Mit gondoltok arról, hogy 4 éven belül 3 kisgyermeket vállalni? De őszintén.
Ikrek nélkül. Van ilyen család az ismerősi körötökben? Esetleg ti vállaltatok így gyereket? Van segítségetek? Anyagi, fizikai?
Mennyire nehéz?
Ha az utcán megláttok ilyen családot, mit gondoltok elsőre?
Én tuti nem vállalnám,nem bírnám.Sem fizikailag,sem idegileg; anyagilag viszont igen.Nekem egy kisfiam van (10 hós) és ha most érkezne a kistesó....hát nem tudom.Nagyon sok odafigyelést igényel,egy embert simán leköt ez az egy is,én totál ki vagyok merülve.Ezt most nem panaszkodás képpen írtam,csak hogy érthető legyen a miértje.
Ha ÁLTALÁNOSSÁGBAN (!!!) nézzük ezt,akkor elmondható,hogy az alacsony keresetűek,esetleg alacsony iskolai végzettséggel bírók vállalják így be a gyerekeket-nekem ez a tapasztalatom a környezetemben (mert van ilyen család,nem is egy ,ahol mi élünk).Természetesen tisztelet a kivételnek!
Nekem segítségem abszolút nincs,mi nagyon messze költöztünk a családtól,rokonoktól; még barátok sem igazán vannak.De ha lenne is,akkor sem hinném,hogy ilyen futószalagon gyártanánk a gyerkőcöket.
Képtelenség így mindegyik gyermeknek megadni azt az odafigyelést,törődést, ami elvárható volna és amire igényük lehet.Szerintem ez a gyermek hátrányára válik,függetlenül attól hogy ott vannak a testvérek egymásnak.
Ha azt látom,hogy a gyerekek toprongyosak,éheznek akkor nem sok jót.Ha szépen élnek,akkor meg gratulálok a gyerekekhez.
2 évente egy gyerek,az azért annyira nem elrettentő,ettől függetlenül én nem vállalnám,tudom,hogy nem bírnék el ennyivel egyszerre.
3 éves kislány anyukája és 39 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!