Lányok, asszonyok van kedvetek egy kis vitaindító kérdésre válaszolni?
Szakember nem vagyok, így a spontán peteérésről nincs sok gondolatom. Mi a terhességem előtt négy évig védekeztünk megszakítással. Előtte fogamzásgátlót szedtem, de abbahagytam, nem éreztem jól magam tőle. Viszont bennünk volt, hogy hamarosan szeretnénk kisbabát, bár még nem éreztük sürgősnek. Emiatt döntöttünk a megszakított közösülés mellet.
Négy évig bevált, annyira, hogy már attól tartottam, valamelyikünkkel nincs minden rendben, de az első éles alkalom után összejött a baba.
Ennek ellenére nem szoktam ajánlgatni mindenkinek. Minden szervezet más, igaz, hogy nekünk bevált, de tudok másmilyen történetekről is. És négy év alatt is lehetett szerencsénk.
A háború előtt nem voltak fogamzásgátló szerek és terhesség megszakítás sem. Mégis csak a szegény családoknál volt sok gyerek, a jobb módúaknál, gazdagoknál csak 1-2. Pedig ők is éltek rendszeresen házaséletet.
Nagyanyámék szerint csak a lusta asszonynak van sok gyereke. Ezt írja Fritz Kahn is a szexualitásról szóló könyvében is.
A férfi időben vegye ki, a nő azonnal keljen fel és langhos ecetes vízzel mossa ki magát (irrigáljon), akkor nem lesz terhes.
Erre ma nem hiszem, hogy sokan lennének vevők.
"ki mit gondol a spontán peteérésről illetve a megszakításos modszer melletti teherbe esésről?Én valahogy nem hiszek benne,és ti?"
Kezdj hinni benne! Saját tapasztalat.
Gratulálok, te vagy az ezredik, aki ezt megkérdezte. Nyertél egy iphone7-et :)
Spontán peteérés nincs, ez már be lett bizonyítva, mivel kell a peteérést megelőzően egy rakat hormon, tehát egyáltalán nem spontán folyamat.
A megszakitásosrol meg leírom a saját tapasztalatomat. Legalább 10 évig alkalmaztam, soha nem estem teherbe, de mivel eddig nem volt terhességem, ez önmagában nem sokat jelent. A környezetemben sokan így védekeznek, akik szintén nem estek teherbe, van közülük olyan is aki gyereket akart és ahogy elkezdtek élesben akciózni, rögtön összejött a gyerek, tehát nekik nincs gondjuk a teherbeeséssel. De mivel annyian szidják ezt a módszert, ajánlgatni nem fogom senkinek.
A spontán peteérésben én sem hiszek, de az tény, hogy nem mindenkinek van félidőben peteérése, pl. nekem sem. Egy héttel a vérzés előtt fogant meg minden terhességem.
Másrészt, a megszakításos módszert sem tudom jó szívvel ajánlani.
Már nem szedtem a tablettát, de még várni akartunk három hónapot. Egyszer nem volt otthon gumi, gondoltuk, majd időben kiveszi. Abszolút időben volt, nem voltunk előtte napok óta együtt, stb. tehát a nagy könyv szerint mindennek rendben kellett volna lenni.
De három hét múlva gyönyörű kétcsíkosat teszteltem.
Miért nevezitek a megszakítást védekezésnek???
Azért, hogy legyen mit pontozgatnod.
Ebben semmi vitaindító nincs.
A megszakítás nem védekezés. Ez tény. Az előváladékban is lehetnek életképes hímivarsejtek még többszöri vizelés után is. Ez is tény, ugyanis kísérletekkel bizonyították. Unom folyton belinkelni, de bárki rákereshet a pubMed-en a tanulmányra. Angolosok előnyben.
A spontán peteérésről (tekintsünk el attól, hogy spontán ovuláció lenne a helyes kifejezés, ugyanis a peteérés maga a folyamat, ami a ciklussal indul):
egyáltalán mit értesz alatta?
Mikor spontán?
Ha nem akkor van, amikor egyébként számítanál rá?
Minden varázslat nélkül megesik, ugyanis nem vagyunk gépek, nem minden ciklus egyforma. Pl.: rövid ciklusnál már a menstruáció alatt bekövetkezik az ovuláció, és azt hogy milyen hosszú egy ciklus MINDIG csak utólag tudod meg.
Vagy extra ovulációt értesz alatta?
Ezt is igazolták. A ciklus elején eleve több tüsző indul érésnek, és ebből jellemzően csak egy lesz domináns, egy reped meg. De előfordul, hogy több is megreped. Eleve a kétpetéjű ikrek természetes fogantatásának is ez az oka. De olyan is van, hogy nem egyszerre, hanem egymás után pár nappal repednek meg. Ezt egy kanadai kutatásban találod. Szintén pubMed.
Egy kérdés:
Évente születik 85 ezer gyerek (kb). Ebben ugye azok is benne vannak, akik "besikerültek", de erre nincs statisztika. És évente csinálnak 35 ezer abortuszt: ők egész biztos nem kívánt gyerekek.
Hogy a fenébe csúszik be ennyi terhesség, ha a megszakítás teljesen biztonságos?! Ti sem gondoljátok, hogy fogamzásgátló mellett, és kiszakadt a gumi, ugye?!
Pont azért van ennyi véletlen terhesség (kb. minden második), mert vírusként terjed az a nézet, hogy megszakítással lehet védekezni.
Barátnőm nem szedhet tablettát. 8 évig úgy védekeztek az exével. Aztán az új pasijától 3 hónapon belül teherbe esett. Megtartotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!