Mit gondoltok: ilyen esetben "kellene, illene" még egy (vagy akár több) gyereket vállalni?
Mindkét szülő dolgozik, hitelmentes lakásuk van. A kislányuk 3 éves.
Mindketten fiatalok, egészségesek.
A nagyszülők ugyan dolgoznak, de hétvégén szívesen vannak az unokával, az unoka is velük. Jó a kapcsolat a szülők és a nagyszülők között is.
A szülők házassága jó, szeretik egymást.
A szülők nem szeretnének több gyereket.
Nem kellene meg illene ha ők nem akarják, ugyan kinek lenne az jó kényszerből gyereket??? Nem is értem.....
Egyébként én ha én lennék ilyen helyzetben ilyen szitura biztos vállalnék 3 gyereket. Nálunk hasonló volt a helyzet azzal a hatalmas különbséggel hogy egyik nagyszülő sem fogható be mert 2 nem él, 2 meg le se...minket nemhogy szívesen játszanának az unokával de még katasztrófa helyzetben SEM kérhetnénk meg őket semmire. Így maradtunk a 2 gyereknél.
5 vagyok jó, de csak azért vállalni hogy legyen testvér az nem túl jó ötlet nem is hallottam még ilyet amúgy hogy valakit csak ez vezérelne.
Meg kérdés mi a jobb annak a kislánynak ha van neki tesója de a szülők megkeseredettek rosszkedvűek elégedetlenek mert nekik 1 gyerek lett volna az ideális.
Vagy ha nincs tesója de boldog kiegyensúlyozott gyerekkora van/volt.
Ez butaság! Semmit sem kell, és semmit sem illik! A szülők annyi gyermeket vállaljanak, amennyit közös döntés alapján szeretnének, és amiben örömüket lelik. Azért mert minden körülményük ideális, nem kötelező több gyermeket vállalniuk, még a testvér kedvéért sem. Testvér nélkül is lehet valakinek boldog gyermekkora, és testvérrel is lehet szomorú, ha nem úgy alakulnak a dolgok sajnos.
Később még változhat a véleményük, de ha most úgy gondolják, hogy egy gyerek elég, akkor ennyi.
Rosszabb eset, ha az egyik akarna, a másik meg nem. Egy ismerősöm csak a férje kedvéért szült másodikat, ő maga már egyáltalán nem akart. Sokáig vitatkoztak ezen, de a végén beadta a derekát. Később a házasságuk megromlott, el is váltak, a nőnél maradt a két gyerek.
Szóval ha egyetértenek abban, hogy nem szeretnének több gyereket, akkor semmi gond, az ő dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!