Érdemes kiskanállal próbálkozni? Ismerősömnek kevés a teje, az egyhetes baba pedig nem akar cicizni. Védőnői tanácsra próbálták kanállal adni a lefejt tejet, de majdnem megfulladt a pici. Próbálkozzanak még, van értelme?
Fecskendővel, Nurofencsővel is lehet próbálkozni, és ha nem túl drága nekik SNS készülékkel.
Én haladéktalanul felhívnék egy szoptatási tanácsadót, mert biztosan van segítség, hiszen még csak egy hetes.
Én simán aventes cumisüveggel etettem, a legkisebb cumival. De ha tud fejni az isemrősöd akkor nem lehet nagyon kevés a teje.
Én még próbálnám minnél töbször mellre tenni, több pozícióban is. Neki is meg kell tanulnia cicizni. Ha végképp nem megy, nem kiskanalaznék. Az se etetett még babát aki ezt javasolja. 70-80 ml-t bekanalazni érdekes vállakozás.
Lehet esetleg megpróbálni pohárból itatni is.
Szerintem is fel kéne hívni egy szoptatási tanácsadót.
Nekem az elején nem volt csak 20-30 ml tejem, szopott is, utána meg tápszerrel pótoltam, de pohárból, kanállal, fecskendővel nem ment, mindet kiköpte, fuldoklott ő is, hiába próbáltuk.
Így viszont könnyen kiszáradhat, ha mind mellé megy, ez nem gyerekjáték, be kell valahogy juttatni a tejcit a kis gyomrába!
Szóval, ha semmi más mód nincs, inkább a szoptanit készülékkel (én nem próbáltam, mert nagyon nehéz tisztán és különösen sterilen tartani), vagy simán a Tommee Tippee cumisüvegből 1-es cumival.
Ezzel a cumisüveggel nekem nem szokott le a szopásról a picim és nem lett cumizavaros sem (bár néha ettől is fuldoklott,akkor kicsit meg kellett szakítani az etetést).
Viszont míg kanállal próbálkoztunk, meg egyéb más módon azalatt kiszáradt és vittük be a kórházba (eleve nagyon sárga volt!!!)
Szóval csak egy bizonyos határig szabad megfogadni olyan szakemberek tanácsát, akiknek még nincs gyermekük, vagy nem volt ilyen problémájuk, mert nem lehet mindenáron a szoptatásra törekedni, van olyan, aki csak lefejt tejet tud adni a babájának, mert egyszerűen a pici nem tud/akar szopni, ő is ugyanolyan jó anya, mint a többi!
Kedves utolsó!
Azért kell a tanácsadót felhívni, mert nekik mindennel van tapasztalatuk!
Bár hála Istennek nekem tényleg elenyésző problémám akadt a szoptatással (én is felhívtam a tanácsadót, amikor kellett), de szoptatás közben is bőven előfordul, hogy "fuldoklik" egyet a baba, ha túl sokat nyel, mert dől a tej, ez nem különleges annyira.
Kedves 12:58!
Bocsánatot kérek, félre olvastalak, ugyanazt írjuk!
Elnézést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!