Terhes lettem fiatalon? 17/L
Sziasztok!
Érdekelne hogy kik voltak hasonló helyzetben, mégis boldogok, és vállalták a babát? Miért ítélik el egyből azt aki fiatalon vállal be babát?
Anno ez normális volt most meg kinéznek kb mindenhonnan ha az ember várandós fiatalon!
Miért ennyire elítélő a világ? Te mit gondolsz erről?
Ui.: Nem anyám nyakára szülöm az ikreket.
9 éves korom óta együtt vagyunk a férjemmel. 15 évesen voltam először terhes, durva, de így igaz. Ez 11 éve történt, és természetesen akkor még elvetéltem. Apám nagyon mérges volt, mert azt hitte, hogy még mindig szűz vagyok, és a részletekbe tovább nem mennék bele. Most 26 éves vagyok, érettségizett, és hamarosan meg lesz a diplomám egy 4 éves kislány mellett esti tagozaton.
Természetesen apám is elítélt annak idején engem, és csak féltett engem, aminek meg is volt az oka. Nem tudom, hogy milyen felnevelni egy gyereket tinédzser korban, de szerintem eléggé nehéz lesz, főleg, hogy ikrek lesznek...
De ha te így döntöttél, akkor sok boldogságot kívánok, és sikerekben gazdag új évet!
17 évesen én is éretten láttam a világot, ahogy te. Pontosan ezért nem vállaltam volna úgy gyereket, hogy neadjisten egyedül ne tudjam ellátni, ezért odafigyeltem.
A többi válaszadó azért háborodik fel, részben jogosan, mert te itt büszkén vállalod, hogy szakma és érettségi nélkül már gyeret vállalsz, végülis a semmire, mert a jelenlegi párod nem biztos, hogy mondjuk 3 év múlva veled lesz még.
A mai világban a te korodban nem a pelenkázás a fő életcél, hanem a buli, a világ felfedezése, szakmatanulás és egy bizonyos egzisztencia felépítése, mert kérdem ém, ha a párod elhagy, mert elege lesz, hova mész? A szüleidhez, ő fog eltartani titeket, konkrétan kap "ajándékba" egy plusz kiadást a baba által.
Persze én nem itéllek el, mindenki ugy éli az életét, ahigy szeretné, de amíg nem tudsz önállóan gonfoskodni egy csecsemőröl, plusz magadról, mert még nem tettél le semmit az asztalra, addig nem vagy felnőtt és érett. Ráértél volna 25 éves korodban bevállalni egy babát. Hidr el, hogy így extra nehéz lesz, alig leszel velük a tanulás miatt, mert moat felcseréltél kb mindent.
Ennek ellenére persze sok sikert kívánok, légy boldog, és kitartást.
"Azért ítélik el,mert teljesen egyedül nem tudnád eltartani a babákat."
=> Nem értem, és ez másokra is vonatkozik, hogyha egy gyereket ketten hoznak össze, 2 szülője van, akkor miért lenne természetes dolog az, hogy mindent egyedül az anya vállaljon a nyakába, és miért természetes dolog, hogy az apa nyugodtan lépjen le, neki nincs felelőssége...
Ezt ti hogy gondoltátok? Úgy 17 évtől meg mindentől függetlenül kérdezem...
Önmagában ezzel nem lenne gond, ha valóban felelősségteljesen tudod vállalni, hogy felneveled a gyerekeket, történjen akármi. Ami még probléma, előbb a stabil párkapcsolatnak kéne meglennie, ami nem merül ki a szexuális életben, hanem nagyon sok más is a része. Igazából házasságban lennének a legbiztosabb helyen a gyerekek. Nekik szükségük van stabil szülőkre, egy házaspárra. Nyilván a házaspár is elválhat rossz esetben, vagy egy nem összeházasodott pár is lehet stabil, de mégis érdemes a házasság formájában is elköteleződni a dolog mellett.
Nyilván ettől te még lehetsz nagyon érett, és lehet, nem csak a szexuális életet látod, ami egy párkapcsolat része. De nem ez a jellemző, a fiatalok korán kezdenek szexuális életet élni minden felelősség nélkül. Dugni mindenki tud, ahhoz sem ész, sem semmi nem kell. Alapból a legtöbb embernek ez juthat eszedbe a te esetedről. nem mondom, hogy te is csak itt tartasz, lehetsz nagyon felelősségteljes is, ezt látatlanba nem lehet megmondani. Viszont a mai világban a 25 évesek sem mindig igazán felelősségteljesek, nemhogy a 18 alattiak. Valószínű ezért néznek rád másképp, mert nem a felelősségteljes anyát látják benned, hanem egy kislányt, aki nem bírta ki és megdugatta magát, mert hát ez a jellemző a mai világra. Az emberek 80%-a ezt csinálja, csak nem csúszik be baba, de bárkinél becsúszhatna, mert nincs 100%-os védekezés.
Sajnos a 20 éves korukban párkapcsolatban lévők 5 év múlva 90%-ban mással lesznek már kapcsolatban, tehát nem igazán a 20 vagy az alatti életkor a legjobb a stabil kapcsolat kialakítására, az embernek is érnie kell. Persze vannak kivételek, de nem ez az általános.
Ne hagyd magad rábedszélni az abortuszra! Azt biztosan megbánnád idővel.
Az én barátnőm is fiatalon lett terhes, 18 évesen. Boldogan élnek 3 gyerekkel. Levelezőn elvégezte az egyetemet. Anyukája és a párja is támogatta. A nagyszülőknek az a dolguk, hogy mindenben segítsék a fiatalokat. Normális családban ez teljesen természetes. Az unokákkal töltött idő és hogy szükség van rájuk, évekkel dobja meg az életüket, egészségüket és a kitartásukat.
Te fiatalon sokkal fittebb anyuka leszel, mint aki 40 felé szül. Sokkal előbb fogod visszanyerni az alakod és rengeteg energiád lesz, amit a gyerekekre fordíthatsz!
Szólva, hajrá! Jó egészséget kívánok nektek!
Utolsó, senki nem beszélte rá az abortuszra a kérdezőt, csupán kifejezték a véleményüket.
Nem mellesleg a nagyszülők dolga nem az, hogy eltartsa az unokáját, maximum segítséget nyújt, hiszen nem nekik szülünk. 25 évesen szültem, most 32 leszek, várjuk a másodikat, és köszi, elég energikus és fitt vagyok így is, hogy nem gyerekfejjel szülök. Soha eszembe nem jutott volna 17 évesen megtartani egy terhességet, mivel ilyenkor még nem lehetek tapasztalt hozzá eléggé. Hiszen gyerek még az ember ilyenkor.
És igen, te mondtál egy példát, de ez 100-ból egy maximum.
Szia!
En is vilag eletemben fiatal anyuka szerettem volna lenni, mar 21 evesen akartam babat, de azt is tudtam, h szeretnem hozza megtalalni a tokeletes tarsat. Ez azert varatott magara, de sikerult es most 26 evesen lettem varandos. 24-25 evesen mar rendesen ki voltam borulva, h na mar sose leszek fiatal anyuka... es tudod mit igy visszagondolva magyon kellett ez az ido, mert egyszeruen 25 alatt nem vagy olyan szinten, h gyereketvallalj. Most nem arra gondolok feltetlenul, h egy felelotlen butacska rihego-rohogo kis fruska minden fiatal lany, sztem en se voltam az, de megis... idovel jonnek csak a tapasztalatok, kialakul egy vilagkep benned, onmagadat tisztabban latod... kell egy bizonyos erettseg a gyerekhez, ami a tapasztalatokkal jon meg. Ezt lehet hogy most meg nem erted, en se ertettem volna 17 evesen, de majd megerted:)
Ami az eloiteleteket illeti... a fiatal anyukakrol 2 dologra asszocialnak manapsag; vagy egy kitartott k..va vagy egy felelotlen csitri aki bekapta a legyet. Sokszor van is benne igazsag. De persze az ellenkezojere is millio pelda van. De az teny, hogy nagyon ritka, hogy 18-20 evesen megtalalod azt a ferfit, sot inkabb fiut, aki eleted parja lesz, marpedig egy gyereknek csalad kell. Felmerul az is, hogy mibol tartjatok el stb
Szoval sok dolgot figyelembe kell venni es pl teljesen figyelmen kivul hagyni az instagramon pavaskodo celebmamikat, akik aztan 90%ban tenyleg a kitartott k..va kategoriaba esnek, mert az amit ott latsz, nem a valosag. Nem az a valosag, h megszulom a gyereket, egybol ujra egy szexistenno testem van, meno ruhak, meno helyek, belott haj, kisimult arc... ez csak a latszat es ez sztem nagyon rossz iranyba taszitja a mai fiatalsagot. Amikor megszulod a babad rajossz, h ez nem errol szol, hanem arrol, h a nap legnagyobb reszet a negy fal kozott toltod a gyerekkel lehanyt poloban, hulla faradt vagy es orulsz ha van idod hajatmosni.
Na szoval a lenyeg, h megvan a szepsege a fiatalon szulesnek, de ne siesd el:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!