Elmenjek az abortuszra?

Figyelt kérdés
Pénteken kellene mennem a műtétre, még mindig nagyon bizonytalan vagyok, hogy elmenjek-e. 1 hónapja tudom, hogy babát várok, azóta az életem egy rémálom, nem érzem úgy, hogy szeretném ezt a babát, viszont félek a műtéttől is, attól is, hogy később nem lehet majd babám, és a lelki résztől is, hogy megbánom. A terhesség előtt is nagyon erős szorongásom volt, ami a terhesség idején csak fokozódott, ettől lett egy jókora hematómám is. Félek, hogy az abortusz még inkább belehúzna a szorongásba, de a gyereket se szerettem volna még. A párkapcsolatom stabil, család is támogatna, de elfogadják a döntésem ha úgy döntök, hogy elmegyek a műtétre, csak féltenek, hogy megfogom bánni.
2020. jan. 2. 01:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/129 anonim ***** válasza:
55%
Az orvosodnak nem volt igaza, ahogy irtak, manipulativ es a penzedet akarta, ennyi. Egy abortusz egy alkalom amit kifizetsz es kesz. Egy terhessegben azert joval tobb penz van. Plane ha meg kicsengetsz neki egy kis halapenzt (pfejj) is. Sajnalom, hogy ilyen konnyen befolyasolhato vagy.
2020. jan. 9. 05:28
 112/129 anonim ***** válasza:
36%
Enis sajnalom. Nem azert tartod meg mert akarod hanem mert az a kedves joindulatu orvosod hazudgal hogy többet nem lehet gyereked. Nagyon könnyen befolyasolhato vagy. Így tuti megbanod. Erre nem tudok nit mondani......
2020. jan. 9. 08:46
 113/129 anonim ***** válasza:
72%

Emberek, aki most tudni véli, hogy a Kérdező jól vagy épp rosszul döntött, annak szerintem érdemes próbálkozni az eheti lottószámokkal.

Valójában ez a következő 2-3-4 évben fog eldölni, max drukkolni lehet nekik.

2020. jan. 9. 18:54
 114/129 anonim ***** válasza:
95%
Egy barátnőm egyedülállóként 21 évesen megtartotta (ő biztosan akarta, direkt nem szólt senkinek, amíg le nem járt az idő - volt is nagy botrány). Zűrös volt az eleje, de a fősulit befejezte, szülei persze sokat segítettek, bár ő egyébként is otthon lakott. Most úgy áll sajnos, hogy a szülei meghaltak, a gyereke apja is fiatalon, a férjétől, mert az is lett, épp válik (10 évig akartak közöset, de nem jött össze), szóval barátokon túl a 19 éves fiával vannak ketten a világban. Nem hiszem, hogy nagyon másképp alakult volna az élete gyerek nélkül, legalábbis nem volt soha sem karrierista, sem az a bezárkózó típus, emlékszem, udvarlói is akadtak azért..., anno programokra is jártunk gyerekkel és anélkül, később utazott is eleget, és biztos persze ebből adódóan nem volt tökéletes tyúkanyó sem, inkább az az empatikus, ám szétszórt művészlélek. De közelről ismerve őket úgy tűnik, szeretettel, elfogadással, büszkeséggel vannak egymás irányába, nem pedig bánják.
2020. jan. 9. 19:50
 115/129 anonim ***** válasza:
26%
113...gondolom hallottad már: "Nincs új a nap alatt"
2020. jan. 9. 20:59
 116/129 A kérdező kommentje:

Valóban nagyon befolyásolható vagyok, főleg egy ilyen komoly témában, amiről ráadásul 0 szakmai tudásom van.

Egyébként elkezdtem járni pszichológushoz, akivel sokat beszélgetünk és könnyebbnek érzem a dolgot :)

2020. jan. 9. 21:00
 117/129 anonim ***** válasza:
78%

Mélységesen elszomorító, hogy ennyire befolyásolható vagy és hogy feltételezem felnőtt emberként tényleg nem vagy képben azzal, hogy szinte 0 az esély arra, hogy egy abortusz miatt meddő legyél.... Emiatt bevállalni egy gyereket, akit nem is akartál. Durva.

Azt meg hogy meg fogja-e bánni a kérdező és hogy vajon jól döntött-e, majd az évek fogják eldönteni, nem az hogy néhányan itt mit akarnak hinni..

2020. jan. 9. 21:24
 118/129 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte válaszod!

Érdekes számomra, hogy 90%-ban azt a választ kaptam, hogy tartsam meg, amikor pedig nem mentem el a beavatkozásra akkor pedig inkább azokat a válaszokat kaptam, hogy "hááát... Te tudod"

Nincs ezzel baj, örülök az őszinteségnek.

Természetesen nem csak ez miatt tartom meg a babát, mert később majd nem lehet. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem rémísztettek meg vele és nem befolyásolt, hisz az nem lenne igaz, viszont a pszichológussal való beszélgetések óta elkezdtem ragaszkodni a babához :)

2020. jan. 9. 21:50
 119/129 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező!Nagyon kevesen javasoltuk, hogy tartsd meg, jól le is lettünk pontozva miatta. Nézd csak meg bátran. Ebből látszik, hogy nem vagy befolyásolható, mert nem hallgattal az abortusz parti többségre. Persze, majd mindjárt ez is jól kikérik maguknak, mert ők "dontespartiak". Hát, nagyon nem. Jól látszik a döntésed utáni reakciokbol. Hogy lehet dontosparti valaki, aki nem fogadja el a Kérdező már meghozott döntését! Nézd csak meg, hányan írták, azóta is, hogy mekkora hiba volt, meg haaaat...nem tudom, minek hittel a dokinak stb. Fájna nekik csak simán sok boldogságot kívánni a dontesedhez és a babahoz.Mitobb, aki ezt meg meri tenni, azt újfent lepontozzak. Nekem csak ettől a kérdésről már százalékokat romlott a statisztikam😀 De nem érdekel. Azért azt gondold át, milyen lelkületű ember lehet az, akinek az életben egyedüli üdvözítő megoldás az abortusz? A másik, hogy szerintem rossz helyre írtad a kérdést. Én az egyéb kérdésekhez tettem volna, ahogy tettem is egyszer egy hasonlót. Sokkal objektivebb válaszok voltak. Ott ugyanis olyan anyukák is olvasták, akik szeretettel várták a gyerekeket és boldogság nekik. Ilyen példával itt nem nagyon találkozhattal, pedig hidd el, az a többség. Én a karogas helyett inkább arra biztatnalak, hogy fordulj nyitottan az életed új időszaka elé, és higgy benne, hogy te is a többséghez fogsz tartozni.Hamarosan a babád lesz a legfontosabb neked,és nem is fogod érteni, hogy fordult meg az abortusz a fejedben. Még egyszer boldog babavárást kívánok neked! Hagy pontozzanak le újra 😉
2020. jan. 9. 22:18
 120/129 A kérdező kommentje:

Köszi neked! :)

Nem gondoltam volna soha, hogy ennyi választ kapok majd, ez hihetetlen! Gondoltam majd kapok 5-10et, annyira nem is foglalkoztam vele, hogy melyik témába írjam ki.

Én nem pontoztam le senkit, igaz felfelé sem,de gyanítom, hogy ha a elvetettem volna a babát akkor azok a válaszok jöttek volna többségben, hogy most vágtam gallyra az életem és a házasságom.

2020. jan. 9. 22:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!