Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik csak azért vetették el a...

Akik csak azért vetették el a gyereküket, mert egyszerűen nem akarták es nem azért, mert valamilyen súlyos indoka volt, volt bennetek erős lelkiismeret-furdalás?

Figyelt kérdés

Nem uszítás a kérdés, tényleg érdekel az érzelmi része. A rokonaim között volt ilyen, amu engem kicsit sokkolt es sokat gondolkodom ezen. Bar en meg soha nem voltam terhes, abszolút van az a helyzet, amikor nem lenne kérdés az abortusz, de ha pl. a férjemtől lenne, akitől mar nem terveztem többet es csak azért vetetem el, mert el akarom hagyni, ott bennem hatalmas kérdések lennének es talán nem is tudnám megtenni. Pláne felmerül bennem az a kérdés, hogy mit érezhet egy anya a már meglévő gyereke iránt, ha a másikat gépiesen, gondolkodás nélkül elveteti.

El sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet úgy dönteni, hogy élveteted a saját gyereked, plane, hogy egyszer mar született egy, akit gondoztál.

2020. nov. 29. 18:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
82%
#37 "Szóval ha én bezarlak egy sötét szobába ahonnan nincs kiut élelem és víz nélkül, akkor az nem emberi élet elvétele, hanem a lehetőségének max.?" - Khmmm... tudod, én már élve megszülettem, képes vagyok a földi körülmények közt élni anélkül, hogy más élőlényen parazitulnék, a tüdőm képes felvenni az oxigént a légkörből, az emésztőrendszerem hasznosítja az elérhető táplálékot. Egy szó, mint száz élőlényként létezem. Szemben egy embrióval, ami csak más szervezeten parazitulva képes létezni, kvázi csak egy lehetőség egy valamikori önálló emberi életre.
2020. dec. 1. 09:46
 42/57 anonim ***** válasza:
23%
Utolsó, akkor a te álláspontod szerint, ha mondjuk lebénulsz nyaktól lefelé, akkor azonnal öljenek meg hiszen nem vagy képes lélegezni, egyedül enni, emészteni, ellátni magad? Vagy ugyan ezt tegyék meg egy neked fontos családtagoddal? Hiszen már csak parazitaként élősködik?
2020. dec. 1. 12:08
 43/57 A kérdező kommentje:
42, ez mar teljesen más téma, de nekem erről pl. erősen megvan a véleményem. Nem is lehet összehasonlítani az abortusszal... véleményem szerint a világon semmi értelme nincs így élni, mint ahogy annak sincs értelme, hogy egy oxigénhiányos gyerek mellett ülve “alszik” az anyja, mert 10 percenként szívni kell a nyálát... persze senki nem fogja megöletni a saját rokonát/gyereket, pedig szeritem mindeki jobban járna... ez egy más téma
2020. dec. 1. 12:13
 44/57 anonim ***** válasza:
42 de erre úgyis azt válaszolna a 41 hogy ő akkor inkább a halált választaná, és nem is tudja milyen könnyen mondja ezt...
2020. dec. 1. 12:27
 45/57 anonim ***** válasza:
60%
#42, attól még én nem egy valaki más ember szervezetén élősködnék parazitaként, hanem gépek segítenének életben maradni. Ennek az az analógiája, hogy dobáljuk-e ki a koraszülötteket az inkubátorból, ezt meg nem állította senki.
2020. dec. 1. 14:11
 46/57 anonim ***** válasza:
73%
#42, ha kérdeznek, azt meg tudom válaszolni magam:) Egyébként attól függene, hogy ez egy átmeneti vagy definitív állapot. Az biztos, hogy nem töltenék örömmel 30 évet lélegeztetőgépre kötve 0-24 órában, ahogy az emberek 99%-a se. Az életben tartás =/= a haldoklás meghosszabbításával.
2020. dec. 1. 14:14
 47/57 anonim ***** válasza:
0%
Úgy látom neked mindenről ilyen határozott véleményed van. Lelked rajta.
2020. dec. 1. 19:49
 48/57 anonim ***** válasza:
79%
Miért ne lehetne az embernek mindenről határozott véleménye...?
2020. dec. 1. 19:57
 49/57 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem lett tőle sem lelkiismeret furdalásom sem bűntodatom, persze rosszul éreztem magam hogy nem voltunk előtte óvatosabbak de kár azon rágódni ami már megtörtént. Ha valaki nem akar az adott pillanatban gyereket akkor ez van ezt el kell fogadni senkire nem lehet ráerőltetni hogy kihordja ha nem akarja, csak azért mert valaki más tévesen gyilkosságnak hivja és lehordja őt a sárga földig. Miért kéne hogy egy abortuszon át esett nő rosszul érezze magát amiatt hogy mások mit gondolnak? Meghoztunk egy döntést na és? Aki megbánta megbánta aki nem az nem mit kell ezt ragozni?

Mellesleg szerintem jobb igy rendes orvos által intézni a dolgot törvényes módon, mint az amikor régen otthon vállfával oldották meg, mert annyira nem akartak gyereket.

Azzal kapcsolatban meg hogy gyilkosság, megmegölik a gyereket, nekem halt már meg rokonom akit szerettem nem egy, és egy abortusz hidd el érzelmileg meg se közelíti a dolgot. Szóval őszintén én nem éreztem semmit.

Amúgy meg kérdező ahhoz képest hogy azt mondtad ez nem uszítás nagyon szépen egymásnak ugrasztottad a 2 oldalt, gratulálok.

2020. dec. 14. 14:25
 50/57 anonim ***** válasza:
38%
Nem olvastam végig az összes kommentet, de nem volt, kicsit sem, sőt, alig vártam, hogy végre meglegyen a műtét. Nem akartam, hogy bennem legyen, és örültem, hogy végre kiszedték.
2020. dec. 15. 10:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!