Kell tudnia az abortuszról? Lelkiismeret vs szülői nyomás?
Nem kérek fejmosást, tanácsra lenne szükségem.
Terhes lettem elég fiatalon egy 'barátság extrákkal' kapcsolatban. Nem vállalom a terhességet, viszont szerintem a barátomnak tudnia kellene róla... Nem azért, hogy ostorozza magát, hanem mert napi kapcsolatban vagyunk, folyamatosan beszélünk még akkor is, ha éppen nem vagyunk egy városban. Tud rólam mindent és ez fordítva is igaz.
Viszont az anyám szerint ne mondjak neki erről semmit, hanem jobb, ha megszakítom vele a kapcsolatot. Mert hogy mi lesz, ha esetleg ő akarna gyereket és kiakad, mert nem vállalom és elmondja bosszúból mindenkinek...
Szóval nem tudom, hogy mit tehetnék. Szeretném elmondani neki, de értelme tényleg nem lenne azon kívül, hogy az én lelkemen könnyítenék, kibeszélném magamból. De az anyám ennek nagyon ellene van, szerinte erről nem kell tudnia másnak.
Nem a 'vigyázásról' van szó, védekeztünk.
Én 20 éves leszek május elején, ő 22.
Mondjuk az ő gyereke is, szerintem joga lenne tudni róla. Beleszólása nyilván nem lehet, viszont lehet, hogy tanulnátok belőle, és ezután meg tudjátok beszélni, hogy kerülhetnétek el a hasonló helyzetet a jövőben, például másfajta/biztosabb védekezési módszerrel.
Egyébként meg ha bosszúból elmodja mindenkinek, akkor mi történik? Aki esetleg emiatt elfordul tőled, arra amúgy sincsen szükséged.
Hogy itt minden abortuszos védekezés mellett lesz terhes...
Amúgy meg elmondanám neki. Anyád is jó ember lehet ha hazugságra biztat.
Szerintem mondd el Neki! Nem azért meg joga van tudni, hanem, hogy megbeszélhesd Vele is. Ha barátok vagytok, biztos bánnád, ha nem mondanád el. Ő pedig nem értené, miért távolodtatok el.
Együtt sokkal könnyebb átvészelni ezt az időszakot, szükséged lesz valakire, akivel beszélhetsz és nem az anyukád.
Kitartást kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!