Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha ennyi idősen teherbe esnél...

Ha ennyi idősen teherbe esnél megtartanád ebben az esetben? 26/N

Figyelt kérdés
Párommal lassan 1 éve leszünk együtt. Mindig megszakítással védekezünk és volt már rá példa hogy elment bennem. Tudom, hogy óvszert kellene használnunk, mert így minden hónapban idegeskedés. Szerencsére eddig mindig megjött rendesen, de félek, hogy egyszer összejön. Mindketten egy helyen dolgozunk, nem keresünk rosszul de még otthon lakunk a szüleinknél. Jövőre tervezzük, hogy lakást veszünk. Az ő szülei nem bánnák ha most jönne mert náluk is el tudnánk lenni, de én ott nem érzem még otthon magam és furcsa is lenne. Az én szüleim az elköltözéstől is tartanak mivel, hogy úgyse lesz annyi pénzünk. Ha a gyerek szóba jön nem tetszik nekik mert hogy előbb esküvő lakás kell. Szóval sosem voltak büszkék rám és nem tartanak érettnek. Ha lenne lakásunk szívesen vállalnám a gyereket de tartanék szüleim véleményétől. Ti ilyen helyzetben mit tennétek ha esetleg összejönne most a baba?
2018. nov. 11. 08:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
Egy idősek vagyunk, de huledezek. Ha nem akarsz gyereket vedekezz, ha akarsz akkor ne. Nem kifogás amit írtál, én se szedhetek bogyót, párom se szereti a gumit, de ez van, megszokta.. komolyan neked ilyen felelőtlen hozzáállás mellett még lenne képed a gyerekedet kikapartatni?
2018. nov. 11. 11:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésből olyan, mintha a pároddal ez szóba se került volna még. Nehogy úgy járj, hogy egyszer "becsúszik" (becsúszik a francokat, csak csesztek védekezni), aztán ő meg kitalálja, hogy mégsem akar még gyereket. Mert hogy ez így szokott lenni...

De amúgy nekem erről sarkos véleményem van:

Ha akarok gyereket, akkor nem védekezek. Ha meg nem akarok, akkor védekezek. Ezen mi olyan marha nehéz?

Az óvszert nem szeretni kell, hanem használni. De ha ennyire is képtelen az elvileg szeretett nőjéért, és inkább abortuszra küldené, minthogy kotont húzzon a farkára, akkor marha nagy lehet a szerelem. Arról nem is beszélve, hogy MINDEN olyan fogamzásgátló eszközt használhatnál, ami hormonmentes, vagy csak egyféle hormont, gesztagént tartalmaz (pl. minipill tablettát). Ugyanis csak az ösztrogén felelős a trombóziskockázat növekedéséért.

2018. nov. 11. 12:07
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a te helyedben védekeznek, és nem várnám a csodát, hogy mi lesz.

Egyértelműen nagyon éretlen vagy! Miért nem lehet eldonteni hogy most akkor akarok gyereket vagy nem? Én nem szulnek sem anyós sem saját szülő nyakára. És olyan kapcsolatba sem, ahol meg nem élünk együtt. Illetve én úgy gondolom ahogy a szüleid, hogy legyen először esküvő, lakás vagy legalább egy stabil párkapcsolat.

A kérdésre válaszolva, én ennyi idősen megtartanam a gyereket, mert 24 vagyok, férjnél és saját háztartásban, magunkat tartjuk el. Stabil munka, kapcsolat, spórolt pénz, és mi tényleg szeretnénk, ezért is nem védekezünk. Amikor meg nem akartunk, akkor pedig védekeztünk!

Szoval én 26 évesen megtartanam. A te helyedben sem vetetnem el, hanem meg sem adnám ennek lehetőségét hogy megfoganjon.

2018. nov. 11. 12:21
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom, hogy nem büszkék rád. Miért lennének? Mikor más nyakára szülsz ha úgy adódik. Szánalmasak vagytok.
2018. nov. 11. 13:58
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
9# annyira felidegesítenek az ilyen idióták.... Persze a szüleiddel van baj nyilván... Mert nem akarják hogy a nyakukra szülj... Én 26 évesen már házas voltam és nem egy éve voltunk együtt, már alaposan kiismertük egymást, mégsem jutott eszünkbe, hogy ilyen felelőtlenek legyünk, pedig már akkor tudtuk,hogy szeretnènk gyereket.csak hát veled ellentétben gondolkodó lények vagyunk... Most sikerült lakást venni, jöhet a gyerek. Te alig ismered a párod, nem éltek együtt, nincs pénzetek, nincs lakásotok de védekezés nélkül dugni azt tudtok... Gratulálok 👏👏
2018. nov. 11. 14:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak gumi és tabletta létezik.

Ott van pl. a pesszárium.

Vagy a Pharmatex kúp. OK, hogy nem 100% a hatásfoka, de megszakítással együtt már egészen jó, és még mindig sokkal hatékonyabb, mint ha beléd élvez.

Lehet ezeket is kombinálni, pl. a termékeny napokat megfigyeled, hőmérőzöl, és akkor kombináltok két módszert, nem termékeny napokon meg egyet használtok, hisz az ördög nem alszik.

Nekem egyszer volt olyan pasim, aki nem akart gumit húzni, hogy ő majd vigyáz. Mondtam neki, hogy izgulhatunk, mert két napja késik. Hát... igen tanulságos volt a reakciója. Szerencsére tényleg csak késett.

Soha többé.

2018. nov. 11. 14:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem csak az óvszer és a fogamzásgátló létezik a világon, mint védekezési módszer. A megszakítás nem védekezés.

Másrészt ha jobban számít mások véleménye, mint a sajátod, akkor várni kéne még azzal a babával. (Pedig ugyanilyen idősen szültem, de dolgoztam előtte, hogy ne másra legyek szorulva anyagilag.)

2018. nov. 11. 18:12
 18/21 anonim ***** válasza:
61%
Megtartanám. Eleve jövőre tervezitek a lakásvásárlást. A terhesség 9 hónap...az, hogy milyen sorrendben teszitek össze a közös életeteket, a ti döntésetek, egészen biztosan nem vetetnék el egy gyereket azért, mert a szüleim szerint előbb esküvő legyen. Ha az ő lakásukba szülnék, persze számítana a véleményük, joguk lenne azt mondani, hogy nem kívánnak egy csecsemővel együtt élni. De önálló kereset mellett ez azt jelentené, hogy költözöm.
2018. nov. 11. 19:00
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a trombózishajlamot a műtéti beavatkozások, így az abortusz is növeli...így a "nem szeretem a gumit" vs. a te egészséged veszélyeztetése megáll...ha nem akartok gyereket, vedd rá a gumira.

Egyébként én is így lettem, hogy "jó lesz az a megszakítás" is, de fiatal emberek ebben nem elég tapasztaltak, mikor is kell kivenni. Bár a rendes megszakítás sem hatékony, előbb-utóbb ott baba lesz.

2018. nov. 11. 19:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
18# az megvan, hogy egy éve sincsenek együtt? És nekem baromira nem az jött létre, hogy olyan jól állnak anyagilag.... Másrészt egy lakásvásárlás elég nagy kiadás, és a gyerekvállalas sem két fillér... De biztasd csak, nincs még elég idiota...
2018. nov. 11. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!