egy szövetmintát vesznek, hanem egy létező, élő szervezetet, aminek idegrendszere van (azaz vélhetően érez) és már a szíve is dobog ölnek meg?

2021. szept. 15. 13:37
 50/85 anonim ***** válasza:
75%

Először is: soha nem volt abortuszom. Másodszor: semmiféle kifogást nem kell keresni, az abortusz továbbra is magánügy és semmilyen elszámolnivalóval nem tartozik az adott nő a döntését illetően. Bőven elég indok, hogy nem akarta megtartani a terhességet.

El kell fogadni, hogy vannak, akik nem látnak bele többet az abortuszba annál, mint ami. Lehet jönni itt az “az egy élet” szlogennel, de ez csak a te véleményed. Te életnek tekintesz egy fejletlen embriót, más meg nem. Élet és élet között is van különbség. Egy embrió még kb semmivel nem rendelkezik, amivel egy megszületett ember igen. Semmivel, ami az életben maradáshoz szükségeltetik. Csak egy lehetőség, ha a nő úgy dönt él vele. Te tartsd, aminek akarod, de ne akard már másnak megmondani, hogy miként kéne az abortuszra tekintsen. Aki jól megfontoltan dönt a műtét mellett és biztos a dolgában, az elárulom neked nem bánja a döntését és nincs lelkiismeret-furdalás. Örül, hogy túl van rajta.

“hanem egy létező, élő szervezetet, aminek idegrendszere van (azaz vélhetően érez) és már a szíve is dobog ölnek meg?”

Ugye tudod, hogy ez így ebben a formában egyáltalán nem igaz? Először is nem létező személyről van szó, hisz még meg sem született. A halál feltétele az élve születés, tehát ahhoz hogy valakit meg tudj ölni, először meg kene szülessen. Itt ilyesmiről szó sincs. Továbbá egy embrió idegrendszere nagyon kezdeti állapotban van és fejletlen is, tehát nem, nem érez fájdalmat, ez orvosilag bizonyított tény. Na meg kezdetben maximum szívcső pulzálásról beszélhetünk, ami messze van egy kifejlett, életben maradáshoz szükséges szívtől.

2021. szept. 15. 14:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!