Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes lettem fiatalon? 17/L

Terhes lettem fiatalon? 17/L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne hogy kik voltak hasonló helyzetben, mégis boldogok, és vállalták a babát? Miért ítélik el egyből azt aki fiatalon vállal be babát?

Anno ez normális volt most meg kinéznek kb mindenhonnan ha az ember várandós fiatalon!

Miért ennyire elítélő a világ? Te mit gondolsz erről?

Ui.: Nem anyám nyakára szülöm az ikreket.

2018. dec. 28. 12:15
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
51%
9 es vagyok.Igazad vsn.Ugyanígy gondolom én is. :D A fiam a barátom!Most lesz kistesója és sokkal másabb 36 évesen a terhesség is...😊
2018. dec. 28. 12:43
 12/49 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz! Remélem ilyen jó anyukája leszek én is majd a kicsiknek!! :)
2018. dec. 28. 12:50
 13/49 anonim ***** válasza:
60%
Köszönöm!Biztosan!Ők a legfontosabbak a világon!Minden jót nektek!
2018. dec. 28. 12:54
 14/49 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem az a lényeg, hogy ki mennyi idős, amikor szül, hanem,hogy mennyire érett hozzá és,hogy anyagilag minden oké-e. Én 17 évesen el sem tudtam volna képzelni, hogy gyerekem legyen és a gondolkodásom is elég gyerekes volt. Most sem vagyok öreg,mert 23 vagyok és most várom az első babámat,de még így is kinéznek,hogy milyen fiatal vagyok,minek nekem még gyerek...holott saját házunk van én is és a párom is dolgozunk és,ha lelépne a párom,ami ugye nem valószínű,de megeshet sajnos akármi, akkor is eltudnám tartani a gyereket egyedül. Itt azért nem tetszik a dolog a válaszadók nagy részének,mert tényleg nincs semmi önállóan szerzett jövedelmed,ami nem diákmunka. Persze a munka az munka teljesen mindegy, hogy most diák vagy sem csak sajnos a diákmunkára nem kapsz GYED-et és csak addig tudsz dolgozni, amíg bírod. A párod dolgozik és támogat,ami nagyon jó és anyukád is melletted áll,de mi lenne,ha ők nem lennének? Nem tudnád eltartani a kicsiket. 1 gyerek eltartása is sokba kerül nemhogy kettőé és hiába van 2 fizetés a családi kasszánkban így is alaposan mérlegeltünk és azután döntöttük el,hogy szeretnénk babát. Mindenesetre én nem mondok semmi rosszat,mert már a leírásodból is látszik, hogy szereted már most őket és szerintem jó anyuka leszel. Én is megtartottam volna ennyi idősen, és tőlem sem kérte volna senki,hogy vetessem el. Arra törekedj,hogy lerakd az érettségit és legalább egy szakmád legyen , amiben később majd el tudsz helyezkedni. Biztos, hogy nem lesz egyszerű 2 baba mellett,de kívánom neked,hogy minden jól alakuljon.
2018. dec. 28. 13:43
 15/49 anonim ***** válasza:
31%

Igen, terhes lettél.

Mi a kérdés?

2018. dec. 28. 14:28
 16/49 anonim ***** válasza:
73%
Azért elítélendő, mert kizárt, hogy ennyi idősen meg légyen minden, ami a felelős gyermekvallalashoz szükséges. 17 evesen nem hiszem, higy minimum 2 evet dolgoztal teljes munkaidoben, hogy csedet és gyedet kapj. Nem hiszem, hogy van stabil, önálló lakhatás -anyunal, partner anyjanal lakni nem az -, nem hiszem hogy van minimum z hónapra elegendő anyagi tartalék, ha a fokereso kiesik a muhnkabol, nem hiszem hogy stabil a párkapcsolat és agyilag is elég érett egy 17 éves. Mondjuk a többség kor független is.
2018. dec. 28. 14:41
 17/49 anonim ***** válasza:
68%

Ez már nem az első ezzel kapcsolatos kérdésed. Értem, hogy rosszul esik a kritika, főleg, hogy még tinédzser vagy. Ki sem nőtted a lázadó korszakodat.

Az a baj, hogy te azt nem látod, hogy mi az, ami miatt a környezeted aggódik. Így pedig mondhat bárki bármit, azt támadásnak fogod venni, pedig akármilyen felelősségteljes 17 éves is legyél, a gyermekvállalás akkor is korai. Az észérveket kellene megérteni és nem önérzeteskedni. Persze, nem bántunk babát, és ha már jönnek, akkor ki kell hozni belőle a lehető legjobbat, de tényleg úgy gondolod, hogy ez helyénvaló így? Ideális? Nem kell lesütött fejjel járni, de legalább egy kis önkritikát gyakorolhatnál.

2018. dec. 28. 16:13
 18/49 anonim ***** válasza:
100%

Én 29 vagyok most van tervben a baba. Ha 10 evvel ezelőtt ismertem volna meg életem párját akkor 10 évvel ezelőtt akartam volna a babákat.

Kicsit fiatal vagy, de ha meg tudod oldani, akkor ehhez senkinek semmi köze. Legyetek nagyon boldogok!

2018. dec. 28. 16:27
 19/49 anonim ***** válasza:
93%

Én is fiatalon szültem (20 és 22 évesen). Érettségi után, igaz nem dolgoztam, de a párom igen és mivel ő már közel volt a 40-hez ő nem szeretett volna még éveket várni és bevallom én sem, sosem voltam bulizós, de babára vágytam.

Ezt az anyu nyakára szülést sem igazán értem. Nem minden mamának nyűg az, ha esetleg vele lakna a lánya és az unokája. Saját anyukátokból indultok ki? Az én anyukám például utál egyedül lakni, élete értelme az unokái, nem bánná egyáltalán, ha nála laknánk (az egész család). Meg amúgy is, ha anyukátokkal valami történne, és veletek kellene laknia, segíteni egy darabig az nektek nyűg lenne? Szerintem egy család pont erről szól, nem arról, hogy ha gáz van csak húzzuk a szánkat, meg nyűg a másik.

Sosem bántam meg, hogy fiatalon szültem, de most, hogy 30 vagyok és nem jön a 3. baba 2 éve (nem tudni mi okból), biztos vagyok benne, hogy életem legjobb döntése volt akkor babát vállalni, mert lehet, hogy mostmár nem is lesz.

Mivel már babát vársz, nincs is kérdés, legyetek nagyon boldogok, márpedig 2 baba mellett csakis boldog lehetsz!!! :)

Ne törődj a sok, lenéző emberrel, élvezd ki a babázást, ne vegyék el a kedved a rosszindulatú emberek!

2018. dec. 28. 17:08
 20/49 A kérdező kommentje:

Kedves #19!!!!

Gratulálok elsőnek neked a gyerkőcökhöz, mi is hasonló cipőben vagyunk párom idősebb, és nem a nagy bulis tipus volt sosem. Munka, család. Ez neki a legfőbb. Ha nem ilyen lenne az apuka lehet elbizonytalanodnék kicsit, de mivel tudom és ismerem egy komoly emberről van szó aki konkrétan a tenyerén hordoz minket nem is gondolkoztam. Nem sokára 18 leszek. Anyukám mivel fiatalon szült nagy örömmel várja a gyerekeket, és örül nagyon. És ez egy óriási csoda hogy ikrek. Pedig se nekem, se a párom családjába nincsenek ikrek. Hálás vagyok nekik.

Remélem jó anyukájuk leszek!

Kívánom Neked hogy sikerüljön az a baba, és legyetek boldogok!!!!❤️❤️❤️

2018. dec. 28. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!