Ha ennyi idősen teherbe esnél megtartanád ebben az esetben? 26/N
A kérdésből olyan, mintha a pároddal ez szóba se került volna még. Nehogy úgy járj, hogy egyszer "becsúszik" (becsúszik a francokat, csak csesztek védekezni), aztán ő meg kitalálja, hogy mégsem akar még gyereket. Mert hogy ez így szokott lenni...
De amúgy nekem erről sarkos véleményem van:
Ha akarok gyereket, akkor nem védekezek. Ha meg nem akarok, akkor védekezek. Ezen mi olyan marha nehéz?
Az óvszert nem szeretni kell, hanem használni. De ha ennyire is képtelen az elvileg szeretett nőjéért, és inkább abortuszra küldené, minthogy kotont húzzon a farkára, akkor marha nagy lehet a szerelem. Arról nem is beszélve, hogy MINDEN olyan fogamzásgátló eszközt használhatnál, ami hormonmentes, vagy csak egyféle hormont, gesztagént tartalmaz (pl. minipill tablettát). Ugyanis csak az ösztrogén felelős a trombóziskockázat növekedéséért.
Én a te helyedben védekeznek, és nem várnám a csodát, hogy mi lesz.
Egyértelműen nagyon éretlen vagy! Miért nem lehet eldonteni hogy most akkor akarok gyereket vagy nem? Én nem szulnek sem anyós sem saját szülő nyakára. És olyan kapcsolatba sem, ahol meg nem élünk együtt. Illetve én úgy gondolom ahogy a szüleid, hogy legyen először esküvő, lakás vagy legalább egy stabil párkapcsolat.
A kérdésre válaszolva, én ennyi idősen megtartanam a gyereket, mert 24 vagyok, férjnél és saját háztartásban, magunkat tartjuk el. Stabil munka, kapcsolat, spórolt pénz, és mi tényleg szeretnénk, ezért is nem védekezünk. Amikor meg nem akartunk, akkor pedig védekeztünk!
Szoval én 26 évesen megtartanam. A te helyedben sem vetetnem el, hanem meg sem adnám ennek lehetőségét hogy megfoganjon.
Nem csak gumi és tabletta létezik.
Ott van pl. a pesszárium.
Vagy a Pharmatex kúp. OK, hogy nem 100% a hatásfoka, de megszakítással együtt már egészen jó, és még mindig sokkal hatékonyabb, mint ha beléd élvez.
Lehet ezeket is kombinálni, pl. a termékeny napokat megfigyeled, hőmérőzöl, és akkor kombináltok két módszert, nem termékeny napokon meg egyet használtok, hisz az ördög nem alszik.
Nekem egyszer volt olyan pasim, aki nem akart gumit húzni, hogy ő majd vigyáz. Mondtam neki, hogy izgulhatunk, mert két napja késik. Hát... igen tanulságos volt a reakciója. Szerencsére tényleg csak késett.
Soha többé.
Egyrészt nem csak az óvszer és a fogamzásgátló létezik a világon, mint védekezési módszer. A megszakítás nem védekezés.
Másrészt ha jobban számít mások véleménye, mint a sajátod, akkor várni kéne még azzal a babával. (Pedig ugyanilyen idősen szültem, de dolgoztam előtte, hogy ne másra legyek szorulva anyagilag.)
Egyébként a trombózishajlamot a műtéti beavatkozások, így az abortusz is növeli...így a "nem szeretem a gumit" vs. a te egészséged veszélyeztetése megáll...ha nem akartok gyereket, vedd rá a gumira.
Egyébként én is így lettem, hogy "jó lesz az a megszakítás" is, de fiatal emberek ebben nem elég tapasztaltak, mikor is kell kivenni. Bár a rendes megszakítás sem hatékony, előbb-utóbb ott baba lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!