Elmenjek az abortuszra?

Figyelt kérdés
Pénteken kellene mennem a műtétre, még mindig nagyon bizonytalan vagyok, hogy elmenjek-e. 1 hónapja tudom, hogy babát várok, azóta az életem egy rémálom, nem érzem úgy, hogy szeretném ezt a babát, viszont félek a műtéttől is, attól is, hogy később nem lehet majd babám, és a lelki résztől is, hogy megbánom. A terhesség előtt is nagyon erős szorongásom volt, ami a terhesség idején csak fokozódott, ettől lett egy jókora hematómám is. Félek, hogy az abortusz még inkább belehúzna a szorongásba, de a gyereket se szerettem volna még. A párkapcsolatom stabil, család is támogatna, de elfogadják a döntésem ha úgy döntök, hogy elmegyek a műtétre, csak féltenek, hogy megfogom bánni.
2020. jan. 2. 01:14
 81/129 anonim ***** válasza:
82%
ld #50
2020. jan. 4. 19:48
 82/129 anonim ***** válasza:
79%

#79 ""Akinek nincs az nem tudja (joggal) elképzelni azt az örömet amikor kezdebeveszed a picit" - nem hittem volna, hogy ez az agybaj még pusztít... már az én exemet is ezzel hitegették sok éve...

Annál biztosan így van, aki AKARJA és VÁRJA azt a gyereket... aki nem, nos annál a világon semmiféle örömet nem okoz, sőt ... inkább kudarcérzés vagy ilyesmi.

2020. jan. 4. 19:56
 83/129 anonim ***** válasza:
85%
Kert hetfoig haladekot
2020. jan. 4. 22:11
 84/129 anonim ***** válasza:
11%
79: jogilag lehet hogy igy van, de biológiailag él, már létrejött mivel természetes úton idővel meg is születne. Nézz már meg egy képet egy 12 hetes (3 hónapos!! Ugye milyen soknak hangzik) gyerelről.. 5 hónapos koraszülőtt már életben marad! Ki hiszi el ezt az abortuszbárti sejtcsomós maszlagodat?
2020. jan. 5. 15:54
 85/129 anonim ***** válasza:
74%

#84, OK, akkor maradjunk az én #26-ban írt hasonlatomnál... nem sejtcsomó, de egészen biztosan fejletlenebb élőlény egy konyhasvábnál. Annak is van agyacskája, meg ujjacskája, sőt szopikálni is tudja, viszont a 12 hetes embrióval szemben önállóan életképes, képes hasznosítani a légkör oxigénjét meg az elől hagyott leveszöldséget, képes helyváltoztató mozgásra, lát, és az agya képes feldolgozni a látottakat, stb.

Stimmel?

Egyébként az itt hozzászólók közül egyedül rajtad érzem, hogy téged valójában baromira nem érdekel a Kérdező sorsa, jövője..... te egyszerűen magzatvédősködsz, a magzatot a Kérdező elé helyezed.

2020. jan. 5. 17:10
 86/129 anonim ***** válasza:
86%

Elismerem lehet hogy igazad van ebben, mert én nem tudok másként tekinteni a 3 és a nondjuk 8 hónapos csecsemőre sem.

Próbálom a kerdező irányából megközelíteni a dolgot. Ha egészségesek vagytok, ha gyerek is az lesz, jó a kapcsolatotok akkor azért nem hiszem hogy érdemes lenne elvetetni, hogy pár év múlva újra próbálkozhassatok. Akkor gondolkoznék esetleg el, ha lenne valami komolyabb oka a dolognak, és nem csupán a pillanatnyi kényelmemet helyezném előtérbe, amit sokkal könnyebb megbánni mint a meheuebb utat választani és tisztességgel felnevelni a gyereket.

De nekünk tényleg semmi értelme itt vitázni, a döntés a kérdezőé ő ismeri saját lelkiismeretét hogy melyik döntés mellett fogja magát hosszabb távon is jól érezni. Én biztos nem tudnám megtenni, de ez tényleg egyéntől függ.

Én kiszálltam a kérdésből, így is több energiát öltem bele mint szerettem volna, bármilyen döntést is hozol sok sikert és boldogságot a továbbiakban.

2020. jan. 5. 18:11
 87/129 anonim ***** válasza:
69%
miért itt kell csinálni ezt a magzatvédő vitát??
2020. jan. 5. 18:37
 88/129 anonim ***** válasza:
20%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben nem mennék el. Az, hogy most pénteken mégsem mentél el, szerintem azt mutatja, hogy te nem ezt akarod valójában. Az abortusz napjainkban már ritkábban jár meddőséggel, de nem lehet azt sem mondani, hogy soha nem okoz. Lehetnek más komplikációk is, pl.nagyon megnöveli a mellrák kialakulásának esélyét. Sokszor rossz hatást tesz a párkapcsolatra. Ezeket nem fenyegetésből írom, egyszerűen ez az igazság. Egy ismerősöm édesanyja kb.ennyi idős korban hasonlóan nehéz helyzetben lett várandós. De megtartotta a babát, rendeződtek a dolgai, és ez az ismerősöm is örül az életének. Kívánom, hogy jó döntést hozz! :)
2020. jan. 5. 19:12
 89/129 anonim ***** válasza:
15%
Ideális kor anyává lenni,ami már meg is történt,anya vagy. Ha nem engeded élni,akkor egy halott gyermek édesanyja leszel,a ki a te döntésed miatt nem él.Ettől a döntéstől egyébként a legtöbb férfi megundorodik a nőtől,akkor is ha közösen döntöttek így előtt. Ezért találkozunk sok-sok "boldogságát kereső " férfival és nővel, akik valójában már elhaladtak a saját boldogságuk lehetősége mellett.
2020. jan. 5. 20:36
 90/129 anonim ***** válasza:
20%

Házas vagy, család támogat, vacillálsz, mert már kötődsz ehhez a babához. Az életed akkor lenne rémálom, ha elvetetnéd. Gondolom nem akarsz antidepresszánsokon élni, mert ha ennyire őrlődsz, akkor kb ez lesz az abortusz után a következő lépés.

A férjed hogy áll a babához? A közös gyermeketek, és egy férfi is nagyon komolyan lehet depressziós, ha az általa vágyott gyermeket megölik. Ismertem egy olyan srácot, aki majdnem megölte magát, mert a barátnője az ő tudtán kívül elvégeztette az abortuszt. (A srác nagyon szerette volna a babát, a csaj hol ezt mondta, hol azt.)

Hallgass a szívedre és a családodra!

2020. jan. 5. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!