Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik csak azért vetették el a...

Akik csak azért vetették el a gyereküket, mert egyszerűen nem akarták es nem azért, mert valamilyen súlyos indoka volt, volt bennetek erős lelkiismeret-furdalás?

Figyelt kérdés

Nem uszítás a kérdés, tényleg érdekel az érzelmi része. A rokonaim között volt ilyen, amu engem kicsit sokkolt es sokat gondolkodom ezen. Bar en meg soha nem voltam terhes, abszolút van az a helyzet, amikor nem lenne kérdés az abortusz, de ha pl. a férjemtől lenne, akitől mar nem terveztem többet es csak azért vetetem el, mert el akarom hagyni, ott bennem hatalmas kérdések lennének es talán nem is tudnám megtenni. Pláne felmerül bennem az a kérdés, hogy mit érezhet egy anya a már meglévő gyereke iránt, ha a másikat gépiesen, gondolkodás nélkül elveteti.

El sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet úgy dönteni, hogy élveteted a saját gyereked, plane, hogy egyszer mar született egy, akit gondoztál.

2020. nov. 29. 18:00
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
31%

A fogamzásgatlassal szexelőknek van lelkiismeretük? Esélyt se adnak a gyereküknek hogy fejlődhessen, csak azért hogy ők élvezhessek a szexet. Tabletták otthon elvégzik helyettük az abortuszt hogy ne kerüljön pénzbe és ne kelljen várni pár napot se a szexszel miatta.

Szexuális ösztönlények. A védekezés és a te élvezeted a magzatod halála.

2020. nov. 30. 06:39
 12/57 anonim ***** válasza:
90%

Egyébként nem hülyeség amit 13-as ír, mert rávilágít arra, hogy jelenleg mennyire önkényesen határozzuk meg azt, hogy mikortól tekintjük emberi életnek a fejlődő zigotat/embriót/magzatot.

Mert már a megtermekenyult petesejt is tartalmaz minden informaciot ami egy ember fejlődéséhez szükséges.

Viszont nem jön létre a terhesség, ha nem képes beagyazodni a petesejt, tehat talán kicsit más.

Egyébként a fogamzásgátló a legtöbb embernél teljesen leállítja a peteeerest.

Ettől függetlenül az etikai kérdés jogos.

2020. nov. 30. 06:58
 13/57 A kérdező kommentje:
Valóban nagyon hülye kérdés volt. Valóban egyáltalán nem megkérdőjelezhető az abortusz etikailag. Hiszen a természet is eleve mennyire undorító es életellenes. Gondoljunk csak arra a sok petesejtere, amit nők milliárdjai hagynak meghalni minden hónapban. A több millió spermiumrol mer ne is beszéljünk, amiből eleve csak 1 érne célba, de férfiak azokat is hagyjak meghalni 10000x többször, mint a nők. Egy menstrualas es egy masztizas egyenlő egy abortusszal. En hülye...
2020. nov. 30. 07:21
 14/57 anonim ***** válasza:
21%

#13 Egy kicsit nézz utána a fogantatásnak, mielőtt ezzel érvelsz. Abból, amennyire túlzásba estél szerintem troll vagy, de ha csak viccelődni és provokálni akarsz, akkor sem árt tisztában lenni a valós adatokkal.

A természet rendje, hogy nem minden életképes ivarsejtből lesz utód. Attól, hogy védekezés nélkül szexelsz, még nem biztos, hogy terhesség lesz. Egészséges embereknél sem. Egy korai terhesség az esetek igen nagy részében végződik vetéléssel úgy, hogy a nő észre sem veszi. A fogamzásgátló tabletta pedig nem abortív módszer, hanem a peteérést állítja le.

Az ivarsejtek semmivel sem éreznek többet, mint a bőröd hámsejtjei. Élnek, teszik a dolgukat, aztán elhalnak. Nincs lelkük és nem szomorkodnak, amiért nem lesz belőlük gyerek, sem az embereknél, sem az állatoknál.

Az abortív fogamzásgátló módszerek és az abortusz is lehetnek etikai kérdések, a szaporodás biológiája viszont nem változik meg.

2020. nov. 30. 08:13
 15/57 anonim ***** válasza:
80%

Az az igazság, hogy azok, akik az abortusz ellen vannak (sem mellette sem ellene nem vagyok)nézzenek már körül a nagy Magyarországon, ahol a lakosságnak van olyan része, akik a gyerekek születéséből élnek.

Nem azért szülnek, mert nagyon szeretnének gyereket, hanem azért, mert belőlük élnek.

Olyan szituációkat látok, hogy a 'szülők' várják a családit meg a gyest az utca sarkon, ahová jön a postás, ugyanakkor enni nem adnak a gyereknek és ki kell emelni a családból.

Igen, a gyerek egy áldás, de nem mindenhol.

Kár bilibe lógatni a kezünket és álszentnek lenni.

2020. nov. 30. 08:18
 16/57 anonim ***** válasza:
62%

19-es

Úgy jön, hogy ez esetben jobban jártak volna az abortusszal...

Gondolkodj!

2020. nov. 30. 08:25
 17/57 anonim ***** válasza:
79%

“Csak” azért??? Létezik annál nyomósabb indok az abortuszra, mint hogy valaki nem akar gyereket? Mert szerintem nem.

A gyerekvállalás azontúl, hogy abszolút magánügy, eleve ott kezdődik, hogy tisztázzuk: akarok-e gyereket vagy sem. Ha nem és ennek ellenére terhes leszek, nem kérdés az abortusz és nem, nem lesz miatta lelkiismeret furdalásom, mint ahogy nem is volt, amikor sajnos át kellett esnem rajta, mert belecsúsztam abba a kis százalékba, akiknek nem hatott a gyógyszer.

Azt sem értem miért kell idekeverni azokat a nőket, akik már szültek, majd terhesek lesznek, de már nem akarnak több gyereket. Az embrió még nem egy kifejlett ember és messze nem egyenlő a már megszületett, érző gyerekemmel, tehát én nem látok semmiféle párhuzamot eközött.

Az, hogy anno az első gyerek megfoganásakor hogyan döntött az adott nő, nincs összefüggésben azzal, hogy egy második/többedik terhességnél hogyan dönt.

Ismerek olyan nőt, akinek már volt egy gyereke, aztán spirál mellett terhes lett, de nem akartak második gyereket, mert az elsővel is alig győzték. Elment abortuszra és azóta is boldogan élnek hárman, nincs és nem is volt lelkiismeret furdalása.

2020. nov. 30. 08:25
 18/57 anonim ***** válasza:
70%

Itt nem kell különbséget tenni az emberek hova tartozása miatt.

Ember a roma is, a magyar is, a kínai stb.

A gyerekek között meg pláne nincs különbség.

2020. nov. 30. 08:26
 19/57 anonim ***** válasza:
28%

De a kérdés nem is arról szólt eleve, hogy ellenezzük vagy partoljuk az abortuszt, hanem hogy van e utána bűntudat.

Minden ember hibázik, tesz rossz dolgokat az életben, ezek után buntudatot érzünk, ami arra sarkall hogy többet ne kövessük el.

Azért hogy kényelmesebb legyen, nem kell elhitetni, hogy az abortusz nem is rossz.

2020. nov. 30. 09:46
 20/57 anonim ***** válasza:
75%

Nem kell semmit elhitetni, felnőtt emberek majd eldöntik egyedül, hogy számukra mi a rossz és mi a nem rossz, ahogy azt is érzik majd maguktól, hogy mi miatt van lelkiismeret furdalásuk és mi miatt nincs. Nekem az abortusz nem az a kategória, ami miatt mardosna a bűntudat, volt már sajnos benne részem, soha nem volt ár bűntudat se lelkiismeret furdalásom, attól még lehetőleg nem szeretnék többet abortuszra menni.

Az emberek a jól átfontolt 100%-ig biztos döntésüket nem szokták megbánni, ergo nincs is amiért lelkiismeret furdalásuk legyen.

2020. nov. 30. 10:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!