Milyen esetben eshet egy nő teherbe? Pontos, mindem szempontra kiterjedő választ kérnék, ha lehet.
Ekkora hülye kérdést!
Emlékszem, nálunk sem volt ez olyan részletes tananyag, de nő létemre fogtam magam és olvasgattam magamtól a témában. Javaslom neked, mivel elég összetett a dolog...
Ez tényleg nagyoooooooon összetett. A rövid válasz: ha bármilyen uton spermium jut a hüvelyesbe lehetsz terhes.
Amúgy. Biztos tudod hogy van peteérés általában a menstruáció előtti 14. Napon, 28 napos ciklust nézve ez a 14 ciklus nap. Persze nem vagyunk gépek, így kb a 12-18nap között van valamikor.
Ilyenkor nagyobb a teherbeesés lehetősége. De spontán peteérés is létrejöhet.
Sose feledd! Minden nap van lehetőség teherbeesni (igen menzeszkor is!!!) csak nem olyan nagy az esély mint ovukor.
A spermiumok amik bejutnak akár 5napot is elélnek a női szervezetben várva a petesejtet amit megtermékenyíthetnek. A terhességhez ahogy mondtam spermiumnak kell bejutni. Ha ovulációkor telibe élvezi a férfi a nőt akkor van kb 20%esély a teherbeesésnek, más körülmények között az esély csökken. Ez főként behatolással történhet meg, de van olyan hogy pl spermás ujjal (egy egyzerű kézmosás segíts azon hogy ne legyen gond) lett valaki terhes. Az előváladékkal kapcsolatban vita van de a legtöbben úgy tartját átlagosan nincs benne spermium, csak ha az előző élvezésből hátramaradt és a fiú nem pisilte ki, de mondom erről vitáznak, ezért kell védekezni.
Az hogy csak kívülről érintkezik a 2 nemi szerv nagyon pici esélyt hordoz magában. Elvileg ennyitől nem lehet teherbeesni, de kevesen állják meg hogy ne legyen az hogy “csak épp egy picit, pár másodpercet betettem a makkot”, amitől már lehet baba igy ajánlott a pettingnél is óvszert húzni ha nem szedsz taplettát (csak az óvszer véd a betegségektől).
Oráltól nem lehetsz terhes. Análtól sem, max ha kifolyik és a hüvelyedbe folyik vagy dörgölitek, de ehhez elég kevés agy kell...
Mindig védekezz! A megszakítás nem védekezés.
Van valami kérdésed még? :)
Kedves ren.ef!
Ajánlom a hormonmentes youtube-csatornáját, van fent videó a spermáról és a férfi szaporítószervekről is. Érthetően és érdekesen magyaráz el mindent, amit tudni akarsz.
Egy észrevétel
A 20% az átlagra vonatkozik....
25 alatt ez sokkal magasabb arány...
Pettingnél és kézzel feljuttatva nagyon-nagyon pici az esély..
Szinte 0...
Ez inkább csak paráztatás.. De jobb félno
Magyarul ondós kézzel ne nyúlkáljunk, ha nem akarunk gyereket
Hormonmentes csatornát javaslom én is
Úgy, hogy képben vagyok is kifejezetten érdekes
Utolsó három,
Nagyon szépen köszönöm a választ, Jankát nézem a legelejétől fogva, de még ígyis volt pár "folt" ami nem volt tiszta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!