Elmenjek az abortuszra?

Figyelt kérdés
Pénteken kellene mennem a műtétre, még mindig nagyon bizonytalan vagyok, hogy elmenjek-e. 1 hónapja tudom, hogy babát várok, azóta az életem egy rémálom, nem érzem úgy, hogy szeretném ezt a babát, viszont félek a műtéttől is, attól is, hogy később nem lehet majd babám, és a lelki résztől is, hogy megbánom. A terhesség előtt is nagyon erős szorongásom volt, ami a terhesség idején csak fokozódott, ettől lett egy jókora hematómám is. Félek, hogy az abortusz még inkább belehúzna a szorongásba, de a gyereket se szerettem volna még. A párkapcsolatom stabil, család is támogatna, de elfogadják a döntésem ha úgy döntök, hogy elmegyek a műtétre, csak féltenek, hogy megfogom bánni.
2020. jan. 2. 01:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/129 A kérdező kommentje:
A férjem szeretné, de nem erőlteti rám, mellettem áll akkor is, ha úgy érzem, hogy nem állok még rá készen.
2020. jan. 3. 21:52
 62/129 anonim ***** válasza:
70%

"Viszont nagyon félek, hogy később (2-3 év) nem lehet babánk," - Kérdező, ez nem egy reális félelem, azt ugye tudod... a drága magzatvédők szokták ennek az esélyét irreálisan felnagyítani - a másik mondatukkal meg azon sopánkodni, hogy "van, aki 5.-ször megy abortuszra- a felelőtlenje" - ez meg ugye csak úgy fordulhat elő, hogy az AB-k után rendre teherbe esett, és el sem vetélt...

A reális esélye 1 AB után hogy valamilyen problémád lehet a teherbe eséssel vagy a kihordással az AB következtében, olyan 1% körül van. És ennek a zöme is kezelhető probléma.

Sok esetet viszont hajlamosak a mondjuk 10 évvel azelőtti AB-ra kenni (az a legegyszerűbb) ahol valójában semmi köze sincs hozzá, mondjuk 20 évesen volt egy AB-ja a nőnek, 30 éves korára meg lett egy PCOS-a - mondjuk - és nem tud teherbe esni...

2020. jan. 3. 22:06
 63/129 anonim ***** válasza:
84%

59-es neked mi bajod van?!

Semmi sértőt, sőt még csak semmi valótlant nem írt az 58-as, szóval higgadj le.

Büdös szóval nem írta, hogy soha senki nem ment nyaralni gyerekkel, ámde!! gyerekkel nyaralni SOHA nem lesz ugyanolyan, mint csak a férjeddel kettesben nyaralmi és ez tény! Ugyanis ott a nyaralás nagy része bizony igen is a gyerekről fog szól, hozzá kell alkalmazkodni, főleg míg kisebb. Arról hogy Ő hova akar menni, Ő mit akar, éppen min hisztizik, éppen mivel rosszalkodik, most épp éhes, most épp nyűgös, ti meg lemennetek kettesben romatikazni egy üveg pezsgővel pl a jakuzziba, de nem tudsz, mert hát ott a gyerek stb stb. Ez nem gyerekutálat, ezek puszta tények. Ahogy az is maximálisan igaz, hogy az újszülöttek többsége sokszor kel éjszaka és vigasztathatatlanul bőg, de simán kifoghatsz egy hasfajós és/vagy rosszalvó gyereket, akitől aztán évekig nem fogsz egyhuzamban 3-4 óránál többet aludni. Ezek mind benne vannak a pakliban. Szóval igen is baromi nehéz egy gyerekkel, egyáltalán nem csak rózsaszín felhős vattacukor az egész. A kérdező pedig baromi fiatal, előtte az egész élet, lerí az írásából hogy kicsit akarja még ezt, még élni akar, utazni, szabadnak lenni, ami teljesen érthető. Egyetlen dologtól fel, hogy később nem eshet teherbe, ami viszont egyáltalán nem igaz!! Kb hangyaf*asznyi esély sincs arra, hogy a mai modern technológia mellett meddő legyen egy sima abortusz miatt! Iszonyat ritka az ilyesmi, pont úgy ahogy minden műtétnek megvan a maga kockázata. Igen, a szülésnek is, csak ott jóval NAGYOBB!

Amúgy érdekes a missed abnal is ugyanazt csinálják, mint a sima annál, ott még sem remisztgetnek senkit azzal, hogy meddő lehet...

2020. jan. 3. 22:20
 64/129 A kérdező kommentje:

Köszönöm a rengeteg választ!

Újat már nem tudok írni, leírtam a tényeket és a gondolataim is, annyit még hozzátennék, hogy nekem is sokan mondták, hogy babával is lehet menni nyaralni, baba mellett is el lehet menni bulizni (segítségem lenne anyósom és anyukám) meg hogy pl amikor 10 éves lesz a gyerek én még akkor is csak 32 leszek. Ez mind így van, de akkor sem lesz ugyanolyan. Akkor is ott lesz egy gyerek akiről gondoskodni kell. Akár pár hónapos, akár 10 éves. De az is lehet, hogy azért látom ennyire negatívan a dolgokat, mert "kapuzárási pánikom" van. Mert mielőtt teherbe estem volna azért nem láttam ennyire drasztikusnak a dolgokat, sőt szeretem az ismerőseim gyerekeit és beszélgettünk is a férjemmel a gyerekvállalásról, hogy "na majd ha egyszer szülők leszünk..." most meg minden megváltozott bennem.

Egyébként tényleg érdekes, hogy az abortuszosoknak mindig azt mondják, hogy lehet, hogy nem lehet több gyereke, a missed abosoknak pedig "nyugi, lesz még babád" , pedig az eljárás ugyanaz. Sajnos sokakat ismerek akiknek volt missed abortusza, pl anyukámnak is annó...

2020. jan. 3. 22:32
 65/129 anonim ***** válasza:
3%

Kedves 63-as! Nincs semmi bajom, és lehiggadnom se kell, mert eleve higgadt vagyok.Neked viszont lehet kis gondod a szovegertessel. "...Amiket te szeretnél, azt babával nem lehet. Nyaralás???" Ezt írta a válaszoló. Miközben te magad is írod, hogy nem lesz olyan egy nyaralás babával, mint baba nélkül. A nem lesz, meg a nem olyan lesz, nem ugyanazt jelenti!

Én nem vitatom, hogy az abortusz utáni meddőségi következmény nem magasabb 1%-nal. De a kérdező, ket-harom év múlva szeretne gyereket, és ha véletlen ő lenne az a 100-bol 1 nő, akit érint, nem hiszem, hogy vigasztalna, hogy kicsi volt rá az esély. Gondolom, egy 16 evesnek se tanacsolnad, hogy ne vegyen be esemény utánit, ha nem középidoben szexelt védekezés nélkül, mert kicsi rá az esély, hogy terhes lesz. Pedig senki nem vitatja, hogy kicsi, de ha mégis, akkor sokkal rosszabbul jár, mintha fölöslegesen vette volna be. A kérdező leírásból én úgy látom, hogy jobban megviselne, ha végül beleesne abba az 1%-ba, mint hogy 2-3 évvel előbb lesz anya, mint tervezte. Illetve még valami. Nem az volt az egyetlen érve, hogy fel a mutettol, hanem, pl., hogy megbanja. Azon meg az se segít, ha később teherbe tud esni.(Itt is van válaszoló, aki így járt, hiába van azóta gyereke.)Nekem ez a véleményem, neked meg más, kár felhúznod magad ezen. Szép napot!

2020. jan. 3. 23:58
 66/129 A kérdező kommentje:
Egyébként azt gondolom, hogy ha a családban mindenki (mindenki alatt értsd: férjem, anyum, tesóm) támogatna az abortuszban, és nem bizonytalanítanának el, hogy ez egy rossz döntés lesz és meg fogom bánni, akkor ezerszer bátrabban mennék neki a dolognak.
2020. jan. 4. 00:37
 67/129 anonim ***** válasza:
71%

#65, megbánni mind a kétféle döntést meg lehet, legfeljebb ha valaki épp a túl korai gyerekvállalást bánja meg, arról általában nem szokás beszélni. Ha a Kérdező most bevállalná a terhességet, annak két féle kimenetele lenne... vagy betörne a szülésig az anyaszerepbe, és elfogadná, amiket ezzel elveszített. A másik, hogy úgy járna, mint én, akit az exe "örvendeztetett meg" meglepibabával... hogy hónapok alatt nagyjából minden életkedvem elment, mert örökösen az volt bennem, hogy most azért kell elvállalnom ezt a munkát, azért kell megkötnöm ezt a rossz kompromisszumot, azért kell lemondanom a szombat esti bulikról, azért nem küldhetem el a főnököm a 3,14csába (pedig rászolgált), azért vagyok kiszolgáltatódva az őseimnek több tekintetben, azért nem válogathatok szabadon a továbbtanulásban, mert ez a gyerek.... (ennyit ugye a "majd ha a kezében tartja"-legendáriumról.

Hogy melyik következne be a Kérdező esetében, nos azt nem fogja megmondani a tescogazdaságos kristálygömb. Az viszont biztos, hogy a második esetben nem fog tudni csinálni SEMMIT utólag - amíg azért a legmegbántabb abortuszt is fel lehet dolgozni idővel. Pusztán azért, mert az utóbbi egy egyszeri tőrténet, az ellőbbi meg onnantól a napod 24 órája alaphangon 2 évtizedig.

Az persze valószínű, hogy a Kérdező nem ahhoz a női többséghez tartozik, akik az abortusz után megkönnyebbülést fog érezni, az ő lelki alkatával valószínűleg az üresség-érzés jelenne meg, a probléma hiánya, és nem a probléma letevése.

Ezzel valóban kalkulálhat, HA az AB mellett döntene.

2020. jan. 4. 00:41
 68/129 anonim ***** válasza:
20%

Ha kicsináltatod az 100x nagyobb lelki teher lesz lesz rajtad, mintha a létét bánnád meg. Oké, ha lehet másik gyerek de az már nem pont ő lesz. Neki tiszta lelkiismerettel mesélnéd el, hogy volt egy testvére csak neki nem lett megadva az esély? Ráadásul jelenleg anyagilag is nagyon támogatott a gyerekvállalás, így az se okozhat nagyobb gondot, és majd a későbbi gyerek már a 2. lesz, és el tudjátok kezdeni felépíteni az életetek. És ha a férjed támogat is benne ha úgy döntesz, abban biztos lehetsz hogy egy örök seb marad benne, ami majd vagy kihat a kapcsolatotokra vagy nem.

De végső eset, örökbeadással mi a gond? Ha nem is ti nevelitek fel, legalább megkapja az esélyt hogy legyen belőle valaki az életben, és ne a humán veszélyes hulladékok között végezze egy vastag fekete zacskóban.

2020. jan. 4. 02:44
 69/129 anonim ***** válasza:
80%
59es besavanyodott nonek uzennem hogy nem vagyok gyerekutalo ha az lennek nem lenne egy kislanyom. tény hog nyaralni amig kicsi nem lehet vele es ha kesobb akarnanak menni nyaralni akkor se lesz ugyanolyan mintha 2-en mennenek. Nekem nincs hasfajos babam de elmeseltek ismerőseim hogy egy pokol kb az elet hasfajosbaba mellett mert se nappaluk se ejjeluk.
2020. jan. 4. 04:10
 70/129 anonim ***** válasza:
72%
67es igazad van! En is arra akartam ravilagitani amit kiveseztel. Szerintem jobb hogyha az ember az abortuszt bánja meg minthogy azt hogy szult. Ha azt megbanja akkor nézhet mint rozi a moziban. Igen is meglehet banni ha valaki tul fiatalon vallal vagy meg élni akar. Szerintem a kerdezo raer a gyerek vállalasra. Az egy dolog hogy a ferjed is akarja de mint mar irtak hogy nem o fogja megszulni hanem te. Az anyanak nagyobb szerepe van a gyereke eletebe. O ha megbanja hogy gyereke lett kb lelephet mert ugyebar azoknak a jo apaknak joguk van hozza:D egy anya ezt nem teheti meg
2020. jan. 4. 04:15
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!