Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ismerősöm beültetést akar,...

Ismerősöm beültetést akar, hogy ikrei legyenek. Ilyen van?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mesélte, hogy inszeminaciot akar, hogy ikrei legyenek, mivel három gyereket akar és hamar le szeretne tudni az egészet. Ilyen létezik? Lehet a beültetést kérni?

2017. aug. 16. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
TB támogatottan nem hiszem. Fizetősön meg az orvos lelkiismeretén múlik, hogy belemegy-e egy kockázatosabb, rizikósabb terhességbe valódi ok nélkül vagy sem.
2017. aug. 16. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Az inszem nem beültetés. A lombik beültetés. Szerintem azt csak egészségügyi okbol végzik, nem kivansagra. De hat hajra.. Ennyi erővel siman szedhet clostyt akkor tobb pete erik meg es nagyobb esélye van az ikrekre.. De sztem nem véletlenül nem bevált gyakorlat ez.
2017. aug. 16. 11:16
 3/10 A kérdező kommentje:

Én nem nagyon vagyok ezekkel képben, azért is kérdeztem h vajon lehet egyáltalán csak úgy kérni egy ilyen beavatkozást. Nekünk hal istennek összejött természetes úton.

Eléggé hihetetlennek tűnt ez a sztori.

2017. aug. 16. 11:19
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Van ilyen. Egyik ismerős a gyerek nemét is eldönthette. Fizetett érte.
2017. aug. 16. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Ez hülyeség, egyáltalán nem biztos, hogy ikrek lesznek belőle. A lombik oedig kifejezetten veszélyes, teletömnek hormonnal, szintén nem biztos az ikerterhesség, nincs olyan hülye nő aki ezt bevállalná ha normál úton is lehet gyereke.
2017. aug. 16. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Attól meg nem kell lepontozni mert leírtam h az nem beültetés. Nem azert írtam hogy okoskodjak csak hat ha nem az nem az. Sztem tok hülyeség belenyulni a természetbe.
2017. aug. 16. 11:37
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

Az inszemináció "csak" a mesterséges ondóbevitel. Tudtommal itthon hivatalosan indok nélkül lombik nem lehet, ahogy a nemet sem lehet megválasztani (azon is régóta megy a vita, hogy sokadik gyereknél vagy legalább nemhez köthető örökletes betegségeknél engedjék). Nekem gyanúsabb, hogy ezek városi legendák, hogy ismerős ismerőse talált dokit hozzá, hiszen nem csak egy dokit kellene hozzá lefizetni, és akkor mennyit is kéne fizetni, hogy minden beavatottnak megérje kockáztatni.

(Aztán meg praktikusan hangzó terv "egy kosszal" letudni több gyereket és biztos nagyon különlegesnek is fogja tőle magát érezni, de elég rizikós. Belegondolt, hogy (sajnos) jó eséllyel több hónap fekvés után ott áll majd 3 koraszülöttel?)

Itt van egyébként a rendelet hozzá ( [link] ):

1. § Az Eütv. 166. § (1) bekezdés a)-d) pontjai és f) pontja szerinti emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárás (a továbbiakban: reprodukciós eljárás) házastársi vagy különneműek közötti élettársi kapcsolatban álló személyeknél, illetve az Eütv. 165. §-ának c) pontja szerinti egyedülállóvá vált nőnél (a továbbiakban: kérelmező) akkor végezhető el, ha

a) legalább két egymástól független - a meddőség tényének és okának megállapításához szükséges orvosi vizsgálatokon alapuló - szakorvosi szakvélemény alátámasztja, hogy a valamelyik félnél vagy mindkét félnél együttesen fennálló egészségi ok(ok) következtében a kapcsolatból természetes úton nagy valószínűséggel egészséges gyermek nem származhat,

2017. aug. 16. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Nekem is van egy ismerősöm, barátnőm, akinek az a vad gondolata van, hogy mivel nem szeretne szülni, majd az anyja kihordja helyette. Hab a tortán, hogy az anyja bele is egyezne. De azért felvilágosítottam a csajszit, hogy ebbe az orvos nem fog belemenni, csak mert ő kitalálta.
2017. aug. 16. 17:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen emberek vannak. Atya eg. amúgy 4-es..sztem hazudik az a valaki azt mondja, hogy a nemet eldonthette. Egyreszt nem olyan egyszerű megállapítani másrészt szigorúan tilos es meg annal is etikatlanabb lenne.

Ha igaz lenne azt az orvost/biologust lecsuknak de minimum eltiltanak a szakmajatol. A reprodukciós eljarasban sem lesz isten az orvos vagy teremtő a biológus, hogy ilyen kérdést eldonthessen. Akármennyi pénze is van valakinek, ezt nem lehet megvenni.

2017. aug. 16. 18:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam le senkit!

Köszi a válaszokat. Szerintem is inkább nagyot mondott az ismerősöm, ilyen nincs h kérésre lombik :-/

2017. aug. 16. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!