Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akik csak azért vetették el a...

Akik csak azért vetették el a gyereküket, mert egyszerűen nem akarták es nem azért, mert valamilyen súlyos indoka volt, volt bennetek erős lelkiismeret-furdalás?

Figyelt kérdés

Nem uszítás a kérdés, tényleg érdekel az érzelmi része. A rokonaim között volt ilyen, amu engem kicsit sokkolt es sokat gondolkodom ezen. Bar en meg soha nem voltam terhes, abszolút van az a helyzet, amikor nem lenne kérdés az abortusz, de ha pl. a férjemtől lenne, akitől mar nem terveztem többet es csak azért vetetem el, mert el akarom hagyni, ott bennem hatalmas kérdések lennének es talán nem is tudnám megtenni. Pláne felmerül bennem az a kérdés, hogy mit érezhet egy anya a már meglévő gyereke iránt, ha a másikat gépiesen, gondolkodás nélkül elveteti.

El sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet úgy dönteni, hogy élveteted a saját gyereked, plane, hogy egyszer mar született egy, akit gondoztál.

2020. nov. 29. 18:00
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
18, inkább te gondolkodj, mert az en kérdésem arról szólt, hogy van-e bűntudata annak, aki elveteti az egészséges magzatát, ennek pedig SEMMI köze nincs ahhoz, hogy a roma állatok a gettóban megellenek 8 kölyköt a segílyért. Azokat nem jobb lett volna elvetetni, mar eleve a nagyszuloknek sem kellett volna megszületni. Gondolkodj!!!
2020. nov. 30. 10:10
 22/57 anonim ***** válasza:
66%

23.

Szerintem ezt a kérdést, csak provokálásnak szántad, minden egyes válaszodban támadsz egy másik választ.

Miért nem mindegy neked, hogy valakinek van-e bűntudata?

Ha van , ha nincs az abortusz van és mindig lesz, aki él vele, mindegy milyen okból.

2020. nov. 30. 10:14
 23/57 anonim ***** válasza:
18%

22 Ha egyes emberek dönthetnek el mi a jó és mi a rossz, akkor anarchia lenne. Ha belegondolsz elég messzire vezetne...

Az abortusz is a kenyelemrol szól, és annyi kenyelmetlenseg van az életben amit el lehetne intézni így...

2020. nov. 30. 10:26
 24/57 anonim ***** válasza:
53%

25 Az abortusz egy teljesen legális kis műtét, innentől kezdve hót mindegy, hogy szerinted jó vagy rossz, a törvény lehetőséget ad rá, az adott nő pedig majd eldönti, hogy számára ez jó és kíván-e élni vele vagy sem.

Ezért mondom: minden ember eldönti, hogy a számára megadatott lehetőségek jók vagy rosszak, ilyen egyszerű.

Az, hogy szerinted az abortusz a kényelemről szól, az ismét csak a te magánügyed, beteg magzat elvetetésénél, megerőszakolt nő esetében, felelősségteljesen védekező, de mégis teherbeesett nő esetében szerintem baromira nem a kényelemről van szó, de mindegy...

2020. nov. 30. 10:44
 25/57 anonim ***** válasza:
34%

26 azért legális, mert a társadalom nagy többsége szerint elfogadható. Ezért nem hotmindegy, hogy mit gondolok, mivel ennek a társadalomnak a részét alkotom. A kozmegegyezes rajtam is áll.

A kényelem érvet továbbra is fenntartom, az erőszakon kívül minden példád azon alapszik, hogy mindenkinek joga van a szex élvezetéhez jobban mint a magzatnak az ujszulotte fejlodeshez. Persze ez nem új dolog, egyidős az emberiséggel, de továbbra sem mentesít az alól hogy szomorú, rossz dolog az abortusz. És sokkal kevesebbszer lenne rá szukseg ha ezt gondolnánk róla, ugyanis a felelősen védekező, fogyatékos magzatot abortalo stb emberek szerintem nagyságrenddel kevesebben vannak az egész halmazhoz képest.

2020. nov. 30. 11:28
 26/57 anonim ***** válasza:
73%

Igen, a döntő többség szerint elfogadható az abortusz, ergo még mindig azok vannak többségben, akik nem tiltanák be, szóval a véleményed továbbra sem változtat érdemben semmin.

Az alap felállás, hogy az abortusz legális, INNENTŐL és ettől a ponttól fogva pedig bizony mindenki magánügye, hogy él-e vele és mi róla a véleménye. Kar ezt tovább ragozni. Ne te akard légy szíves másoknak megmondani mi a jó és mi nem. Köszi mindenki nevében is.

Engem meg szerintem jó pár millió ember pedig abszolúte hidegen hagy, hogy szamodra az abortusz kényelmi megoldás, ez legyen a te problémád. Így is bőven mindent elárul rólad, hogy szerinted aki védekezés mellett terhes lett, de egyetlen egy porcikája sem vágyik gyerekre és az egész életét tönkretenné a szülés, az csak kényelemből megy abra.🤦🏻‍♀️

Ezt inkább nem kommentálnám, az a biztos. Bár valószínűleg igazad van és sokkal jobb lenne a gyereknek egy olyan helyre születni, ahol a kutya se várta, ahol csak teher és ahol nem kap szeretet. Valóban. Mondjuk az sem piskóta, hogy aki nem akar élettel összeegyeztethetetlen gyereket nevelni és nem akar élete hátralevő részében 0-24-ben fáradhatatlanul ellátni egy magatehetetlen embert, az pusztán csak “kényelmes”.

És igen, bármennyire is felfoghatatlan ez számodra, de egy már megszületett, érző és gondolkodni tudó ember akarata mindig előrébb való lesz egy fejletlen, fájdalmat nem érző, tudattalan embrióé. Addig, amíg a nő méhében képes létezni és az ő teste kell a fejlődéshez, addig bizony a nő dönt a törvényben megszabott időpontig. Ha tetszik ez, ha nem.

De a kérdés továbbra sem az volt, hogy ki szerint jó és ki szerint nem az abortusz, mint mondtam azt majd mindenki maga eldönti.

2020. nov. 30. 11:51
 27/57 anonim ***** válasza:
70%
"Akik csak azért vetették el a gyereküket, mert egyszerűen nem akarták es nem azért, mert valamilyen súlyos indoka volt, volt bennetek erős lelkiismeret-furdalás?" - miért létezik annál súlyosabb indok, mint ha valaki úgy esik teherbe, hogy nem akarnak gyereket?!!!
2020. nov. 30. 13:54
 28/57 A kérdező kommentje:
27, igen, ha mondjuk a genetikai vizsgálaton kiderül, hogy egy vegetáló szobanövény lenne, ha megszületik. Véleményem szerint ez súlyosabb helyzet, mintha valaki teherbe esik a férjétől, még akkor is, ha épp nem tervezte.
2020. nov. 30. 14:01
 29/57 anonim ***** válasza:
38%
És ha nem a férjétől?
2020. nov. 30. 14:06
 30/57 A kérdező kommentje:
En most a rokonom esetéről beszéltem konkrétan. Es nem akarok törvénymódosítást, bar szerintem borzalmas, hogy az abortusz egy kis mutetnek van elfogadva, mikor ott mar egy emberi életről van szó... ettől függetlenül, amit pl. Lengyelország csinál, az borzalmas. Nő vagyok, tehát el tudom képzelni, hogy mekkora teher a terhesség, a szülés, majd a gyerek maga, szóval soha nem törölném el az abortusz lehetőségét, DE ettől függetlenül azt el kellene ismerni, hogy ez egy emberi élet elvétele. Ennyi.
2020. nov. 30. 14:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!