Elmenjek az abortuszra?
#79 ""Akinek nincs az nem tudja (joggal) elképzelni azt az örömet amikor kezdebeveszed a picit" - nem hittem volna, hogy ez az agybaj még pusztít... már az én exemet is ezzel hitegették sok éve...
Annál biztosan így van, aki AKARJA és VÁRJA azt a gyereket... aki nem, nos annál a világon semmiféle örömet nem okoz, sőt ... inkább kudarcérzés vagy ilyesmi.
#84, OK, akkor maradjunk az én #26-ban írt hasonlatomnál... nem sejtcsomó, de egészen biztosan fejletlenebb élőlény egy konyhasvábnál. Annak is van agyacskája, meg ujjacskája, sőt szopikálni is tudja, viszont a 12 hetes embrióval szemben önállóan életképes, képes hasznosítani a légkör oxigénjét meg az elől hagyott leveszöldséget, képes helyváltoztató mozgásra, lát, és az agya képes feldolgozni a látottakat, stb.
Stimmel?
Egyébként az itt hozzászólók közül egyedül rajtad érzem, hogy téged valójában baromira nem érdekel a Kérdező sorsa, jövője..... te egyszerűen magzatvédősködsz, a magzatot a Kérdező elé helyezed.
Elismerem lehet hogy igazad van ebben, mert én nem tudok másként tekinteni a 3 és a nondjuk 8 hónapos csecsemőre sem.
Próbálom a kerdező irányából megközelíteni a dolgot. Ha egészségesek vagytok, ha gyerek is az lesz, jó a kapcsolatotok akkor azért nem hiszem hogy érdemes lenne elvetetni, hogy pár év múlva újra próbálkozhassatok. Akkor gondolkoznék esetleg el, ha lenne valami komolyabb oka a dolognak, és nem csupán a pillanatnyi kényelmemet helyezném előtérbe, amit sokkal könnyebb megbánni mint a meheuebb utat választani és tisztességgel felnevelni a gyereket.
De nekünk tényleg semmi értelme itt vitázni, a döntés a kérdezőé ő ismeri saját lelkiismeretét hogy melyik döntés mellett fogja magát hosszabb távon is jól érezni. Én biztos nem tudnám megtenni, de ez tényleg egyéntől függ.
Én kiszálltam a kérdésből, így is több energiát öltem bele mint szerettem volna, bármilyen döntést is hozol sok sikert és boldogságot a továbbiakban.
Házas vagy, család támogat, vacillálsz, mert már kötődsz ehhez a babához. Az életed akkor lenne rémálom, ha elvetetnéd. Gondolom nem akarsz antidepresszánsokon élni, mert ha ennyire őrlődsz, akkor kb ez lesz az abortusz után a következő lépés.
A férjed hogy áll a babához? A közös gyermeketek, és egy férfi is nagyon komolyan lehet depressziós, ha az általa vágyott gyermeket megölik. Ismertem egy olyan srácot, aki majdnem megölte magát, mert a barátnője az ő tudtán kívül elvégeztette az abortuszt. (A srác nagyon szerette volna a babát, a csaj hol ezt mondta, hol azt.)
Hallgass a szívedre és a családodra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!