Akik csak azért vetették el a gyereküket, mert egyszerűen nem akarták es nem azért, mert valamilyen súlyos indoka volt, volt bennetek erős lelkiismeret-furdalás?
Nem uszítás a kérdés, tényleg érdekel az érzelmi része. A rokonaim között volt ilyen, amu engem kicsit sokkolt es sokat gondolkodom ezen. Bar en meg soha nem voltam terhes, abszolút van az a helyzet, amikor nem lenne kérdés az abortusz, de ha pl. a férjemtől lenne, akitől mar nem terveztem többet es csak azért vetetem el, mert el akarom hagyni, ott bennem hatalmas kérdések lennének es talán nem is tudnám megtenni. Pláne felmerül bennem az a kérdés, hogy mit érezhet egy anya a már meglévő gyereke iránt, ha a másikat gépiesen, gondolkodás nélkül elveteti.
El sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet úgy dönteni, hogy élveteted a saját gyereked, plane, hogy egyszer mar született egy, akit gondoztál.
Van egy ilyen lobbi-mozgalom, aminek az a célja, hogy bűntudatot keltsen.
Akik fogékonyak erre a kamumozgalomra, azoknál jelentkezhet bűntudat, hogy "megölték" a "gyereket".
Valójában az abortusz egy felelősségteljes döntés és egy egyszerű orvosi beavatkozás. A magzat még nem gyerek, csak majd az lesz sok feltétel teljesülése esetén. Felelős ember akár anyagi gondok,párkapcsolati gondok vagy más egyéb kedvezőtlen körülmény esetén inkább "elveteti", minthogy felelőtlenül megszülje, aztán ne tudja eltartani vagy bánni vele, és vagy nyomorban, vagy megfeleő foglalkozás nélkül nőjön fel a gyerek vagy lepasszolja valakinek vagy éreztesse vele hogy rosszkor csúszott be.
Szóval a lényeg hogy az egy hibás gondolat hogy "elveteted a gyereked mikor már megszületett egy akit gondoztál".
Csak az a gyereked aki már megszületett.
Ennyi erővel milyen érzés lenyelni vagy gumiba csomagolva (már bocsánat hogy nyers vagyok) kidobni a gyereked pláne ha már megfogant és megszületett egy akit gondoztál?
Egy apának milyen érzés egy zsebkendőbe kiverni a gyerekét (megint elnézést a vulgaritásért) ha már megszületett egy akit gondozott?
És de ugyanaz.
Biztosan nem nő vagy. Mar hogy lenne ugyanaz?? Azért ezt te sem gondolod komolyan. Akkor ilyen alapon minden alkalommal, amikor szexel az ember, gondoljon arra, hogy egy féreg vagyok, mert elment egy csomó gyerek lehetőség? Egy nőnek minden hónapban teherbe kellene esnie, hogy ne menjen el a gyerek fele?? Mert te ezt írtad.
Akit elvetetnek az egy embrió, aki mar megfogant es ott van a noben. A petesejtből, meg a másikból soha nem lesz gyerek külön-külön. Sőt meg egymás mellett sem, hacsak nem egyesülnek.
Az abortusz egy szükséges rossz.
Nem vagyok sem mellette sem ellene, de sajnos van az a helyzet, amikor az észnek kell győznie.
Muszájbol.
Ezen kár vitatkozni.
De nő vagyok, és igen,ugyanaz. Ezen az alapon amit te is írsz igen, minden szex után bűntudatod lehet.
Külön külön nem lesz belőlük gyerek de ha hagyod egyesülni őket akkor igen. Te pedig nem hagyod csakhogy gyakrabban szexelhess.
Ezzel a "keltsünk bűntudatot az abortusszal" elmélettel az is a baj,hogy nem mennek el a végéig. Csak addig míg a propagandagépezetnek kényelmes. Mert igen,minden szexnél megölsz minimum egy gyereket.
A valóságban pedig a megtermékenyített petesejtből se lesz gyerek (Méhen kívüli terhesség!) ha nem fejlődik minimum 7 hónapot a méhben. Egy zigóta a méhen kívül epp olyan távol van egy gyerektől mint a sperma önmagában
Illetve egyes fogamzásgátló módszerekkel is "megölöd" a gyereked, a spirál pl.speciálisan a megtermékenyített zigóta beágyazódását akadályozza meg. De tabletta esetén is előfordul a tudtod nékül hogy megtermékenyül egy petesejt aztán elhal és a menstruációval távozik. Te pedig nem veszel észre belőle semmit.
Tehát csak azt akartam mondani az első kommentben is hogy van ilyen szemléletmód is de jobb objektívnek lenni. Akinek megszakítják a terhessegét annak nincs és nem is volt semmilyen gyereke és pont.
Nem ugyanaz meg objektíven sem utolso. Ezen kar vitatkozni. Legfeljebb neked ugyanaz a morális kategória.
Én mondjuk nem vagyok az abortusz mellett, és durvanak tartom és károsnak hogy ennyire súlytalannak akarják egyesek beállítani mint egy zsepibe recskazast, miközben a fogamzasgatlas sose volt még ilyen könnyen elérhető.
De itt egy olyan embrióról van szó, akiből hónapok múlva gyerek lesz, nem recskazasrol, meg méhen kívüli terhességről...
hány gyereket vetettél mar el, hogy ennyire semminek akarsz beállítani egy éppen fejlődő embriót? 🤦🏼♀️
Fent ki lett fejtve hogy a legtöbb fogamzásgátló módszer abortáló hatású, csak arról nem tudsz konkrétan.
Az is nézőpont kérdése hogy a zsepibe recskázás mennyire súlytalan, hiszem petesejtekkel egyesülve azokból a spermiumokból gyerek született volna. Az abortusz ugyanaz gyerek SZÜLETETETT VOLNA, de nem.
És beszélhetnénk a nemkívánatos gyerekek soráról.
És szereted az állatokat? Akkor ugye karácsonykor nem lesz nálatok hús,mert a húsért megszületett, élő-érző állatokat ölnek meg! Ez nagyobb ok a bűntudatra mint egy önálló életre képtelen sejtcsomó.
Hát en undorodom a hustol, szóval ezzel pont nem találtál be. :D
Amúgy meg hogy jon ide a húsfogyasztás kérdése? Te egy tapos csirkét egy anya saját gyerekéhez hasonlítasz? Jezusom. Annyira ostobák az érveid, hogy szavakat sem találok.
Ha szeretsz abortuszra járni, ne itt akarj mar önigazolást kapni.
1.Ne személyeskedj.
2.Ha magadéva teszel egy elméletet akkor a telhes egészében tedd magadévá.
Ha az abortusz "gyerekölés" akkor nemcsak az éppen abortuszra menő nőben kell bűntudatot kelteni. Merta spermából is gyerek lesz hónapok múlva ha nem fogod fel gumival. Abból az embrióból is gyerek lesz hónapok múlva amily a spirál vagy a tabletta miatt nem tud beágyazódni és a menstruációddal vagy pisiddel távozik.A kirecskázott spermából is gyerek lesz hónapok múlva. Ha súlyról és felelősségről beszélsz akkor a teljes súlyát nézd a dolgoknak . Nem úgy működik hogy te eldöntötted hogy az abortsz bűn, míg a védekezéses szex súlytalan. Ha egyik formában bűntudatot kell érezni akkor érezz a másik formában is. Így is úgy gyerek lenne hónapok múlva.
Ha meg a védekezéssel szexelőknek vagy a recskázóknak nem kell bűntudatot érezniük akkor az abortuszra menő nők se kell. Így sincs úgy sincs gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!