Terhes lettem egy ismerősömtől és ő mindenáron abortuszt akar. Mit tudok tenni hogy engedje megtartani?
4!
Erre nincs lehetőség. A nő dönthet egyedül, hogy megtartja e a gyereket és ha igen, bármelyik pillanatban beperelheti az apát. Márpedig bármit is mond, be is fogja, hiszen egyedül nevelni egy gyereket nem egyszerű anyagilag.
#11: Hát ez elég szomorú... És igen, be fogja, majd anyuék megunják, hogy eltartsák a zabigyerekkel együtt.
Egyébként miért mindenki a pasi felelősségét firtatja? Csak a férfi felelőssége lenne a védekezés?
#15: Én úgy látom, hogy a férfi is vállalja a következményeket, mert megtenné a számára megfelelő lépéseket, nem pedig felszívódott szó nélkül. Az már egy más kérdés, hogy vajon a férfi vagy a nő tervezett lépései a helyesebbek. Jelen helyzetben a férfié szerintem.
Ezzel szemben a válaszok arról szólnak, hogy miért nem a pasi védekezett. Ez mindig mindkét félen múlik.
Nézőpont kérdése, hogy ki mit tart helyes döntésnek. Én például egy olyan helyzetben, ahol a kisbabának van esélye méltó módon felnőni, sosem az abortuszt tartom helyesnek (egyébként is eléggé abortuszellenes vagyok, de itt még támogató közeg is van a jövendőbeli anyuka mellett). Nyilván nem lesz ott mellette az apja, de vannak szituációk, amikor ez nem is akkora probléma (én is ilyenben nőttem fel, csak azért merem ezt állítani), persze anyukának is pokoli nehéz lesz így, de nem tartom az abortuszt egy megszokott fogamzásgátló módszernek, csak végső esetben értem meg a döntést. Nem beszélve arról, hogy ha egy nő nem akarja az abortuszt és mégis át “kell” esnie rajta, örökre megnyomorodik ő is. Pont a napokban írta valaki itt a fórumon, hogy ha valaki magától akarja az abortuszt vagy mondjuk rá veszélyes a várandósság, akkor kevésbé viseli meg, de ha szívből akarná a gyereket, akkor az anyuka is meghal vele a kórházi ágyon. Szóval tényleg nézőpont, neveltetés, elvek, nagyon sok minden közbeszól ilyenkor.
Ezzel szemben a válaszok arról szólnak, hogy miért nem a pasi védekezett. Ez mindig mindkét félen múlik.
Ha a pasi nem akar gyereket, gondoskodjon a védekezésről magának. Akkor nem lehet a nőre kenni, hogy átverte. Ilyen egyszerű.
Persze az óvszert nem szeretik, mert kényelmetlen, de szívfájdalom nélkül küldik a nőt abortuszra.
Hja de amúgy tényleg érdekelne már, hogy:
A pasi hány éves?
A pasinak van-e felesége, kölykei..?
Ki vagy te a pasinak?
Írjál már kérdező. Így nehéz a fotelbirosagnak eldönteni, hogy mit tegyél.
#18: ""Persze az óvszert nem szeretik, mert kényelmetlen, de szívfájdalom nélkül küldik a nőt abortuszra.""
A nők meg szívfájdalom nélkül bólintanak rá a védekezés nélküli szexre, mert nekik is kényelmesebb, ha meg becsúszik a gyerek, akkor meg van fogva az idősebb pénzes pasi? Érzed mennyi fájóan gyenge általánosítás?
#17: Így van, rengeteg szempont van. De itt a felsoroltak közül bármelyik önmagában is elég erős indok mellette szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!