Te megtartanád ebben az esetben a babát?
Előre bocsájtom, csak elméleti kérdés. Ismerősökkel beszélgettünk különböző szituációkról, amik velünk megeshetnek, és egyikünknek ez lenne a "helyzete", ha teherbe esne. Itt eléggé megoszlottak a vélemények a baba megtartását illetően, ezért kérdezünk meg másokat is. :)
Tehát:
21 éves vagy, éppen egy OKJ-s szakon tanulsz, jövőre végeznél. Eddig csak érettségid van, de a bankban van 3 millió forintod. A barátod 26 éves, 6,5 éve vagy vele, komoly kapcsolat. Ő már 5 éve ugyanott dolgozik, elég biztos munkahelye van, 200ezer körül keres. Még otthon lakik, de már neki is van 3,5 millió forint megtakarítása.
Fogamzásgátlót szedsz,ám hiba csúszik a rendszerbe és teherbe esel. Megtartanád a babát így, hogy csak egy érettségid van (levelezőn biztosan be tudnád fejezni a szakot), és 1 évig szinte csak a barátod tartana el? A barátod áll csak melletted, akárhogy is döntesz, a család viszont teljesen ellene van a dolognak, támogatni se tudnának.
megtartanám...Én 23voltam,mikor teherbe estem(nem éppen tervezetten),hasonló szituban.
Igazából,nálunk nem volt opció az abortusz,de nem is igazán jutott eszünkbe az,hogy vajon mit fognak szólni a szüleink..Mi csak bejelentettük,hogy nagyszülők lesznek,véleményt nem kértünk..
ennél sokkal rosszabb szituáció és körülmények mellé is bevállalnak babát.
igen,megtartanám.,pedig nincs félretett pénzem.,
Köszönjük az eddigi válaszokat!
Aki lepontoz, attól kérem, hogy ne tegye, itt mindenki csak a véleményét írja le, hisz azt kérdeztem.
Itt nagyon egybehangzóak a válaszok. A csapatunkban előfordult olyan érv a baba ellen, hogy a lány nem tudna elhelyezkedni a szakmájában rögtön, miután végzett a sulival, így a későbbi munkavállalása eléggé képlékeny. Olyan is volt, aki azt mondta, hogy a félretett pénz rögtön elmegy lakásra, esetleg felújításra, babaholmikra stb., és ha valamiért szakítanak, vagy a sráccal történik valami, akkor a lány ott áll majd pénz, családi támogatás, szakma és munka nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!